מחפש כיוון לעבודה

seagate

New member
מחפש כיוון לעבודה

כבר יותר משנה אני מרגיש שאני תקוע בכל מה שקשור לעבודה וכסף אני בן 22, ועד עכשעיו עבדתי בנויות או חלטורות גרפיקה מזדמנות ובכנות לא היתה לי עד עכשיו עבודה אחת שנהיניתי בה. בחלק מהמקומות פיטרו אותי די מהר, והאמת שאני שמח על כך, כי חוץ מכסף, שגם לא היה משהו, לא הרגשתי שום רצון לבוא לשם (ומן הסתם העבודה שלי נראה בהתאם). אז חשבתי הרבה על מה אני כן רוצה לעשות, כי קודם כל הרבה יותר חשוב לי לעשולת משהו יצירתי, הכסף הוא משני, לא זניח, אבל הרבה יותר חשוב לי ליצור משהו שיהיה שלי, אפילו תמורת שכר מינימום.. ה"בעיה" השניה היא שאני יצירתי כמעט בכל תחום, אבל לא ממוקד עד הסוף באף תחום אני מצייר, כותה, מצלם, מפסל, ממציא משחקים (אחד הדברים שאני מאוד רותה לעשות זה להיות GAME DESIGNER), ומצד שני אני גם לא רוצה לבחור תחום ולהתמקד בו, מבחינתי כל התחומים הם אותו הדבר - הדרך שלי להראות את הרעיונות שלי וזה מה שאני חושב שהצד החזק שלי: רעיונות. אם זה סיפור, ציור, משחק, תמיד יש לי תמונות רעיונות וסיפורים בראש ואני רק צריך לבחור איך להראות אותם. (אני מזל טלה, ויוזמה ויצירתיות הם ללא ספק התכונות החזקות שלי) אתמול ראיתי בשיטתי באינטרנט תמונה של סטודיו לעיצוב, עם מסכי מגע לציור, והמון ציוד של ציור ורק המחשבה שיהי לי אחד כזה משלי, מקום שכולו מיועד ליצירתיות, עשתה לי ממש טוב. :) אבל כמובן הבעיה זה שאנ י לא יכול לחשוב על מקצוע או עבודה שתהיה כל כך מגוונת.. לפתוח סטודיו לרעיונות..? :) חשבתי על לימודים ונאי רוצה שנה הבאה ללכת ללמוד עיצוב, אבל מה שמפחיד אותי זה להגיע לסטדיו שבו אני עובד על רעיונות של אחרים, שאני מעצב\מצייר דברים שמישהו אחד צריך, שאני רק מוכר את הכשרון שלי מחינתי זה גרוע מזנות... שלא לדבר שרוב הסטדיואים עוסקים בפרסום ואני אחסוך את דעתי על לעבוד בפרסום\שיווק.. ולסיכום, אני לא רוצה להתפרנס בתור אמן אף פעם לא חלמתי על תערוכה, על למכור עבודות אני רוצה להתפרנס מרעיונות, מלהראות לאנשים דברים שלא חשבו עליהם לפני.. מקווה שזה לא נשמע מגלומאני משהו.. :) אשמח לכל עצה\רעיון\כיוון ותודה אם הגעת לסוף המגילה :)

bridges

New member
יש לי אתגר בשבילך ועוד מספר שאלות...

אתה אומר שאתה רוצה להתפרנס מרעיונות. מה הרעיון שלך לגבי כיוון העבודה? אני רואה שם משהו התחלתי "סטודיו לרעיונות", אני מזמין אותך להתחיל לפתח אותו, מעבר לרעיון. תתאר מה יש בסטודיו, האם אתה עובד בו לבד או שיש לך שותפים/עובדים? מי הלקוחות שלך? מה השירות שאתה מספק להם? מי אתה לגבי הלקוחות שלך? השותפים? העובדים? תנסה פשוט להתחיל לבנות את הדבר זה בדמיון ואולי אפילו להתחיל להביא אותו למציאות: לכתוב עליו, לצייר תוכניות של הסטודיו וכו'. רונן

הגר שקד

New member
איזה יופי!

