מחפש לרכוש -

נדב פ1

New member
מחפש לרכוש -

שלום , אני מעוניין לדעת היכן באפשרותי לרכוש מילון עברי-יפני או אנגלי יפני מלא , לפחות 20 אלף מילים ביפנית בכתב סימניות קאנג'י עם תרגום לעברית / אנגלית . נחוץ מילון אשר מכיל בו גם מאגר מילים בתחום הטכנולוגי-כלכלי ביפנית . אני מפרסם את ההודעה בפורום יפנית , אבל היות והפורום הזה כולל בתוכו מס' בלתי ניתן לביטול של יפנולוגים , אשמח לקבל תשובות בין אם כאן או במסרים אישיים . תודה , נדב .

Pyongwon

New member
ניסית להיכנס לסטימצקי או "למטייל"?

החברה במועדון קנו לי מילון אנגלי / קוריאני - משם. נחמד. ג'ס.

נדב פ1

New member
סטימצקי ?

חיפשתי בסניפים ברחבי האזור לאורך ולרוחב ואין זכר למילון יפני , מקסימום שיחון . די תמוה שאפשר לקנות בנקל מילון עברי - רומני ועברי - פורטוגלי , אבל אי אפשר לקנות מילונים סינים או יפנים . תודה בכל מקרה .

Tonjin

New member
לא 20,000 מילים לא קונה....?

שים לב, זה יעלה לך קצת מעל יין אחד למילה, ואני לא צוחק... ההמלצה שלי היא לקנות מילון אלקטרוני, הוא קטן, יעיל, נוח לשימוש וכל מילון אלקטרוני מודרני מכיל רשימה ארוכה של מילונים בתוכו (אוקספורד, GENIUS, מילות קאטאקנה ורשימה ארוכה של מילונים טכניים ועסקיים כפי שאתה מחפש), היתרונות הנוספים הם מילון אנגלי/אנגלי כולל SPELL CHECKER ומילון סימניות מובנים... בשוק קיימים דגמים רבים, המומלצים הם Sharp PW-9700 ןCanon Wordtank G55 שני אלו הם הדגמים החדשים ביותר ועלולים להיות יקרים, ככל שתרד במספרי הדגם (Canon Wordtank IDF-3000 פופולרי מאד אצל סטודנטים מתחילים ותפרנים ליפנית בשל יחס איכות מחיר מוצלח) תוכל למצוא דגמים זולים יותר ועדיין כאלו שיענו על על צרכיך שים לב רק של Wordtank G55 אין עדיין מנואל באנגלית (לדגמים קודמים יש), קאנון גם עד כמה שידוע לי הם היחידים שטורחים לספק מנואל אנגלי למילונים שלהם (אחרי הכל נראה שרוב התוצרת מיועדת לשוק היפני ולא המערבי) ואולי אפילו יותר חשוב - ניתן להעביר את המילון לMODE אנגלי בו התפריטים על המסך יופיעו באנגלית ולא ביפנית.. מילון כזה עולה בסביבות ה20,000-26,000 יין (מכאן ההתחכמות שלמעלה),כלומר בסביבות ה200-250$. כל המילונים שיכנסו בו יעלו לך בנפרד בסביבות הפי שתיים יותר ותצטרך מזוודה בינונית רק בשבילם אם אי פעם תצטרך לטלטל אותם איתך. נוסף לכך, מניסיון - כמות הזמן שתחסוך בתהליך חיפוש מילים היא אדירה. אני מעריך שבארץ קשה להשיג את המילונים האלו, אבל לדעתי אמאזון מוכרים אותם ואיתם גם מספר לא מבוטל של חברות אחרות.. במידה ואין לך חבר שנוסע לחו"ל בקרוב, פשוט תריץ את מספרי הדגם שלמעלה בגוגל ותראה מי שולח לארץ ובכמה..

נדב פ1

New member
היי טונז'ין ,

תודה רבה טונז'ין על הפירוט , אך מילון אלקטרוני לא רלוונטי כרגע בגלל העלות הגבוהה , מעבר לזאת אני צריך מילון בספר כדי ללמוד יפנית , לא רק כדי לחפש אחר מילים בודדות בהתבסס על ידע תחילתי שאין לי כלל וכלל . אני חושב שאני אחפש באמאזון , העניין הוא שלא ראיתי שם קודם לכן מילון עם דגש גם על ארסנל המילים הטכנולוגי .

Tonjin

New member
לא רואה את ההבדל מבחינת לימוד בין

ספר למילון אלק' - אם יש כזה הוא לטובת האלקטרוניקה.. במידה ותגש ללימוד באופן רציני ותתמיד בו, מניסיוני ומנסיון אחרים בדרך כלל יגיע השלב בו תרצה או תזדקק למילון אלקטרוני (או למילון כתוב בעל מספר כרכים, או לכמה כאלה מאחר ותאלץ מן הסתם לחפש גם קאנג'י, קאטאקנה ומונחים מקצועיים), ואז יצא שהוצאת כסף גם על מילונים כתובים וגם על מילון אלקטרוני.. אבל כמובן - לשיקולך.. מצד שני דווקא אם אתה בתחילת דרכך הייתי ממליץ לך לוותר כרגע על מילונים טכנולוגיים/ספציפיים. כדי ללמוד לקרוא יפנית בצורה סבירה (עיתון, או רמה שבה כבר נזקקים למילון למונחים ספציפיים ולא סתם למילים שאתה לא מבין) צריך כשנתיים של 4-6 שעות לימוד יומיות. (צא וחשב כמה זמן זה לוקח בלימוד ספוראדי יותר) לפני זה לא הייתי מטריד את עצמי בז'ארגון מקצועי או במילונים מתמחים..

itai2222

New member
נסה בדיונון

יש שם הרבה ספרי לימוד לשפות, וסביר להניח שיהיה שם מילון רציני.

Alon Adika

New member
Japanese Dictionary

Hello, I would like to mention that there are different kinds of Japanese dictionaries. I think the main difference would be between kanji dictionaries and regular (word) dictionaries. These are two very different tools. A kanji dictionary is not grouped by words but by the radical of the kanji. Regular dictionaries use Japanese Kana and it is grouped by words. A student would need both kinds of dictionaries. Another point is that one would need more than dictionaries if one would like to learn the Japanese language since dictionaries do not usually deal with grammar. I suggest you try Amazon.com. There are many very good books for learning Japanese. Alon​

bmt29

New member
אם הם לא יקרים מדי...

אולי תלך לקורסים האלה של: "תוך שבועיים תדעו יפנית!"

למעלה