מחפש המלצות

bigm2

New member
מחפש המלצות

לשירים של קומון וסלאג. אלבומים\שירים טובים להתחיל איתם את ההיכרות עם האמנים האלה שנשמעים מאוד מעניינים.

TakTik

New member
הנה סיקור שרשמתי על קומון + אוסף

משהו שעשיתי במסגרת פרוייקטי האסנס של היפ הופ 101 בערך לפני חצי שנה... סיקור על הקריירה של קומון ובסיום יש שירים מומלצים של קומון והסבר על כל שיר...תהנו... The Common SensEssence (תגידו תודה שלא הלכתי על השם The Common E-Sense
) כבר מזמן אמרו עליו שהוא ראפר של ראפרים... קנייה ווסט,פארל וויליימס,בלאק טות',מוס דף - כולם דירגו אותו ברשימת ה10 הגדולים שלהם. ונראה לי הדבר שהכי מייצג את התחושה לגביו - בשיר Moment of Clarity ג'י זי אמר "Truthfully I wanna rhyme like Common Sense" וכשזה בא באלבום הפרישה של אחד האם סיז הגדולים בהיסטוריה,בשיר שאמור להיות סגירת קריירה,זה אומר הרבה. הבחור הזה הוא פשוט תמצית ההיפ הופ החיובי.אינטיליגנט,מגוון מוזיקלית,כל מה שהוא נוגע זה זהב (כן,גם אריקה באדו
) קומון,"ההגיון הפשוט" הוא תרבות ההיפ הופ.ראפר,התחיל בכלל בתור בי-בוי ודי ג'י (עדיין מתקלט מדי פעם וברוב ההופעות שלו הוא דופק קטע ברייקדאנס). ב-92 הוציא קומון את אלבום הבכורה שלו,שהיה מעיין סוד כמוס בתעשיה.מי שהבין,בתקופה שהראפ החיובי דעך וגל הגאנגסטה התחיל לעלות,השמועות על נער המים של ה"שיקגו בולס",עם פלאו מוזר שכולל חריקות בקול (סוג של גימיק שהיה לו בהתחלה,חמוד,אבל לא מחזיק מעמד) ראש טוב לכתיבת שירים משעשעים והרבה Fאנקיות. אחרי שנתיים הוציא קומון את האלבום Resurrection שכולל את אחד משירי ההיפ הופ הגדולים בהיסטוריה - I Used To Love H.E.R (שהשתמשו מאז באנולוגיה שלו מליון פעמים,כולל סרט אהבה קיצ'י למדי וחצי מצליח שהתבסס על השוואת האהבה להיפ הופ לאהבת זוג). באלבום גם נחשף פן נוסף של קומון,צד הרבה יותר רציני ומודע לעצמו מאשר באלבום הראשון.נראה כאילו קומון מצא לעצמו את הנישה שלו. את האלבום השלישי שלו - One Day It Will All Make Sense,הוציא קומון כבר רק עם השם קומון (בלי ה"סנס") עקב בעיות משפטיות.האלבום,שהמשיך את הקו הפאנקי והראפ הרעב שלו.הרחיב שוב את אהבתו של קומון לתקל נושאים קשים,וכל זאת עם מוזיקה מעולה עטופה בג'אז ופאנק. עם האלבום הבא Like Water For Chocolate כבר לא היה שום סוד.האלבום שכלל להיטים כמו "The Light" ו"The 6th Sense" היה הצלחה גדולה והוכרז בתור קלאסיקה מיידית ואלבום חובה.האלבום,שהופק מוזיקלית ברובו ע"י ג'יי די ז"ל וקווסטלאב,הרים את הרף גבוהה בטירוף,מה עושים אחרי אלבום שיא? אז קומון ידע טוב מאוד מה לעשות. ב2002 יצא האלבום Electric Circus.כשרק יצא האלבום,אף אחד לא ידע איך לאכול אותו.כיום רבים מחשיבים אותו כאלבומו הטוב ביותר.קומון יצר אלבום ראפ ששילב המון רוק פסיכודלי אבל גם סיגנונות אחרים (כמו אופרה,אלקטרוניקה ועוד) נושאים הזויים (אני היחיד ששם לב שבStar 69 הוא מדבר על אוננות בטלפון,ובסיום השיר...המממ...גומר?
) הרבה אומרים שהאלבום הזה הוא בעיקר בהשפעתה של אריקה באדו,חברתו דאז,אבל אני עדיין חושב שהיד המכווינה היא של קווסטלאב (שלהזכירכם,ממש באותה התקופה הוציא עם הרוטס את פרנולג'י שגם ניפץ גבולות) וג'י דיי ז"ל.בנוסף הנפטונס זרקו מס' הפקות מעולות,שגם תרמו בצד המסחרי במקצת (לדוגמא Come Close המקסים שהצליח מאוד) לאחר אלבום מפתיע ומוצלח שכזה (שהופיע בהמון סיכומי שנה ב2003,מהסיבה שהוא יצא בסוף 2002,ולאנשים לקח זמן לעקל אותו) היה קשה לטפס. אולי בעקבות הפרידה מאריקה באדו,ואולי סתם קומון קלט שהוא לאט לאט יעלם במחוזות הראפר שנשמע כאילו התגלגל על כמה טריפים הזויים (אנדרה 3000 למתחילים,קול קית למטיבי לכת:)) החליט קומון להוציא אלבום שלדבריו "יחזיר את הכל לבסיסי".כשהוא גורר איתו את הראפר+מפיק הכי חם כיום בעולם (לא יעזור לך חולוני
) ויליד שיקאגו בעצמו,קנייה ווסט,הוציא קומון את BE. האלבום התקבל באכזבה מסויימת,מפני שהתחושה היתה שקומון חוזר לתקופה שלפני "לייק וואטר פור צ'וקלד",ולמרות שגם אז הוא היה מעולה,לאחר שאתה קופץ קדימה,כואב לחזור קצת.איך אומר המשפט "One's You Go Psycadelic-Hip-Hop...You Don't Go Back"
בסופו של דבר,מדובר בראפר עם טעם מוזיקלי מעולה,ג'אזי ופאנקי,ובהמשך פסיכדלי במידה,עם פלאו מעולה,וכתיבה מבריקה,שלא פוחד להתמודד עם נושאים קשים (הפלות,סרטן,יציאה מהארון וכו').מאוד מומלץ להכיר. עד כאן הסיקור, בהודעה הבאה האוסף

