מחפש יעד לטיול..... עזרה!!!

• פותח הנושא longy
  • פורסם בתאריך

longy

New member
מחפש יעד לטיול..... עזרה!!!

שלום, מקווה שהגעתי למקום הנכון, יש לי חודש חופש החל מה -14 לחודש, מחפש רעיון לטיול, בסביבות 1400$ כולל הכל, חשבתי על סרי לנקה, אבל זו כנראה לא העונה לטייל שם. אני "בוגר" דרום אמריקה ותאילנד.... למישהו/י יש רעיון? או יותר נכון, אם הייתה לך אופציה לחודש טיול בתקופה הזו... להיכן היית נוסע????

shaishoo

New member
מה לגבי

תורכיה (או טורקיה, או כל דרך אחרת לכתוב את זה) , מקום קרוב, זול, ויש שם הכל...מהרים מושלגים עד חופים מוזהבים.. הטיסה לא לוקחת הרבה זמן וכסף, ויש אחלה שווקים למתנות או סתם לאבזר את הדירה..השותף שלי אפילו הביא לנו קרש חיתוך איכותי...

shaishoo

New member
עוד רעיון

סקוטלנד....מקום נהדר אולי גם אירלנד...אני בטוח שאם אתה מחפש משהו בכיוון הזה סלע יכול לתת לך הרבה פרטים

sela v

New member
רק ש-1500$

בשביל חודש לא ממש מספיק לסקוטלנד כולל טיסה. מה לגבי הודו? בדיוק זה סוף עונת המונסונים באמצע ספטמבר.

longy

New member
אני נוסע לבד....

תודה לכם... הודו? איפה בדיוק? ויטנאם? כמה למה?

muga

New member
הודו, ויאטנם...

הודו - צפון הודו או ראג'יסטן. שני האזורים מתאימים לחודש. למרות שלדעתי פחות מומלץ להגיע להודו לחודש בלבד (בעיקר בפעם הראשונה). ויאטנם - יעד מצוין לחודש. מספיק להקיף את כל המדינה מצפון לדרום. מחייה זולה, ארץ מרתקת. יש טיסות "ישירות" עם אוזבקיסטן איירליינס או טיסות מבנקוק.

longy

New member
וואלה... רעיון....

אפשר קצת יותר פרטים? עלויות... מתאים לטיול של יחיד? היית שם?

muga

New member
כן, הייתי.

לא לבד, אבל אין בעיה להסתדר לבד בויאטנם. הכל די מאורגן שם. מחייה בויאטנם לחודש ברמת תרמילאי - בסביבות 500$ + ויזה בסביבות 50$. יש המון חומר על ויאטנם ברשת, אני ממליצה לך להכנס לאתר של "למטייל" יש שם מאמרים טובים על ויאטנם ומסלולי טיול (אני מקווה שזה בסדר להפנות לאתר אחר..). לדעתי, ויאטנם ארץ מרתקת. תרבות מעניינת, נופים מוםלאים ושונים מאוד מקצה אחד לשני, המון "אטרקציות", המון מה לראות. בקיצור, מאוד מגוון.. בהצלחה

jeshu

New member
ויאטנאם היא בהחלט אחת הארצות שמשלבות הרבה בתוכן - גם תרבות,גם ערים מעניינות,גם טבע ונופים מרשימים (אם כי לא פסגות גבוהות ומחודדות...) וגם אפשרות לנופש קטן עם חופים בסוף הטיול.ממליץ לטייל מצפון לדרום וכך לנוח בסוף על אחד החופים הדרומיים.אוכל מצויין יש שם והמון פירות טרופיים. יש לה חסרון אחד מרגיז (או יתרון לאנשים אחרים) - כשאני הייתי אז תנועת המטיילים תועלה איך שהיה נוח לממשל וזה אמר למשל,שהיה לתיירים אסור לקחת אוטובוסים מקומיים ברב המדינה להרים למשל.שמעתי מתיירים אחרים שהם שיחדו נהגי אוטובוס כדי שייקחו אותם... וגם בכל שאר המדינה כל הזמן נתקלתי באותם תיירים ואוטובוס התיירים המעצבן הזה.את כרטיסי הרכבת הם כמובן ייקרו מאוד לתיירים.אני ממליץ שאם זה עדיין כך אז לא להתקבע על אוטובוס התיירים,אלה לעשות מאמץ בכל זאת להגיע להרים ולאיזורים הכפריים.

jeshu

New member
מתי אתה רוצה לסוע ? או במילים אחרות עדיף בעונה היבשה (תברר - כי אני כבר שכחתי...),אבל לא הייתי פוסל את העונה הרטובה.אז תביא מעיל גשם ותדא שתרטב מעט,אך מצד שני אני הייתי ביבשה ואני לא יודע מניסיוני. הייתי בעונה הרטובה בבורמה ושם וויתרתי על על מעט הפעילות של הליכה בטבע בגלל גשם... בהצלחה

חוזר למקור

נכון שה'עונה' המוגדרת בסרי לנקה היא מנובמבר עד אפריל או משהו כזה, אבל.. מבחינת מזג אוויר - הוא דומה ברוב השנה ומונסונים שיש עכשיו לא קורים כל יום. מזג האוויר חם ולח כל השנה. חופים - החוף המערבי כרגע סוער יותר אבל החוף המזרחי שקט ורגוע. וחשוב לא פחות - עכשיו מחירים זולים יותר ואפשר יותר להתמקח. אותי זה שיכנע ואני נוסע לשם ל-17 יום בשבוע הבא. חישבתי ויצא לי בסביבות 1400$ (ממש ככה) לכל התקופה כולל טיסות.

muga

New member
כי הוא כתב אותה בהודעה המקורית

תקרא קצת אחורה, בהודעה הראשונה שלו, ותראה...

למעלה