מחפש מורה לסינית

פנומן 72

New member
תראה איזה חראות משרד הפנים האלה

הגעתי עם החברה למשרד הפנים בתאריך שנקבע לנו, כחודש לאחר הגשת הבקשה לתעודת זהות. אנחנו מגיעים בשעה הנקובה ומגלים אוסף נכבד של ממתינים. מה מתברר ? שהפקידה הנוספת שהיתה צריכה לעבוד שם היא חולה. קורה. אז פקידה אחרת עובדת על שני תורים. התיישבנו מולה שעה ורבע אחרי שנקבע, עוד סביר. היא מגלה פתאום שהתיק שלנו לא מולה, קמה והלכה לחפש. מחפשת מחפשת מחפשת מחפשת מחפשת מחפשת מחפשת מחפשת מחפשת מחפשת. באות פקידות ועוזרות לה לחפש. נאדה. אחרי חצי שעה של חיפושים (ואני לא מגזים) היא מבשרת לנו שהתיק טרם חזר מהוועדה. אופס ! אז לא מספיק שאי אפשר להשיג את הזונות בטלפון לעולם, הם גם לא יטרחו להתקשר ולהגיד שאין לנו מה להגיע כי התיק לא נמצא. העיקר לך תפרפר שם למצוא חניה לשלם עשרות שקלים עליה, לשרוף יום עבודה, ובסוף אתה מקבל "אופס" לפנים ותור לעוד חודש ! ואני עוד משלם מסים בשביל זה. ועכשיו יבוא לפה עוד מניאק שיגיד לי שאם לא טוב לי אני יכול לנסוע לסין לתמיד ...

yi tai

New member
יש שלוש מילות קסם שעובדות נהדר על הפקידים שם

"נציב תלונות הציבור". אני השתמשתי בהן פעם אחת בלבד, כשרצו לגבות מאיתנו 150 ש"ח על הארכת ויזה, כשהסיבה להארכה היתה שהועדה שלהם לא התכנסה בזמן ולא היה עדיין אישור לויזה. איך שהשתמשתי במילות הקסם, פוף! נעלם התשלום ולא הוזכר יותר.. אגב, מה זה אומר בתכלס, שתהיה לחברתך תעודת זהות? חוץ מקופת חולים מה זה נותן? איתי

פנומן 72

New member
אני לא יודע מה זה נותן-אני יודע מה זה לוקח../images/Emo8.gif

קודם כל היא תתחיל לשלם ביטוח לאומי וקופ"ח כמו כולם. זה יחסוך ממני את הצורך לעשות לה הארכות ויזה כל הזמן, כל שנה אני עושה לה הארכת ת.ז. עד שאחרי 4 שנים היא מקבלת את האזרחות. גם הערבות הבנקאית מתבטלת ברגע שהיא מקבלת ת.ז. וגם משטרת ההגירה לא עושה בעיות יותר (לא שעשו לה אבל פעם אחת היא כמעט נעצרה בגלל שהתחכמה עם השוטרים)... יש בטח עוד כל מיני "הטבות" שבצידן גם "הרעות" אבל בשורה התחתונה אני חושב שזה מהווה יתרון. אגב, על הדרכון הסיני היא לא מוותרת ...

erezor

New member
איך היא לא מוותרת על הדרכון?

אם היא מקבלת אזרחות ישראלית, עד כמה שאני יודע לפחות, היא לא יכולה להמשיך ולהחזיק גם באזרחות הסינית...

yi tai

New member
זה נכון על הנייר

אבל בפועל, אין שום דרך (מלבד אולי מרגלים) לממשל הסיני לדעת כשאזרח סיני מקבל אזרחות נוספת, וסינים רבים משאירים לעצמם את הדרכון הסיני בנוסף לאזרחות החדשה. פגשתי הרבה סינים קנדים שמחזיקים שני דרכונים בלי שום בעיה.. איתי

פנומן 72

New member
לא מדויק

לממשל הסיני אין בעיה שאזרח סיני יקבל אזרחות נוספת, יש להם בעיה גדולה שהם יחזיקו בדרכון זר, ואם אזרח סיני מבקש ומקבל דרכון זר הוא מאבד אוטומטית את הדרכון הסיני שלו ויש לזה השלכות ברגע שהוא מבקש להיכנס לסין, ההתייחסות אליו אחרת לגמרי. לא עוזרות עיניים מלוכסות ודיבור סיני רהוט - הוא מבחינתם זר גמור...

yi tai

New member
זה נכון, אבל

במשפט "אם אזרח סיני מבקש ומקבל דרכון זר הוא מאבד אוטומטית את הדרכון הסיני שלו" ישנה הנחה סמויה שהממשל הסיני יודע באופן אוטומטי על כל אזרח סיני שמוציא דרכון זר ובמציאות זה לא ככה. אם מדינת ישראל מנפיקה לאזרח ישראלי דרכון (אפילו שהוא סיני לשעבר), היא לא טורחת להודיע על כך לכל העולם.. ואני בטוח שגם האזרח לא מודיע על כך מרצונו. הבעיה היא כשנוסעים לביקור בסין. אבל גם אז, אם דואגים להחתים את הדרכון הסיני בכניסה/יציאה בין המדינות, שוב אין דרך לממשל הסיני לדעת שלאזרח יש דרכון זר. הבעיה היא שלמשל מדינת ישראל דורשת שכל אזרח ישראלי ישתמש בדרכון הישראלי שלו ביציאה/כניסה מהארץ, אבל גם לזה יש פתרונות (עצירות ביניים וכו'). אני מכיר כמה וכמה סינים קנדיים והתחום הזה הוא מאוד אפור. איתי

אMור

New member
גירסה מוקטנת של הבירוקרטיה הסינית...

רק ששם אתה רק יכול לחלום על 'פניות הציבור'... נראה לי שאין אפילו מילה כזאת בסינית...
אתה ממשיך לחפש את השלילי...

פנומן 72

New member
נהפוך הוא

אני מחפש את החיובי ולא עורך השוואות בין השליליות שכאן לבין השליליות הגדולה יותר במקום אחר ואגב כך נאלץ להודות שהרע במיעוטו הוא בעצם טוב לי. (תחשוב על זה)

bizhar

New member
נהפוך הוא? :)

לי נראה שאתה דוווקא מחפש את השלילי ולא את החיובי. תראה, כמעט תמיד מדובר באנשים. יש דרך נעימה לבצע מדיניות שלילית ויש דרך לא נעימה לבצע מדיניות חיובית. מי שעושה את ההבדל הם האנשים. נותני השירות אבל גם מקבלי השירות. תחשוב על זה..

למעלה