מחפש כיון להתאמן על...

Who I Am Today

New member
מחפש כיון להתאמן על...

איך לשים בצד את כל הידע והמיומנות שצברתי בתחום הלימודים הקרוב. בכדי לפתח הקשבה אפקטיבית לקראת מסע הלימודים הקרוב. בדרך כלל ידע קודם בתחום מפריע לי בספסל הלימודים ומקשה עלי להיות מודרך כראוי. אשמח לקבל כל כיונון, מיקוד ודרך לקראת האימון המתבקש. תודה מראש לכל מענה.

האם תוכל להרחיב בבקשה?

מה אתה הולך ללמוד? מה בידע הקודם שלך ובמיומנויות הקודמות שלך יכול להכשיל אותך בלמידה של התחום החדש? כשאתה מדמיין את עצמך לומד את התחום החדש- איך באידיאל, היית רוצה שזה יהיה? בברכה אילת לבנון

Who I Am Today

New member
אעמיק כמה שניתן כדי לבהיר את ה"בעיה"

מעכה כנה לשאלותך המנחות. האם תוכל להרחיב בבקשה? בדרך כלל שאני מעוניין לרכוש ידע חדש דרך למידה ממדריך אנושי. אני בוחן יותר את יכולת המדריך במקום לקבל ממנו את הידע שהוא מנסה להעביר לי. זה קיים עוד משחר הימים, מין הרגל גרוע בעיניי שברצוני להתאמן להפסיק אותו, כי אני מבין זה לא ממש הכובע שלי. מה אתה הולך ללמוד? המשך לימודים בתחום המחשוב לצורך התקדמות לתפקיד חדש. מה בידע הקודם שלך ובמיומנויות הקודמות שלך יכול להכשיל אותך בלמידה של התחום החדש? איסוף ידע מרובה ומעמיק כדי להגיע להחלטת הלימודים, מיומניות לימוד עצמי גבוהה מדי ביחס לאחרים. זה נובע מפרופקציוניסטיות מעצבנת שלא משרת אותי מתוך יושרה עצמית. כשאתה מדמיין את עצמך לומד את התחום החדש- איך באידיאל, היית רוצה שזה יהיה? האידאל זה הקשבה טוטלית למדריך בלי הערות ביניים או "עזרה" למדריך מצידי. בלי לחזור על הקבעון שאני גם ידע ( בגלל שאספתי ידע קודם ) ואני צריך להפגין את היכולות האלה בכיתה. לדעת לפנות מקום בפועל לעוד ידע חדש בנוסף לידע הקיים שלי וכדי לאמץ את כובע התלמיד.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
דיאלוג

אני שומעת שני קולות בתוכך - האחד יודע כל, וצריך להפגין את הידע שלו, והשני סקרן, לומד ממקום פתוח וצנוע. האם תוכל לנהל דיאלוג בין שני הקולות האלו - מתוך הקשבה ומקום לכל אחד מהם? מה יאמר היודע? מה יאמר הסקרן?

Who I Am Today

New member
נקודת מבטך מעניינת.

תשובות. היודע אומר - שהוא מסתפק במה שהוא יודע ומאיים בגלל שהוא לא חושב שיש צורך בידע חדש ( איזור הנוחות ) הסקרן אומר - שהוא חושב שכן יש לחדש את הידע ולהוסיף לקיים כי זה התהליך הנכון לכרגע וכדי להשיגו יש צורך להקשיב או להתאמן על הקשבה. ( מחפש פריצת דרך ) מעניין הדיאלוג ?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
../images/Emo17.gif מעניין מאוד

לא ברור לי האם היודע מאיים או מאויים. כיצד אתה (המודע לעצמך ולקולות שבתוכך) לשוחח עם היודע ולברר מדוע הוא מאיים/מאויים, והאם אפשר להרגיע אותו קצת? האם תוכל לשתף אותנו בדיאלוג שמתפתח?

