מחפש ייעוץ

מרסלו1

New member
מחפש ייעוץ

אני רוצה לנסוע בסביבות אוגוסט-ספטמבר לחודש לדרום אמריקה, הייתי שם בכל המדינות פרט לקולומביה וונצאולה אחרי הצבא, על מה אתם ממליצים? מה ההיילייטס לדעתכם?

jeshu

New member
לא הבנתי לאן בדיוק אתה רוצה לסוע רק לקולומביה וונצואלה ? גם לקולומביה וונצואלה ?

מרסלו1

New member
רק ציינתי את המקומות שהייתי בהם

כלומר, אני מחפש המלצות למקומות שלדעתכם היו "היילייטס" ולא בהכרח חרישה של מדינה. בגדול לא מעוניין לבקר במקומות ממש מסוכנים כמו קולומביה.

jeshu

New member
אני לא ממש מבין מה אתה מחפש אבל שמעתי שונצואלה מאוד מעניינת - ואם יש לך חודש וקצת זה נשמע לי מתאים. לא הייתי שם.

מרסלו1

New member
מחפש את מה שהכי אהבתם

ביבשת וממליצים לסוג כזה של טיול. אגב, אתה ישו?

kogawa

New member
לתקופה זו בה ארגנטינה וצ'ילה

לא נוחים לטיול, אני הכי מעדיף את אזור מאנו בפרו והפנטנל בפראגוואי וברזיל, ובכלל את פראגוואי, בה מבין שביקרת, אבל אם אתה קובי329 האנטרופולוג אולי כדאי לחפש מקומות מענינים מדרום למנאוס בהם ישנם שבטים מעניינים?

Nushy2

New member
ארגנטינה וצ'ילה

אם אני הייתי נוסעת - הייתי בודקת את איזור הפאטגוניה, הייתי שם כשהייתי בת 8 בערך :) זה מעניין מאוד.. כל הדרום צ'ילה וארגנטינה, איזור מדברי שטוח ומצד שני ממוקדם ליד האוקיינוס, יש לך שם פלאי טבע בכל פינה ... כמו לדוגמא היער המאובן... ועוד מלא

jeshu

New member
כן אבל כשאצלנו נורא חם. שם נורא קר.ואף על פי שמאוד יפה גם כשנורא קר זה מקשה משהו על הטיול. יש רק מקום אחד מחוץ לישראל שראיתי פעמיים - גם בחורף וגם בקיץ ואני מוכרח לומר שזה הבדל רציני וכל פעם יפה מחדש - פארק יוסמיטי בקליפורניה.

מרסלו1

New member
אתה צודק

לא אמרתי, אני רוצה לנסוע בסביבות ספטמבר, יהיה שם חורף. ולקוגוואה, סחטיין על הזכרון ואגב, אחרי השיחה והנתונים מפה בסוף נסעתי לסין והיה מדהים.

natyh

New member
אם אתחיל

הרשימה לא תסתיים בשנה האזרחית הזו ... נו בא תדחס שלוש שנים לתוך הודעת טקסט בפורום ...

jeshu

New member
אין בעייה שירתתי בצה"ל המון זמן - 3 שנים. היה איכסה רוב הזמן.סתם טיפשי חלק מהזמן ולמדתי איך לנקות הרבה דברים. יום השחרור היה מהמאושרים לחיי. השנה אני לא חייב לסוע לטיל בחו"ל כי אין מילואים. מספיק טוב לדחיסת 3 שנים ?

natyh

New member
כן בהחלט

אז בא תכתוב גם את החויות שלי ... מהצבא או הטיול ...

מרסלו1

New member
אני טיילתי שם שנה ויכול

לציין ממה שראיתי את הטופ, לא מבקש תיאור של כל מקום באתר. מבחינתי הטופ היו: -הפנטנאל בברזיל -המאצ'ו פיצ'ו בפרו -קרחון פריטו מורנו בארגנטינה - ארץ האש - מושבות הפינגווינים בדרום היבשת - הסלאר בבוליביה וזה כשאני בוחר רק את הטופ , היו עוד. בגדול חשבתי שאולי אנשים יציינו דברים שלא הכרתי וכך אוכל לחדש, כך עשה למשל קוגווה (או שאיך שזה מאויית) כשדיבר על שבטים דרומית למנאוס.

natyh

New member
אני חושב

שבהחלט יש דברים שאינך מכיר אני אפילו משוכנע בכך .

Stavstav0910

New member
לגבי וונצואלה

לא זוכרת מה אמור להיות מזג האויר שם בתקופה שציינת (אבל בטח אפשר לבדוק בקלות), בכל אופן, אני מאוד אהבתי את מרידה - עיירה מקסימה, רגועה, הרבה סטודנטים, רכבל שמביא אותך עד איזה 5000 מ' גובה (הם טוענים שזה הרכבל הכי ארוך והכי גבוה בעולם, לקחתי את המילה שלהם בעניין), חנות גלידה שנכנסה לספר השיאים בזכות מבחר הטעמים הלא יאומן עד הזוי שלה, ובעיקר - אחלה אוירה. למי שיש זמן ואהבת השפה, גם שיעורים בספרדית זה קטע פופולרי שם. אני ממליצה עליה בחום. איזור נוסף שהוא "היילייט" לא מבוטל זה האזור שקרוב לגבול עם ברזיל. שכחתי את שם העיר (וההנדבוק שלי לא בשלוף), אבל משם יוצאים לטרק הרוריימה. שוב, אני בטוחה שלא תהיה לך בעיה לקרוא/לברר על זה.

natyh

New member
ואם כבר ונצואלה

בדוק היכן נקטעה הקרירה המזהירה של ג'ין מרק בולין הרפתקן על והאיש הראשון לצנוח מהאורסט עם מצנח רחיפה ואולי תגיע להיילייט נוסף .

למעלה