אני חייבת לומר, seagate, שסטודיו לרעיונות זה אחד מהרעיונות היותר מקסימים ומקוריים ששמעתי. מלא יצירתיות ודמיון. מדבריך נשמע שהסטודיו כבר נמצא בראשך, והשאלה היא באמת כיצד אתה מדמיין את הרעיונות כשיצאו לאור? איך הופכים רעיון ערטילאי לממשי? בתור תרגיל, נסה לקחת שלושה רעיונות. חשוב איזו חוויה היית רוצה להעביר דרכם, איך תוכל להראות באמצעותם לאנשים דברים חדשים, התנסויות אחרות, כיווני חשיבה שונים. אשמח אם תהיה מוכן לספר לנו יותר. המון הצלחה! הגר

isaacm

New member
נשמע מגלומאני לחלוטין

אני קורא את מה שאתה כותב וחושב לעצמי הנה עוד אחד שהולך עד הסוף. אתה מדהים. איך אתה בכלל מעיז לחשוב כל כך רחוק? אני יכול רק להעריץ אותך על התעוזה שלך. המסלול שאני רואה לאחד כמוך די פשוט. מחליטים מה רוצים. עושים תכנית פעולה. מגדילים את סיכויי תכנית הפעולה להצליח. מבצעים. עוברים לאתגר הבא. לא יותר משבע שנים
מה דעתך? זה מסלול שהיית רוצה לעשות? אשמח לקרא מה הרגשת כשקראת את ההודעה הזו בוקר טוב איציק

גדיל100

New member
מאמר מומלץ

בעבר קראתי את מאמר הבא, שגרם לי להחליט ללמוד אימון אישי. כיוון שלא ממש מדברים עלי כאן, אז אני פשוט אצרף את הקישור. אולי גם לך זה יעשה את השינוי שעברתי.... מקצה אחד לקצה שני.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מאמר מעניין

אכן יכול להרחיב אופקים

coachdavid

New member
רגע נדיר בחיים

שלום איש ענק ! אתה נמצא ברגע נדיר בחייך בו כל האפשרויות פתוחות בחייך. בד"כ ברגע שאנו בוחרים בדרך מסוימת אנו נמצאים על מסילה שמובילה אותנו לכיוונים מסוימים, המחשבה מצטמצמת למרחב אפשרויות קטן ביותר שרלבנטי לאותו כיוון של המסילה בה בחרנו. יש לך אפשרות מהמקום הזה של חוסר הידיעה - להמציא מסילה משל עצמך, לבחור לך כיוון וללכת במקומות שאחרים לא חשבו עליהם. זה דורש עזות מצח, זה דורש אומץ לחלום זה דורש מאמץ להגשים. להבנתי הגעת למצב שכבר ברור לך שלא תהיה לך בעיה להתפרנס בכל אותן "עבודות רגילות" ולכן הכותרת שהגדרת "מחפש עבודה" נשמעת לי לא בכיוון. זה לא שאתה מחפש עבודה (בה תמיר את כישורונתיך ויצירתיותך בעבור חופן שקלים, שאתה אמרת שבשבילך זה גרוע מזנות) אלא שאתה מחפש חזון, ייעוד, כיוון.... ומתוך מה שהעלית ואנשים אחרים העלו כאן בתגובה - הכל כבר נמצא אצלך בראש....כל מה שנותר הוא לשחרר את אותן מחשבות שמגבילות אותך כיום ולעוף לעבר חזון שהוא כל כולו שלך.... דוד

seagate

New member
תודה לכל התגובות המעודדת :) כמה שאלות,

קודם כל, אני בהחלט רוצה לעשות מזה כסף, אל אף שזה ייעוד או חזון, אני גם צריך להתפרנס :) והשאלה היא בעצם מאיפה אני יכול להתחיל, נגיד ויש לי תמונה די ברורה של מה שאני רוצה לעשות, של ה"מפעל רעיונות" שלי, איך אני יכול לדעת אם זה בכלל יעבוד, ואני לא אפתח עסק שיפשוט רגל ואני אשאר בחובות..? איך יודעים כמה ביקוש יש למה שיש לי להציע? ובכלל כל עצה פראקטית תתקבל בברכה :)

coachdavid

New member
על חלומות וכישלון

הי, יש לי תיאוריה מסוימת לגבי חלומות. אני מאמין שהמטרה שלהן בחיים היא לא בהכרח שנגשים אותם אלא שנעשה הכל על מנת להגשים אותם ובדרך זו נחייה חיים שראוי לחיות אותם - חיי הגשמה ופריחה, חיים בהם אנו ממוקדים אך ורק בדברים שאנו אוהבים ובמה שאנו יודעים לעשות הכי טוב, חיים בה אנו יוצרים ונותנים לעולם מהכישרון הייחודי והבלעדי שלנו.... הפואנטה היא לא להקים את הסטודיו ושהוא יצליח אלא איך החיים שלך הולכים להיראות מעכשיו, מרגע זה ברגע שאתה פועל להקמתו.... גם אם הוא יכשל בסוף, הרווחת רווח עצום.... ברגע שתשתשע עם המחשבה על כך שהחלום שלך כולו יכול להיכשל ותרגיש בנוח עם כישלון זה, הדבר ישחרר בך אנרגיות אדירות שיקדמו אותך בהשגת חלומותיך. הרבה פעמים החשש שלנו מפני כישלון גורם לנו לוותר לעצמנו על החלומות שלנו ולמעשה על עצמנו. אם תוכל לפעול לעבר החלום שלך מבלי שיהיה לך הצורך בודאות שהחלום אכן יצליח, תוכל להתקדם אליו הרבה יותר מהר ובהיקפים גדולים יותר מאשר אתה כעת מעז לחלום. דוד

