מחפש המלצות

Anabol

New member
מחפש המלצות

אני הייתי עד עכשיו די בקטע של מטאל - פרוג מטאל, נאוקלאסיקל מטאל ופאוור מטאל. אחרי ששמעתי את Everon ו-Spock's Beard, התעוררו בי רגשות נטייה קצת לרוק. מישהו יכול לתת לי המלצות באותו סטייל כמו של שתי הלהקות שהזכרתי. בבקשה להימנע מבנאליות וקיטצ'יות.
בתודה, אלי.

המממ

לא מכיר את Everon, אבל Spock's Beard זה בערך השיא של הקיטשיות, לא? אני ממליץ לך על The Flower Kings. חופפים את ספוק'ס בסאונד, אבל הרבה יותר מעניינים וגרוביים.

Anabol

New member
אז אני ממליץ על אברון

תשמע את האלבום פנטסמה, לא תתאכזב.. האמת אני די חדש בסצינה של הרוק אני יותר במטאל, ככה שתודה שידעת אותי לגבי ספוקס בירד.

Rudess

New member
המוסיקה של EVERON משעממת

אני ממליץ לך בהמשך ל- FLOWER KINGS, לשמוע את הרכב הצד של רויין סטולט שנקרא KAIPA. הרכב שמשלב הרבה השפעות ג'נסיס,קרימזון.

CallMeCavanaugh

New member
תגדיר גרוב

אתה טוען שפלאוור קינגס יותר גרוביים מספוקס בירד, ואני תוהה מה ההגדרה שלך לגרוב, כי אני (וגם כל מיני אנשים שאני מכיר שמנגנים פ'אנק, ולכן מתעסקים בגרוב די הרבה) חושבים שההיפך הוא הנכון.

orbiti

New member
גרוב

בלי קשר לדיון, המושג 'גרוב' הוא מופשט למדי, ומשתמשים בו בהרבה סגנונות ולא רק בפ'אנק (שם הוא הפך לפופולרי, אבל זה בעיקר סלנג). בעיקרון אני חושב שההסבר לגרוב יהיה משהו באיזור 'קצב מגניב שמישהו בלהקה מחזיק', אבל אני לא בטוח בהסבר המילולי, וגם המורים שלי ברימון עדיין לא הצליחו להסביר כמו שצריך...

טוב

קשה להתווכח איתך על הלהקה הזאת, אבל מלבד הקטע בסוף של V (עם הבס ליין המאגניב למדי) אין לספוקס הרבה קטעים גרוביים כל כך. רוב השירים להם נמרחים, אמנם אני מאוד נוטה להם טינה על הליריקה הבנאלית עד כאב, והמג'וריקה במוסיקה שנכתבת בהתאם. לFlower Kings בRetropolis יש כמה קטעים ממש קצביים ומאאאגניבים, שגוברים על כל קטע של הספוקס לדעתי.

CallMeCavanaugh

New member
לא באמת ענית לשאלה שלי

מהתשובה שלך נראה כאילו יש חוסר הסכמה בינינו על מהו גרוב, וכאן שורש הבעיה. נראה כאילו מבחינתך גרוב זה כשהבס והתופים מנגנים משהו מאאאאאגניב, ובנקודה הזאת אני לא אסכים. רוב הגרובים הם פשוטים להחריד. תשמע את הליווי של מרכוס מילר לברון אדום (את הליווי, לא את הסולואים), למשל. נכון, קיימים גם גרובים מורכבים, אבל הם לא הכלל. אני אסכים איתך שהבס בסוף At the end of the day ממש מגניב, אבל זה דווקא קטע לא ממש גרובי של ספוקס בירד. גרוב, בסופו של דבר, זה עניין של פיל. אני לא מכיר אף אחד שיודע לתת הגדרה מילונית ל"מה זה גרוב". ההגדרה הכי טובה ששמעתי עד עכשיו היא "גרוב זה כשהביצים שלך רוקדות סמבה אפילו אם אתה לא רוצה", ודווקא בנקודה הזאת - יש לספוקס בירד הרבה מה להציע. ורק תוספת קטנה - אין כוונת המחבר לומר שנשים לא יכולות להרגיש אם יש או אין גרוב :)

RamiSun

New member
ההכוונה שלך לא ברורה לי

אתה רוצה המלצות על פרוג? או על רוק? אתה מכיר את החומר משונות השיבעים ורוצה משהו יותר עכשוי? או שרוצה המלצות על רוק מתקדם קלאסי? באר בבקשה

Anabol

New member
אני רוצה

רוק פרוגרסיבי, עכשווי, של שנות ה90 ומעלה.

RamiSun

New member
נכון, וגם

THe Flower Kings Transatlantic Echolyn Marillion Kaipa Cairo זהו. אה ואולי גם Enchant התחילו פרוג ועברו בדרך לפרוג מטאל.... מקווה שיספיק לך לבנתיים.

מורנא007

New member
בדוק את העמוד הבא במדריך

העברי, על הלהקות Anglagard; Anekditen; White Willow ו- Djam Karet

dimfo

New member
כן, רק במידה

ואתה מחשיב את פורקופיין טרי כפרוגרסיב.

תומרוק

New member
טוב..

יש לך את מריליון , שהם מושפעים מאוד מאוד מג'נסיס ויס, אני ממליץ בחום. אבל באמת כדי לקבל המלצה יותר מדוייקת, אתה צריך לבאר את הבקשה...

למעלה