TakTik

New member
והנה האוסף

באוסף העדפתי להתמקד יותר בהופעות אורח ודברים נדירים (למרות שכמובן,אי אפשר בלי כמה קלאסיקות).בעיקר,כי קומון,ברוב הופעות האורח שלו,פשוט גונב את כל ההצגה,בבית שמכניס את כל מה שנאמר עד עכשיו לפרספקטיבה שונה 01 - BE - השיר שפותח את האוסף הוא גם השיר שפתח את האלבום האחרון של קומון,פתיחה אדירה,רק תעקבו אחרי הבאס המבריק (הפקה של קנייה ווסט וג'י די ז"ל).מציג את קומון הכי טוב. 02 - invocation - קטע קצר וחסר בית של קומון מתוך One Day.. שלו,שגם יצא כסינגל.נדלקתי על הביט הפאנקי והליריקס המשעשע/מתוחכם שלו. 03 - The Bizness (With De La Soul) - שיתוף הפעולה הראשון מני רבים עם חברי דה לה סול,האבות הרוחניים של קומון,וחבריו לקבוצת הנייטיב טונגס..מעיין שואו אנד פרוב שכזה. 04 - The Questions (With Mos Def) - מתוך "לייק וואטר פור צ'וקלד" השיר עם קומון בלט עם ביט ג'אזי לייד באק,ושני אם סיז אינטיליגנטים ושאלות נוקבות בחלקן וסתם מצחיקות (למה כדי לקבל ת.ז אני צריך ת.ז? אם היתה לי ת.ז לא הייתי צריך ת.ז!!) 05 - Breaker 1 9 - מתוך אלבום הבכורה קומון סימפל את האייזלי ברודרס שנתיים לפני שפאפי הפך את השיר להימנון עם ביג פאפא,בערך הגרסה של קומון לשיר אגו.בהחלט יש סקילז,רק תפסיק את הצווחות הלא קשורות האלה... 06 - Car Horn (With Mark The 45 King - Madlib Remix) - מאדליב ברימיקס לקומון....איזה ביט.הלוואי ויהיה שיתוף פעולה יותר רשמי בין השניים בעתיד. 07 - Electric Wire Hustler Flower - בתוך מחוזות הפסיכודלי קומון רץ בצורה מעולה,ובעיקר עם השיר הזה שמשלב רוק קלידים עם ראפ הארדקור (שבכלל לא קרוב לקומון) בשיר שעד יגיע היום שיעריכו אותו כמו שמגיע לו. 08 - The 6th Sense - וכמו כל שיר שפריימיר מפיק לראפר מוצלח,להיט היפ הופ לעד.הביט הלא רגיל,אבל הכל כך פריימירי מוציא מקומון את יכולות הראפ הכי טובות שלו,בשיר על אחד הנושאים האהובים על קומון - חיי השחורים ברחובות.(גם בילאל,הזמר האהוב לשיתופי פעולה על קומון,נמצא שם) 09 - I Used To Love H.E.R - ומקלאסיקה אחת אל השנייה,השיר הזה ישמר לעד בתור אחד הימנוני ההיפ הופ האינטילגנטי הגדולים ביותר.עשרות שירים המשיכו את השיר הזה (בין היתר גם ישראלי) ואפילו סרט שבנוי על רעיון השיר יצא (דיי מעפאן,אבל עם מוס דף קווין לטיפה ופסקול מעולה) 10 - Act Too (Love Of My Llife) (With The Roots) - אחד ההמשכים לשיר הקודם,יחד עם הרוטס על המקצב ובלאק טות על הליריקס,קומון ממשיך את סיפורו מהשיר הקודם. 11 - Love of my Life (With Erykah Badu) - אריקה באדו בטוויסט משלה לשיר הקלאסי,פלוס בית נוסף של קומון על אותו השיר. 12 - I Am Music (With Jill Scott) - ,קומון יחד עם ג'יל סקוט המקסימה בשיר הראפ הכי ג'אזי ששמעתם.אווטקאסט רוצים לצאת באדלווילד אווירת שנות ה30? שילמדו מהשיר הזה. 13 - My Way Home Produced By Kanye West - קומון תמיד אמר שהושפע בצורה בולטת מזמר הסול/ספווקן וורד המעולה גיל סקוט הארון (המלצה על הדרך),וגם נטה לצטט אותו הרבה בשירים,ולכן,כשקנייה ווסט רכך את הביט הזה,בכך שהוא לקח את Home Is Where The Hatred Is של גיל והאט אותו,הוא הביא את קומון לשים בית של דקה על השיר,שמדבר על אותו נושא של המקורי.קטע מעולה. 14 - The Truth (With Pharoahe Monch and Talib Kweli) - יחד עם שני האמ סיז הגדולים האלה,קומון עדיין בולט בכתיבה מעל כולם וגונב את ההצגה. 15 - Retrospective For Life (With Lauryn Hill) - אחד משיתופי הפעולה הבודדים של לוריין עם אם סיז,היה מפתיע בטירוף.גם בגלל שבתקופתו דובר על אם סי ממש לא מוכר,בעד שלוריין בדיוק פרצה עם הפוג'יז והיתה כוכבת על,אבל הסיבה השנייה היא שהשיר מדבר על הפלה,נושא שבאותה התקופה היה טאבו גדול,ומביט בו בצורה בוגרת ומעניינת. 16 - G.O.D.(gaining one's definition) With Cee-Lo - כנראה שדווקא השירים השקטים והרציניים של קומון עושים לי את זה,בשיתוף פעולה עם סי-לו המעולה,שנותן את הפיזמון +בית מעולה עם ביט פסנתר מרגש. 17 - Between Me, You and Liberation With Cee-Lo - השיר שסוגר את האלבום הוא גם אחד השירים האהובים עלי של קומון.בהפקת קווסטלוב וג'י די,יחד עם סי-לו על הפיזמון,קומון מדבר על שלושה ווידויים של קרובים אילו,בצורה רגישה ועם כנות נדירה.השיר הזה מצליח לרגש בצורה שכמעט לא הצלחתי למצוא בראפ,והסיום של השיר עם החלילים סוגר את החבילה בצורה מושלמת. זה הכל,כמו שאתם רואים,היו לי עד מליון שירים שרציתי לשים (זה גם למה האוסף הוא שעה ורבע) אבל הייתי חייב לצמצם,וזה האיזון השלם בין הופעות אורח ושירי סולו. טוב נו,ניסיתי לעצור את עצמי מלחפור,אבל ככה זה,הכתיבה זורמת,סורי מקווה שתהיה האזנה נעימה.