Who I Am Today

New member
אני אשלח אותו לסדנת נשימות ../images/Emo13.gif

אני חושב שאתאמן באופן מעשי בזמן אמת ואבחר להיות תלמיד ובלי אימון הקשבה מנטלית. ובמקום לחזות את העתיד ואשלח את היודע לסדנת נשימות שלא יאיים ושלא ירגיע מאוים. רב תודות על המיקוד ענבל. ( מהסקרן והיודע ) חג עצמאות שמח

אז ממשיכים..

הי, קודם כל זה נהדר שאתה מזהה אצלך דפוס שמפריע לך ושאתה מעוניין לשנות אותו. זה צעד ראשון ומאד משמעותי. התחלת לספר, מה יקרה במציאות, כאשר אתה מתנהל אחרת ממה שאתה רגיל- אתה תקשיב למדריך ותעיר פחות הערות, תחבוש את כובע התלמיד ולא את כובע הבוחן/ המאמן. מה עוד יקרה במציאות כאשר תחבוש את כובע התלמיד? איך זה בשבילך להיות תלמיד בכלל בחיים? איך זה בשבילך להיות תלמיד בקורס הזה? איך להיות תלמיד ישרת אותך בקורס ? אשמח להמשיך ולסייע אילת לבנון

Who I Am Today

New member
מה עוד יקרה במציאות כאשר... שאלה מצוינת !

איך זה בשבילך להיות תלמיד בכלל בחיים? אני אוהב ללמוד ולחדש את הידע שלי לעיתיים קרובות ואני יודע שאני לומד הכי טוב מקריאה ועשייה עצמאית. איך זה בשבילך להיות תלמיד בקורס הזה? אני מאוד מעוניין להיות תלמיד מאוזן (בעל ריכוז והקשבה טובה) ולא תלמיד משועמם שלא מתמיד. איך להיות תלמיד ישרת אותך בקורס ? העשרת הידע שלי, קבלת תעודה בסיום, הנאה מהתהליך עצמו, לדעת שוב להיות מודרך. אשמח להשקפה נוספת
חג עצמאות שמח.

בוא נמשיך

אתה מספר שאתה אוהב ללמוד ממדריך אנושי למרות שאתה מרגיש שהלמידה עבורך טובה יותר באמצעות קריאה ועשייה עצמאית. אני רוצה לבדוק איתך האם הבנתי נכון את דבריך: האתגר שלך, על פי דבריך כמובן זה לשמור על ריכוז בדברים של המדריך, בידע שהוא מקנה במקום בשיחות הפנימיות שמתרחשות אצלך בפנים בזמן שהוא מדבר- לדעת לנטרל רעשים פנימיים שמפריעים לך להתמקד בדבר אותו אתה רוצה: ידע חדש שיסייע לך להתקדם בעבודה. האם היכולת להתמקד בדבר החשוב לך ולהיות מרוכז בו, זו יכולת שאתה מזהה בעצמך בחיים, במקומות אחרים, בסיטואציות אחרות? האם תוכל על מצבים בהם אתה נדרש למקוד, ריכוז וסינון "רעשים" למען הדבר החשוב לך? בברכה אילת לבנון

Who I Am Today

New member
ממשיכים

הבנת אותי טוב מאוד. היכולת קיימת בעבודה ובמסגרות שלא בשליטה "מלאה" שלי. ( מחייב את עצמי לפעול באופן אוטמטי כחלק מהתפקיד ) היכולת מוחלשת כשהדברים כן בשליטה שלי שבהם אני מרשה לעצמי לוותר לעצמי בזמן אמת. מאמין שהיא צריכה חיזוק ותרגול ל"הקשבה בזמן אמת" => ( ללמוד מספר או מעשייה אינה מצריכה הקשבה בזמן אמת ). יש הצעות בנוגע לתרגול כדי לנטרל רעשים פנימיים ולבטל את דיאלוג הפנימי שאת ממליצה עליהם ? אשמח לקרוא עוד ממך.

למעלה