מחפש המלצות

• פותח הנושא txar
  • פורסם בתאריך

txar

New member
מחפש המלצות

היי, הרגע הגעתי במקרה לפורום שלכם. אז ככה, אני כבר כמה זמן מתעניין מאוד בבלוז וג'אז, למרות שאין לי ממש טעם ספציפי ואני לא מכיר אמנים בתחום (אולי חוץ מאריק קלפטון חח:) אני שומע את זה בעיקר מאוחר בלילה ברדיו בלי לדעת ממש למה אני מאזין אבל אני חושב שממש התאהבתי בסגנון הזה והייתי רוצה לבקש מכם המלצות על אמנים בתחום, או קטעים ספציפיים. אני אוהב בעיקר כשהגיטרות או הסקסופון בולטים. אני מקווה שלא הייתי כללי מדי :) תודה מראש

scooby4

New member
הייתי ממליץ

על זה(1) או על זה(2) או על (אם אתה מחפש משהו טיפה פחות מסורתי) זה(3). בכל האלבומים יש שילוב בין גיטרה לסקסופון (טנור). באלבום השלישי הסקסופוניסט הוא ג'ו לובאנו, בשני האחרים ג'ון קולטריין.

QuickSilverAviv

New member
כמה המלצות שלי

גיטרות - בגיטרות וג'אז יש תמיד את האחד והיחיד - ג'אנגו ריינהרט. שמעתי אלבום שלו שנאסף מכמה הופעות שלו בסוף שנות הארבעים שנקרא Swing 48. אלבום נהדר וקליל. מעבר לזה לא מצאתי הרבה אלבומים עם גיטרות. סקסופונים - שלושה אלבומים שאני מאוד מאוד אוהב: Charlie Parker - Bird Of Paradise שהוא אלבום מדהים של סקסופוניסט מדהים עוד יותר. מוזיקה ווירטואוזית ומהנה. John Coltrane - Dear Old Stockholm, אלבום מורכב אבל נעים, עם הרכב מדהים שלפעמים לא מזהים בו את הכלי השולט שמכתיב את הכיוון. Rosario Giuliani - Mr.Dodo אלבום ג'אז חדש יחסית של נגן סקסופון איטלקי קטן ומוכשר. באלבום הזה ישנם כמה קטעים מאוד מיוחדים שמובלים ע"י הנגינה המיוחדת של רוסאריו(נראה לי שככה מאייתים את השם שלו).

Harleydude

New member
אממ ועוד כמה דברים טיפה יותר קלילים

אם אהבת את קלפטון אני אתן לך דברים שהם קצת גם נוגעים בעולם הרוק שיהיו לך יותר קלים להיכנס על הגיטרה שעושים ג'אז-רוק עם נגיעות בלוז - Mike Stern Larry Carlton בלוז - Scott Henderson Blues band Stevie Ray Vaughan John Lee Hooker וסקסופונים כבר הביאו לך אחלה המלצות לפניי

למעלה