ציפיתי שתצא מעפן

ולא איכזבת כי להשאיר את השיר הכי טוב שלו Come Close זו פדיחה רצינית אבל כבוד על הסקירה מאן

TakTik

New member
אני חולה על Come Close

ללא ספק אחד השירים הגדולים שלו,והשיר הכי רומנטי שלו (ובכלל,הקליפ גאוני) אבל רציתי להכניס פחות להיטים ויותר דברים שישנו עליהם... בכל מקרה,בגלל שיצאת מאוכזב,הנה מתנה הופעה של הרוטס,עם שירים מהאלבום החדש שלהם, יחד עם ביצוע ג'אז-רוק של 10 דקות לYou got me מרוצה?

בכלל לא

כי כשהם יגיעו לפה להופעה יחד עם לופה פיאסקו וג'יל סקוט, אני כבר אהיה בארץ. :(

TakTik

New member
אחת ההבטחות שלי לעצמי

בטיול אחרי צבא - הופעה של הרוטס...

TakTik

New member
חשבתי שאתה בטיול בארה"ב

ולא באמסטרדם... וכשאני חושב על זה, גם לא סיפרת שהיית כבר בהופעה של סנופ, ככה שגם עישון פאסיבי לא בא בחשבון...

TakTik

New member
פשש..איזה משחק מילים...

אולי תנסה להיות ראפר?.... לע...בעצם אין לך הרבה סיכוי

אהההה...

א'. כל - את לא יכולה "לשמוע" דברים בפורום ב'. כל - הבחור עדיין בצבא, ועוד בשיריון, אני חושב שהוא סובל מספיק...

למעלה