מחפש הצעות

הרברונן

New member
מחפש הצעות

בשבוע הבא עורכים אצלנו ערב בבית הספר (תיכון לבנות), שעיקרו תחביבי המורים מעבר לשעות ההוראה. התנדבתי להעביר סדנת בישול (הדגמה, לא עבודה יחד) אממה, עם שתי גזיות, ללא תנור, ועם מקרר בקצה השני של בית הספר, מתוך כוונה להכין משהו חלבי או פרווה לבנות בכתה ט' י' (שזה אומר לא "להשתולל" עם טעמים מיוחדים), נשארתי קצת עם סימני שאלה. בקיצור, כל רעיון (לאו דווקא מתכון, אלא בעיקר הרעיון) להכנת כמה פריטים יתקבל בברכה ושוב, זכורנה שאני עובד והן לא. בהקשר הזה זה דווקא יתרון ומנה אחת, לפחות, אני רוצה לעשות משהו ממש מיוחד תודה מראש וכל טוב, רונן

מה דעתך, אולי כמנת פתיחה?

קולרבי ממולא בפטריות כמות – 10 מנות החומרים 10 קולרבי צעיר אופן הכנת הקולרבי מקלפים את הקולרבי חותכים קצהו (ישמש כמכסה לאחר המילוי בפיטריות) מבשלים במי מלח עד שיתרכך. מסננים מוציאים בזהירות את תוכו וממלאים את החלל במלית. מכסים בקצה שנחתך תחילה, מניחים בסיר שטוח ומאיידים ע"ג אש קטנה. לבסוף מוסיפים רוטב פטריות שהוכן בנפרד. הערה – במקום לאייד אפשר להניח את הקולרבי בתבנית, לצקת עליו רוטב ולאפות עד שישחים. מלית פיטריות 200-250 גרם לחם לבן יבש 20 גרם פטריות יבשות/100 גרם פטריות טריות 3 בצלים 25 גרם שמן 3 ביצים מלח, פלפל שלחור - לפי הטעם אופן הכנת המלית קוצצים את הבצל, מטגנים בשמן ומוסיפים את הפטריות החתוכות (את היבשות שורים במים קודם ואת המים שומרים לרוטב. צולים כ - ¼ שעה ואח"כ מוסיפים את הלחם, שהושרה ונסחט, וממשיכים לצלות עוד ¼ שעה תוך כדי בחישה (כדי שהתערובת לא תידבק לקרקעית הסיר. מוסיפים לתערובת את הביצים, ומתבלים במלח ופלפל שחור. סלק ממולא כמות – 10 מנות החומרים 10 סלקים בינוניים למלית 2-3 ביצים עלי סלרי – כמה אחדים - לקצוץ פרוסה קטנה של לחם לבן - להשרות 50 גרם מיונית מיץ מ- 1 לימון מלח – לפי הטעם אופן ההכנה מבשלים את הסלק בקליפתו לאחר שהתקרר, מקלפים מוציאים את תוכו עם כף (משאירים בצד) יוצרים בעזרת כף פריזיאן/כף רגילה , חלל בסלק מטפטפים לתוכו מעט ממיץ הלימון והמלח מכינים ביצים קשות או חביתה משרים את הלחם במים ולאחר מכן סוחטים בקערה שמים את הביצים, הלחם המפורר, הסלרי הקצוץ ואת תכולת הסלק שהוצאנו. להוסיף את המיונית, שארית מיץ הלימון והמלח, לערבב ולמלא את חלל הסלק בתערובת. מגישים על עלי חסה כשמעל מיונית. ניתן למלא את הסלק גם בסלטים שונים כמו: סלט דגים, סלט דג מלוח וסלט גבינה.

../images/Emo86.gif

סלט פסטה עם תירס וטונה?

בכלל, סלטים שונים? עגבניות ממולאות בתרד? פלפלים או קישואים ממולאים באורז? עלי גפן ממולאים? פסטה ברוטב כלשהו? ירקות ברוטב?

אולי בלינצ'ס ופנקייקס?

עם מגוון מליות לבלינצ'ס ורטבים לפנקייקס. אפשר להכין בקלות על גזיה ומאד מתאים לפני שבועות.

oisdvib

New member
דרומית, לקחת לי את המילים מהפה.

גם אני חשבתי לכוון הבלינצ'ס רק חשבתי שהרברונן יצטרך להכין כמות של בלינצ'ס והפעולה פשוט חוזרת על עצמה עד למילוי. ????????

MAORBIKE26

New member
כפי שהבנתי אותו לא צריך כמות

אלא זה שיעור הדגמה והוא מכין רק מנה שתיים ובלינצס זה דבר מהיר ופשוט לא נראה שזה הולך אני חושב שהוא יבשל משהו יותר רשמי משהו יותר מכובד

oisdvib

New member
כבוד הרב, אולי תכין פיתות או חלה

ובזמן שהבצק תופח תכין משהו אחר ?

effyba

New member
מה דעתך לטגן חביתיות ולמלא במילויים

שונים?? נראה לי נחמד ללמד את הבנות כיצד מכינים חביתיות מושלמות ומתאימות למילוי.זה גם פותח אפשרות די מגוונת יחסית.

effyba

New member
מצטערת דרומית, לא ראיתי שהמלצת

כבר על כך............

למעלה