מחפש טאי צ'י סגנון צ'אן

מחפש טאי צ'י סגנון צ'אן

שלום. האם ניתן ללמוד טאי צ'י סגנון צ'אן בתל-אביב? חיפשתי בלוחות לשווא. תודה.

orii

New member
כי זה מעניין אותי מה אנשים חושבים

בנושא זה ואיך הם תופסים אותו.

orii

New member
ברטון באד מן

אתה רואה כמה מפתיע - הגבה מחפשת טאי צ'י מזרחי וברור שצ'ן יותר מזרחי מיאנג (לפחות בשלושים קילומטר). לתפיסתי, טאי צ'י חייב להיות פשוט (הן ברמת התנועה והן ברמת האריסטוקרטיות), הוא גם חייב להיות עדין. אם זה מחוספס ברמת התנועה-תגובה זה כבר משהוא אחר. לפי דעתי שם הסגנון (וו, צ'ן, יאנג...) ברוב במכריע של המקרים לא אומר כלום על החומר הנלמד. ההבדלים בין המורים לא ניתנים לשייוך סיגנוני.

בלוחות

מצויינים: 1. ירון בנימיני 2. עופר כהן 3. המרכז הישראלי לטאי צ'י צ'ן (בלי אפשרות ליצור קשר) גם גיל כהן מלמד טאי צ'י צ'ן לפי מה ששמעתי. אם תרצה יש לי טלפונים... הגבה האחת.

צ'ן תחילה

תודה על התשובה העניינית. אשמח לקבל טלפונים. (על עופר כהן לא שמעתי, האם גם הוא מכביר שיטות כירון בנימיני?) אני רוצה ללמוד טאי צ'י צ'ן דווקא, משום שבתור גבר מזרחי אין לי עניין ללמוד טאי צ'י אריסטוקרטי. אני מחפש פשטות, חספוס ונימה של אלימות. גם וו בא בחשבון.

שי רגב

New member
עופר כהן גר ומלמד בר"ג

תשאיר כאן מסר. לפעמים הוא מבקר. אפשרות נוספת היא לבצע "חיפוש" (ראה בצידו השמאלי העליון של הדף, כאן), ולבצע "חיפוש מיוחד" תחת "עופר כהן". אחת מן ההודעות שתעלה בחכתך בניב, מן הסתם את אתר האינטרנט שלו...

fusion boy

New member
בהצלחה!!!

אתה מחפש חספוס ונימה של אלימות בטאי צי? שיהיה לך באמת בהצלחה! אם תמצא תודיע לי...

מה זו הגזענות הזו?

"בתור גבר מזרחי" - לזה הגיע חינוך לדמוקרטיה ושיוויון במדינה אחרי 50 שנה? בלי קשר, למה אתה חושב שצ'ן פחות אריסטוקרטי מסון או טסון נאן או שיאנג יותר אריסטוקרטי מוו? גישתך מוזרה, לדעתי.

