מחפש המלצות על פולק

2LIRONOS7

New member
Gryphon

"Red Queen To Gryphon Three" זה האלבום הכי משובח שלהם אבל אהבתי גם את "Treason" ואת הלבום בשם הלהקה "Gryphon". לא תתאכזב.

giloni

New member
הנה כמה להתחלה

Fairport Convention ארבעת האלבומים הראשונים - Fairport convention What we did in our holidays Unhalfbricking Liege and lief Pentangle אלבום הבכורה - Sweet Child והאלבום Basket of light Amazing Blondel ארבעת הראשונים: The Amazing Blondel & a few faces Evensong Fantasia Lindum England אלה המרכזיים (מלבד גריפון שהומלצו בצדק). הנה עוד כמה, קצת יותר בשוליים אבל לא פחות מעניינים: Tir Na Nog Magna Carta Spirogyra Trees Jade Trader Horne Tudor Lodge Ithaca אלה נותנים פולק-רוק מורכב יחסית (מי פחות מי יותר) על בסיס של נגינה אקוסטית עם נגיעות אלקטריות פה-ושם. להקה אחרת שעושה פולק-רוק לא פרוגרסיבי בעליל, אבל יפהפה היא: Lindisfarne (שני הראשונים - Nicely out of tune ו Fog on the Tyne) להקת הפולק רוק השנייה במעמדה בקרב החובבים והמבקרים (אחרי פיירפורט) היא כמובן Steeleye Span. המייחד את הלהקה הזו הוא בכך שהיא מנגנת מעט מאד חומר מקורי שלה. רוב החומרים הם עיבודי רוק למוסיקה עממית בריטנו-קלטית, ממיטב הבלאדות שחלקן מוכרות גם בביצועים אחרים. ללהקה יש עשרות אלבומים והיא ממשיכה להקליט ולהופיע עד היום, כך שקשה להמליץ על משהו ספציפי, מה גם שהאלבומים שלה יקרים למדי. הלהקה הזו דורשת דיון בנ\פני עצמו, אבל לא כאן המקום. להקה מעניינת אחרת, קצת מזכירה את ג'ת'רו, היא להקת Horslips האירית. ג'ת'רו "לעניים": כלומר, פחות מורכב אבל עדיין מעורר את הבלוטות. והמלצה למשהו חדיש חדש ומחודש: שתי להקות עכשוויות שמנגנות פולק-רוק בריטי. האחת, Mosty Autumn שהיא סוג של שילוב בין פינק פלויד לסטילאיי ספאן (אם יכול להיות דבר כזה). בעיני המוסיקה שלהם די שטחית, אבל זה עניין של טעם. השנייה, פיצוף אמיתי ולא מוכר, אבל צובר תאוצה לאט לאט באנגליה - להקת Circulus שמנגת אסיד-פולק פרוגרסיבי, משהו שפשוט לא שמענו אולי 30 שנה ויותר. אין לי מלים לתאר את המוסיקה שלהם. צריך לשמוע כדי להבין ולהאמין. יקי

sagiv220

New member
תודה על הפירוט

תגיד הלהקות הראשונות שהזכרת-האם הם פרוג-פולק או פולק-רוק?

RedCherry

New member
הלהקות הן פולק-רוק

בעיקרון, אבל הן כולן מאוד מקוריות בדרכן ולכן אפשר לשייך אותם איך-שהוא לפרוג, אם מגדירים אותו כשילוב של מגוון סגנונות ברוק.

מורנא007

New member
../images/Emo45.gif מהטובים באלבומים

לא לבעלי קיבה חלשה, הוא מצמרר... במקרה הגרוע לכו לשירשור יום הדין של דורון

אלבום מדהים שדרך אגב עכשיו יצא

בגירסת רימסטר יחד עם האלבום השני שלהם-הם נמכרים שניהם יחד כאלבום כפול עם בונוסים במחיר טוב מאוד. היתה תקופה שהאלבום לא הופץ יותר והיה מאוד קשה להשיגו ועכשיו הוא זמין ואף בגירסה משופרת,אלבום מומלץ לחובבי פולק ופרוגרסיב אפל וחולני.

zamibc

New member
יקי מה עם fotheringay

fotheringay - fotheringay אחד האלבומים הטובים ביותר שתשמע, יצא ב-1970 אחרי שסנדי דני פרשה מפיירפורט והקימה את הלהקה. וננסה למקד את בחירותיך יותר: עם פיירפורט לדעתי כדאי להתחיל עם liege&lief או what we did on our holydays עם פנתגל תתחיל עם Basket of light הכי טוב של בלונדל הוא Fantasia Lindum אחר כך Evensong. טוב אני אפסיק פה... אגב למה לא סטרובס או גת'רו????

