מחפש מומחה CFS בצפון

לואין

New member
מחפש מומחה CFS בצפון

אשמח להמלצות למומחה/ית תסמונת תשישות כרונית בחיפה והצפון. ברשימת הרופאים שפורסמה, נראה שהרופאים בצפון הם יותר מומחי פיברו מאשר CFS.

תודה,
אורן.

אני לא בטוחה שיש כזה בצפון

הייתי ממליצה לך להתאמץ ולהגיע לפרופ' רהב בירושלים, שהיא מומחית ל- CFS.
מצד שני, ו אולי תגיד לך שגם היא לא מבינה גדולה ושהיא ממהרת לקפוץ לאבחנות שגויות.
אני פחות שותפה לדעתה בנושא.

ו אולי

New member
לא אמרתי שהיא לא מבינה גדולה ב CFS

אין לי ספק שהיא אחד הרופאים היותר מנוסים בארץ בהקשר של CFS.
&nbsp
מהנסיון שלי איתה (שיכול להיות שהוא לא מייצג) היא קפצה מהר מדי לאשר אבחנת CFS על סמך בדיקות ישנות בנות 6-8 שנים, היא לא הפנתה אותי לאף בדיקה ופספסה אבחנה קריטית.
&nbsp
אני מעריכה את היחס האמפתי והמכבד ואת ההשקעה שלה בקידום הנושא, פחות הערכתי את הפסקנות, במקום שבו לדעתי היה צורך להעלות סימני שאלה ולערוך בירור מעמיק יותר. הספקות האלו עלו בי כבר במהלך הפגישה איתה, ובמבחן התוצאה לצערי צדקתי.

מסכימה עם שתי התגובות

למרות שהן לכאורה סותרות.

בכל הארץ יש מעט מאד רופאים שמתמצאים בתת"כ.
לכן חושבת שלא כדאי להיות בררנים לגבי מרחק גיאוגרפי. ברור שזה יותר נוח לא לעשות מסע חוצה ארץ, אבל בכל מקרה התורים לרופאים האלה זה חודשים עד חצי שנה ומעלה לפעמים קדימה. אז לוקחים מה שיש.

אני חושבת שללכת ליותר מרופא אחד זה חשוב ומעשיר, יש גישות שונות. ממליצה מאד על פרופ' רהב, בעיקר החוויה האישית, שמתקנת במידה רבה את התחושה האיומה שיוצאים איתה מהרבה רופאים אחרים (גם המומחים). וכן, לקחת בחשבון שיש סיפורים על איבחון יתר אצלה.

לכל רופא יש פלוסים ומינוסים. לכן חו"ד של יותר מרופא אחד יכולה לתת תמונה יותר עגולה.

תנסה להכנס לדיונים על הרופאים ולא רק ברשימות, חושבת שתמצא יותר מידע על הרופאים שנדונו פה. (דרך מילות חיפוש בקופסית חיפוש בפורום)

בהצלחה.

למעלה