מחפש טאי צי לחימתי

yan553

New member
מחפש טאי צי לחימתי

לומד רק 6 שנים סגנון יאנג. מעוניין להכיר את הפן היותר לחימתי של טאי צי. לא כדי להוציא אגרסיות אלא רק להכיר גם את הפן הזה מתוך העמקה ועניין.

orii

New member
אתה מוזמן לנסות

אני לא יודע בדיוק למה אתה מתכוון בטאי צ'י לחימתי. הטאי צי' שאי לומד מחיים בנדר נלמד כאומנות לחימה. לפרטים נוספים אורי: 058-608774 או במסרים האישיים

Oh my god Orii

טאי צ'י לחימתי! זה שהולכים בו מכות! בום-טראח-תריםת'ידייםשמורעלהראשתןלושניג'אביםוקרוסואזתכניס'תולקלינצ'ותשבורלוצלע! הבנאדם לומד טאי צ'י כבר שש שנים, הוא בטח מבין מה זה אמנות לחימה.

orii

New member
או-אוהד-הד קלוש לוחש לי ש...

הסכלה ארוכה ורבה. יש די הרבה מורים לטאי צ'י שמלמדים בעצם צ'י קונג. זה אומר שגם אם הם יתרגלו 5 שעות כל יום במשך 30 שנה הם לא יוכלו להילחם. ביחס לזה מה שאני לומד נמצא רחוק מאוד. איך שלא תביט על זה, טאי צ'י זו אומנות לחימה שלוקח שנים לרכוש את המיומנויות שיאפשרו לחימה. המורה שלי הוא לוחם עם הסטוריה. כל מה שהוא מלמד קשור ללחימה. הבחור חיפש טאי צ'י לחימתי ולא מקום להוציא אגרסיות או כל אומנות שיש בה הרבה קרבות מגע-מלא-חלקי-נסוג. הזמנתי אותו לבדוק ולדבר אני בטח לא טוען שאני יודע בדיוק מה הוא רוצה, לי זה נראה מספיק קרוב.

yan553, כמה שאלות (חייב לענות):

1. מה קרה שדוקא עכשיו הצד הזה מושך אותך? 2. למה אתה לא שואל את המורה שלך עליו? 3. אם לא הכרת במשך 6 שנים את הצד הלחימתי של השיטה שאתה לומד, מה כן למדת? הכל רק מתוך סקרנות, לא יותר. במרכז הישראלי לטאי-צ'י לומדים סגנון אחר (לא יאנג), אבל יש לנו קבוצת יוהו (עבודה בזוגות) בימים ג' ו-ה', אתה מוזמן לנסות.

שי רגב

New member
טאי-צ'י סגנון צ'ן

אם אתה גר באזור רמת-גן, אני מ-א-ו-ד ממליץ על עופר כהן (שאגב, מלמד גם נינג'יטסו). באיזור טבעון יש את פיטו שרייבר, אני חושב. בהצלחה!

ohad kedem

New member
לחימתי

אני לא יודע למה אתה מתכוון בלחימתי. לקרבות פול קונטקט, או לחקירה יותר זהירה של האופן שבו טאי צ'י יכול לשמש ללחימה. אם למדת רק תבנית ואתה סקרן מה יש מעבר לזה, אתה יכול לבוא לשיעור דוי ליאן (עבודת זוגות) שאני מעביר. השיעור כולל pushing hands ויישומים לחימתיים. אנחנו מתרגלים סגנון יאנג בגישה מסורתית. אם ממש בא לך ללכת מכות אני ממליץ על דודי נתנאל. הוא מלמד סגנון וו דאנג ומפגין יכולת אלימה ומעוררת השתאות לשימוש בטאי צ'י. זה נראה די כואב, אבל כאן כבר נכנסת העדפה אישית.

למעלה