giloni

New member
Fotheringay

אכן לבושתי שכחתי את האלבום הנהדר הזה. לא נופל (ואולי אף עולה) על אלבומי פיירפורט, בודאי על כל מה שיצא מ 1971 והלאה). יש בקצת אחרת - לרוץ לקנות בלי לחשוב חצי פעם לפני זה. לא דיברתי על דטרובס וג'ת'רו מכיוון שהבחור ביקש המלצות על פולק-רוק חוץ מג'ת'רו וסטרובס. יקי

zamibc

New member
מי שאל אותך?../images/Emo6.gif

השאלה האחרונה מופנית אל השואל...

giloni

New member
הוא שאל

אם זה גפן או גאפן, הווה אומר שמבחינתו הוא צודק??? כמה נקודות יש לשוודי??? הוא כבר קיבל את הנקודות שלו?? כמה נקודות יש לחבשי?? הוא לא חבשי הוא סודני! הוא סודני?? הוא מסודן?? ששש.... יקי

sagiv220

New member
יש לי את fotheringay

מוזיקה נפלאה, רק שחסרה בה לטעמי קצת מורכבות ואין בה יותר מידי מאפיינים פרוגיים. בקשר לשאלה שלך- פשוט אני כבר מכיר טוב את המוזיקה שלהם.

giloni

New member
עזוב מאפיינים פרוגיים

חפש מאפיינים מוסיקאליים... יקי

lonnyZ

New member
הגולדולינס - THE GOLDOOLINS

פשוט הרכב מצויין! חפש בטאוור רקרודס. אני בטוח שתמצא!

מורנא007

New member
אחרי ההמלצות שלמעלה

שהתמקדו בפולק בריטי וקאלטי, כדאי להציץ למחוזות אחרים בכדור הארץ. צ'ילי: Los Jaivas - הרכב פולק פרוג, שמשלב מוזיקה עממית מהרי האנדים עם רוק סימפוני. אלבום בולט: Alturas de Machu Pichu LOS BLOPS - אני עדיין לא מכיר, הומלץ לי בפורום שכן ואני מעביר הלאה. Inti-Illimani - להקה שראיתי הופעה שלה באיובה. פולק לא רוק עם ניחוחות הרי האנדים וגם קצת תבלינים קובאנים (באלבום האחרון). אני ממליץ על הדיסק הפוליטי: Viva Chile/Hacia La Libertad במיוחד על השיר Canto a los Caidos שבהופעה הוא היה מרשים במיוחד. עוד מדרום אמריקה: Los Incas - לא ברור לי אם הם מצ'ילי בוליביה או פרו, אין הרבה מידע ב- AMG. שמעתי אותם אצל ידיד שעלה מארגנטינה. פולק מהרי האנדים. ספרד (קטלוניה): Haizea - להקת פולק פרוג, קולות נשיים. יש לי את האלבום הנושא את שם הלהקה. קראתי שהאבום השני יותר פרוגי מהראשון.

The West Star

New member
מה עם פולק פרוק אירי-סקוטי

או ימי ביניימי? או מהמזרח? עם השפעות מהמזרח? מעניין אותי לשמוע.

מורנא007

New member
...

אירי-סקוטי - לא מכיר (חוץ מ- Fruupp שבדרך כלל לא התעסקו עם פולק וגתרו שבאלבום הקריסמסט נתנו נופח אירי לשירים ישנים) מהמזרח: יש לנו תוצרת בית כחול לבן
, את שלמה בר והברירה הטבעית. מטורקיה: Mogollar; שני ההרכבים עסקו בפסיכדליה מזרחית. Mogollar קצת רוקיים, הברירה הטבעית לא רוקיים. לגבי המזרח הרחוק: הודו, סין, קוריאה, יפן, אינדונסיה וכו' אני לא מכיר. אפשר לשאול בפורום תרבות פסיכדלית את המומחים.

giloni

New member
שתי להקות איריות

נוספות: Mushroom - Early one morning אלבום יחיד ויפהפה Horslips הרבה אלבומים, חלקם טובים וחלקם פחות. וד"א, אם ברוק אירי עסקינן אני נוטה להכתיר את Thin Lizzy כלהקת הרוק האירית הטובה ביותר. עכשיו תצעקו: "דיבוק צא! זה לא פרוג"!, ואחר-כך תלכו לשמוע את Jailbreak ואת Black Rose ותחזרו לדבר על זה יקי

למעלה