מחפש המלצות לספרים.

מחפש המלצות לספרים.

שלום. אשמח לקבל המלצות לספרים בעברית על ++VC. (++C אני כבר יודע) אני צריך ללמוד רק את נושא הממשקים והחלונות ואיך להציג הודעות למשתמש (בסגנון TEXTBOX) ולקלוט מידע מהמשתמש דרך כפתורים ומקלדת. יש לי כבר ספרים באנגלית לכן אני מבקש המלצות על ספרים בעברית. תודה לכל מי שישיב.

אלדד27

New member
אוקיי...

אני פעם קניתי את הספר ++Inside visual C בעברית (קוראים לו "המדריך השלם ל - ++Visual C). זה היה בטעות, כי מאז הבנתי שתכנות ספציפי, שמתמקד בתוכנה מסוימת, ב - API מסוים וכדומה - לא לומדים בעברית. את הדברים האלו לומדים באנגלית. כשיש לך משפט בעברית עם שלוש מילים באנגלית, או לחילופין תרגומים מוזרים נוסח "מחלקות", "תבניות", ו"ריבוי צורות", שלא לדבר על "חברים" (!!!), אתה עסוק בתרגום ולא בתכנות. בכל מקרה, אם אתה ממש חייב, אז הספר הזה הוא ספר מצוין במקור, ואני מניח שבעברית לא הרסו אותו לחלוטין. בהצלחה!

ke

New member
עוד המלצות

אם אתה מחפש ללמוד את הנושא של windows API (כלומר בלי MFC) אז אני התעסקתי עם הספר חלונות API - לימוד פונקציות השירות של windows של יצחק גרבר, הוא לא רע לדעתי. בנוסף הספר Visual C++ / MFC של מרכז הדרכה 2000 הוא די טוב, למרות שלא קראתי את כולו. תסתכל באתר שלהם זה יתן לך אולי מושג על הספר. בהצלחה...

אלדד27

New member
הספר של יצחק גרבר

עמוס בטעויות בלי סוף, ערוך בצורה מבישה לחלוטין, ומאוד לא נוח לקריאה, לדעתי. MFC לומדים עם הספר של Prosise. WIN32 לומדים עם הספרים של Petzold ושל Richter. בכל מקרה לא מדובר באנגלית ספרותית, ומי שהולך לתכנת אמור להיות מסוגל לקרוא ברמה הזו. מה גם שתכנות רציני בלי הסתמכות על MSDN הוא משימה בלתי אפשרית.

odstudio

New member
מילון עברי-אנגלי...

למי שקורא ספרי תכנות בעברית, מוטב שישתמש ב"מילון" הזה, אשר לדעתי לפחות חלקו אבסורדי לחלוטין... (אשמח לתגובות והצעות תרגום נוספות) מחלקה - Class ריכוזיות - encapulation ירושה - inheritance ירושה מרובה - multiple-inheritance רב-צורתיות - polymorphism חבר - member חבר ציבורי - public member חבר מוגן - protected member חבר פרטי - private member בנאי - constructor מפרק - destructor ברירת-מחדל - default שורת-פקודה - command-line תיבת דו-שיח - dialog-box ידית - handle ידית לחלון - window handle מהדר - compiler מפרש - interpreter מנפה-שגיאות - debugger ערוץ - bus

מינוח חצי קשור.... ../images/Emo13.gif

"מגש המשימות" - זה אפילו תרגום רשמי של מיקרוסופט ל System Tray ב Windows XP עם ממשק עברי!

../images/Emo45.gifתודה רבה , על איזה ספר באנגלית

הייתם ממליצים ע"מ ללמוד את נושא הממשקים (TEXTBOX,עכבר,מקלדת וכו...)
+ מה שמות הנושאים הללו בספרים ובאיזה API עלי להתמקד
ושוב תודה.

אלדד27

New member
אז כאמור,

Programming Windows with MFC - Jeff Prosise *ה*ספר ללימוד MFC. Programming Windows - Charles Petzold נחשב לתנ"ך של תכנות Windows. זה ספר טוב להתחיל איתו. Programming Applications for Windows - Jeffrey Richter מרחיב על נושאים שיותר בכיוון של מה זה process, מה זה thread, ארגון קבצים, ניהול זיכרון, סינכרון בין threads וכו´.

למעלה