הגר שקד

New member
להפוך ענבים ליין... ../images/Emo13.gif

שאלות מצוינות וחשובות! מאחר ואתה בתחילתו של מסע, זהו גם הזמן לבדוק את השבילים השונים, ולגלות מהי הדרך הטובה ביותר עבורך. בשלב הראשון תוכל להעלות על דף את כל השאלות שצצות לך בראש והקשורות להפיכת החזון שלך לדרך מעשית (וכלכלית). בשלב השני נסה למפות את השאלות למספר קטגוריות מרכזיות - כגון: קהל היעד, שותפים פוטנציאלים ל"מפעל", האם קיימת אפשרות לשיתופי פעולה ועם מי, עלויות ההקמה והתפעול, מטרה כלכלית לטווח הקצר והארוך, ועוד. אחת הדרכים היותר טובות לדעתי להרחיב את הידע ולקבל תשובות היא להיפגש עם אנשים מתחומים שונים (אמנותיים, מקצועיים, תיאורתים, כלכליים), לנהל שיחה, לשאול, להקשיב לניסיונם, ולתת לכל אחד מהם להאיר זווית שונה ונוספת, שתעזור לך לבנות תמונה רחבה ובהירה של המטרה, היעדים והדרך המעשית להגשמתה. בהצלחה, הגר

bridges

New member
הגשמת החזון שלך

שלום לך שוב, מה שאני כותב זה תוספת למה שאמרו קודמיי. אני רואה שאתה מאוד ממהר, אבל מאוד יכול להיות שהחזון שלך משפיע על מה שאתה רוצה לעשות מחר. לדוגמא: מתאמן שלי שהחזון שלו היה להיות מנצח בעוד חמש שנים שמופיע בכל העולם, גילה שחצי שנה לאחר האימון הוא כבר צריך להיות מנצח מתלמד בתזמורת חצי שנה לאחר האימון. הדרך לעשות את זה היא לקבוע מטרות שכאשר תגיע אליהם תדע שאתה הגשמת את חלומך ואז לבנות תוכנית פעולה מאותם מטרות אחורה. יכול להיות שתגלה שאם אתה רוצה להגשים את חלומך בעוד חמש שנים, מחר אתה כבר צריך ללמוד עיצוב או אולי להתלמד בחברה. זה יכול להשפיע על מה שאתה הולך לעשות בזמן הקרוב. וכן, התוכנית שלך תכלול צעדים לבדיקת השאלות שלך: האם זה יעבוד? איך להשיג מימון לעסק כזה וכו'... בהצלחה, רונן

אז מגשימים חלום...

לגבי הכסף, הרשה לי להציע לך רעיון מהפכני. זה ייעוד או חזון ולכן אני אעשה מזה הרבה כסף. אותם כשרונות ויכולות שלך, שרק לך יש אותם, כאשר הם באים לידי ביטוי במלואם, האם הם לא שווים הרבה כסף? האם התמורה שאנשים יקבלו ממך לא תגרום להם לשלם לך בשמחה על התוספת שהוספת לחייהם? אני בטוח שכן. וזה עונה גם על הביקוש. איך תוכל לדעת שזה יעבוד? אין ערבויות. וטוב שכך. תאר לעצמך שהיית יודע מראש מה תהיה התוצאה של פעולה שתעשה. איזה עניין יש לעשות אותה? היינו משתעממים מאוד מהר. אבל כשאתה מחובר למה שאתה אוהב לעשות והולך עם זה עד הסוף, יש לזה סיכוי מאוד גדול להצליח. ואני מסכים עם דוד לגבי זה שגם הדרך הופכת למהנה וחשובה בפני עצמה. מאיפה להתחיל? פה כדאי להיעזר בתהליך אימון. האימון יאפשר לך להגדיר באופן מדויק מה החזון הספציפי שלך, מה היעדים ותוכנית הפעולה להגיע לשם, מהי הדרך שהכי מתאימה לך, ומהו מנגנון ההצלחה האישי שלך, שיגדיל את הסיכויים שלך להגשים את עצמך.

למעלה