avshalomat

New member
לדעתי זה היה הומור

אבל לך תדע ואגב שיוויון? במדינה? אל תהיה מצחיק

המוזרות מבוארת

שלום ידידי. הנימה הצינית בה בחרת לנקוט מצערת אותי, אך מכיוון שכבר למדתי כי שאלות-תם בפורום נענות תדיר בקיטון של רותחין, אינני לוקח זאת אישית. אני גם אינני חושב כי הגבת כמו שהגבת בגלל מזרחיותי. אנסה להסביר את עצמי טוב יותר: אצלנו בעדה אומרים "הרוצה להחכים ידרים והרוצה להשמין יצפין". ארבע הרוחות מסמלות במסורת העממית (גם הסינית) מצבי-תודעה שונים. הדרום הוא חם, פסיבי, משפיע חכמה ונשי. הצפון הוא קר, אקטיבי, משפיע עושר וגברי. המערב מתייחס לצפון והמזרח לדרום. בהתאם לסכימה זו ניתן למצוא כי הארכי-טיפוס הצפוני (המערבי) הוא קר, מתנשא, עשיר, אקטיבי, חומרני (מצפון תיפתח הרעה, עיין ערך תרבות מערבית/אשכנזית/צפונית). והארכי טיפוס הדרומי (המזרחי) הוא חם, פשוט, עני, פסיבי ורוחני.(עיין ערך תרבות מזרחית (אסייתית/ערבית/כושית). למדתי כי סגנון יאנג התפתח בצפון סין וזכה לעדנה בחצר הקיסר, שם הושם הדגש על תנועות תיאטרליות ומוחצנות שהתאימו לבני העשירים שוחרי האופנות. לא פלא שזהו הסגנון הפופולרי ביותר במערב (צפון). סגנון צ'ן לעומתו התפתח בדרום. ראש השושלת ששמו פרח מזכרוני (צ'ן משהו מן הסתם) היה צ'חצ'ח דרומי (מזרחי) שלא זכה ללמוד ישירות, אך בזכות כח רצונו ודבקותו הצליח לבסוף לומר את המילה האחרונה. תנועות סגנון זה מחוספסות יותר ועברו האלים של מפתח השיטה מישתקף, מן הסתם, גם בתרגולה. ההבדל בין הסגנונות מקביל להבדל הידוע בין סגנונות צפוניים לדרומיים. הסגנונות הצפוניים אקסטרבגנטיים ואקרובטיים(בעיטות גבוהות וכו'), התנועות מוקצנות, התבניות מתפרסות על שטח רב. הסגנונות הדרומיים צנועים וחסכניים (עבודת ידיים) והתבניות מצטמצמות ב-ד' אמות. זהו ההבדל בין צורה לתוכן, בין חוץ לפנים, בין קשה לרך ובין מערב למזרח. כל שאמרתי הוא שאני מזרחי, וככזה אין לי עניין ללמוד סגנון צפוני(מערבי). אגב- מדוע תחשוב כי הדמוקרטיה והשוויון הם נר לרגלי החינוך הישראלי? הם יותר נר בישבנו.

שי רגב

New member
צפון ודרום בלחימה הסינית...

אוהד, בתור "דרומי": יש לך מה לאמר? האם הדברים הללו תופסים/נכונים ב-"שיטה דרומית" כמו הגמש"ד???

Yin

New member
הפוך גוטה, הפוך

דווקא סגנון צ'ן הוא יותר תנועתי ו"אקסטארבגנטי" מאשר סגנון יאנג. הוא גם יותר "קשה" או חיצוני, וכולל בעיטות גבוהות וגם בקפיצה. ועוד דווקא, יאנג לו-צ'אן היה ה"צ'חצח" שלמד בדרך לא דרך והגיע לשליטה מלאה בסגנון צ'ן. לאחר מכן הלך ולמד עוד קצת ופיתח את הסגנון שלו, סגנון יאנג, הסגנון שרווח כיום הוא סגנון יאנג שדולל ע"י הנכד של לו-צ'אן (צ'ן-פוּ). אני מתאמן בסגנון הישן (של יאנג לו-צ'אן) ומאוד אוהב אותו, כרגע מלמד את סגנונו של יאנג צ'ן-פו וברגע שתלמידי ידעו זאת טוב מספיק אלמדם את הסגנון שאני באמת אוהב. אתה גם מוזמן ליצור קשר ולבוא לשעור נסיון. תהנה, עדי

שלושה דברים

א. הבנתי את הודעתך הראשונה. ההרחבה הבהירה לי כי הבנתי נכון מלכתחילה. ב. מה שעדי כתב. ג. מהודעתך הקודמת כמו גם מזו הנוכחית נודף יותר מניחוח של גזענות.

nitzano

New member
טאי ג'י דרומי ?!?

כדאי שתבדוק במפה בשנית . עוד נקודה למחשבה : כפר צ'אן נמצא מאד קרוב לשאולין הצפוני (לעומת הדרומי)......... אם אינני טועה היכן שהוא בפרובינציאת חה-ביי או שאן-שי שנחשבות צפוניות . אני לא הייתי ממהר להכריז הכרזות מוחלטות כאלה על ההבדלים בין הצפוניים לדרומיים ! לדוגמא :"הסגנונות הצפוניים אקסטרבגנטיים ואקרובטיים(בעיטות גבוהות וכו')," בה גואה ג'אנג ,שינג אי צ'ואן וטאי ג'י צ'ואן הינם סגנונות צפוניים אשר כמעט ואינם משתמשים בבעיטות וכאשר אכן משתמשים בהן גובהן אינו עולה מעל הברך .אקסטרבגנטיים ואקרובטיים ?!?! בעגור הדרומי ישנן מספר בעיטות גבוהות ביותר . " תנועות סגנון זה מחוספסות יותר ועברו האלים של מפתח השיטה מישתקף, מן הסתם, גם בתרגולה."?? אשמח לשמוע את הסיפור הזה

למעלה