מחפש ייעוץ

blark2

New member
מחפש ייעוץ

אני בן 24, עם תעודת בגרות חלקית. אינני מעוניין בהשלמה לבגרות. במשך הרבה זמן מתקשה למצוא עבודה בה אני יכול להתמיד, ולכן מחפש ללמוד מקצוע כלשהוא. מעוניין ללמוד מקצוע בו אוכל לעבוד אולי בעבודת שטח, ללא עבודה פיזית קשה, אני אישית לא אוהב עבודה קבוצתית עם אנשים וגם לא אוהב עבודה פיזית מאומצת. אני מעוניין לדעת האם יש מקצוע כזה, או שזה יותר מדי לבקש. תודה

בחירת מקצוע

ישנם מקצועות רבים שאותם ניתן ללמוד גם ללא בגרות מלאה ואשר עונים על שני הקריטריונים שציינת: מקצועות שאינם כרוכים בעבודה פיזית מאומצת ובעבודה קבוצתית. הרשימה ארוכה ביותר ולא ניתן לפרט אותה כאן. כדי לנסות לענות לך, אנא הוסף נתונים לגבי עצמך, למשל: לאיזה תחום אתה נוטה, עסקים, ארגון, טכנולוגיה, אמנות, מדע..? במה אתה טוב - מה הם הכישורים שלך (כגון: כושר מספרי, כושר יד וכו'). מה מעניין אותך. בקיצור: כל מידע שעשוי להיות רלבנטי.

blark2

New member
תגובה

הייתי מעדיף תחום טכנולוגי לא ברמה גבוהה, אני מניח שאני יכול להיות טוב גם בכושר מספרי וגם בכושר יד. מעניין אותי גם מחשבים אבל קצת בעיה כיום עם מציאת עבודות מהסוג הזה וגם זה דורש בדרך כלל עבודה קבוצתית.

מקצוע

ברוב המקצועות נדרשת מידה מסוימת של עבודה מול אנשים, בין אם כלקוחות, כספקים, כחברי צוות ועוד. ישנם הבדלים באינטנסיביות של הקשר. מקצועות אפשריים, לפי הקריטריונים שלך עשויים להיות: הנדסאות אלקטרוניקה, הנדסאות מיכשור ובקרה, הנדסאות כימיה, הנדסאות אבטחת איכות, הנדסאות ביוטכנולוגיה, הנהלת חשבונות, גמולוגיה, ועוד... רשימה זו אינה מלאה ואינה מהווה המלצה. כמו כן ודאי תשים לב שמדובר במקצועות שונים זה מזה, ועונים על לפחות חלק מהקריטריונים שלך.

blark2

New member
תגובה

כל המקצועות האלו לא דורשים בגרות מלאה? תודה

לא,לא דורשים.

חלקם דורשים בגרות חלקית, למשל לכל מקצוע הנדסאי תידרש ל-[לפחות] 3 יח' מתמטיקה, 3 יח' פיסיקה[לא בטוח], 3 יח' אנגלית והבעה עברית-כולם בציון חיובי, לפחות.

למעלה