מחפש המלצות לחנויות

רענן2

New member
מחפש המלצות לחנויות

אני עומד בפני קניית נייד, בתור התחלה אני רוצה להתייעץ אתכם ממי לקנות. האם ישנן חנויות מומלצות לניידים (כולל חנויות רשת)? אני מחפש אמינות, מקצועיות, תמיכה וטיפול מקצועי ומהיר במקרים של תקלות, אפשרויות שליטה על המפרט, וכמובן גם מחירים טובים (אבל אני מוכן לשלם עבור מה שכתבתי). תודה רענן

ic12345

New member
הכי טוב דרך המלצות ממכרים

תשאל חברים, משפחה, אנשים שגרים באזור שלך וכו'. בחנויות רשת האיכות של המעבדה משתנה מחנות לחנות.

יאיר B

New member
תראה,

בכל מה שנוגע לשירות של ניידים - לחנות שממנ תקנה אין יד בנושא. החנות בסך הכל מעבירה את הנייד למעבדה - שם בודקים ומתקנים. לחברות האיכותיות יש מעבדות אמינות בארץ. נושא המהירות הוא בעייתי כי יש רק מעבדה אחת לכל הארץ ולפעמים תיקונים יכולים להימשך אפילו חודש (אם אין את החלק במעבדה - צריך להזמין מחו"ל). גם שליטה על מפרט זה בעיה כי המחשבים מגיעים מורכבים ממפעלי ההרכבה בחו"ל. אתה יכול לבקש בחנות שיוסיפו זיכרון למשל, אבל יותר מזה אתה לא יכול לעשות. בעצם מה שהחנויות עושות בארץ זה לשנע קרטונים... חשוב לציין שמחשב נייד לא ניתן לשדרוג בעתיד, מלבד תוספת זיכרון או החלפת דיסקשיח לגדול יותר. לגבי חנויות: כמו שנאמר, תברר מחברים שקנו נייד אם הם מרוצים מהמקום שקנו ממנו.

speadball

New member
לא מדויק.

לחנויות באג מסוימות יש מעבדה בחנות. מתבצעת שם דיאגנוזה של הבעיה וטיפול בבעיות קלות - בטריה דפוקה, מגעים וכו'. יתרון הרשת היא בפריסה הארצית ובכך שאם רכשת אצלהם מחשב אתה ניגש לחנות הקרובה והיא כבר תשלח לתיקון ותחזיר. חסרון הרשת הוא במחיר - הם מתחיבים למחיר הנמוך ביותר בין החנויות הפיזיות אך כידוע ברשת המחירים נמוכים יותר...

עפר א

New member
הוא דייק לחלוטין,אם באג מתקנים

ניידים (תקלות חומרה) באחריות,זה מראה שמשהו בהתנהלות שם בעייתי!למה שיקחו על עצמם אחריות לנייד שהיבואן נותן עליו אחריות מלאה מיד לאחר המכירה?מעבר לכך בד"כ היצרן לא מוכן שיפתחו את הניידים שבאחריות ויחטטו שם,סימנים למעשה שכזה יכול לבטל אחריות. חיסרון נוסף ,המעבדות המרכזיות מן הסתם יותר מקצועיות ובעלות ניסיון רב יותר באיתור ותיקון תקלות.כך שאני כלקוח הייתי מעדיף טיפול יותר מקצועי. לא כך הדברים במחשבי OEM כדוגמת AOPEN,במקרים אלה מעבדת החנות שרכשה צריכה לאתר את התקלה ולשלוח ליבואן את החלק הפגום.

ic12345

New member
אני אגיד לך למה

כי אם הם יצטרו לשלוח על חשבונם את הנייד למעבדת IBM הלוך ושוב זה יעלה להם יותר מאשר זמן טכנאי שלהם שגם ככה משלמים לו. מה גם שסביר להניח שיימצאו איזושהיא תקלה וייחיבו את הלקוח על החלקים/זמן עבודה. (בעייתי? מאוד, נוח ורווחי לרשת? בהחלט!)

יאיר B

New member
לפני שנתיים התקלקל לי מחשב של DELL

חודשיים אחרי שנקנה בבאג (אגב, באג לא אשמים בתקלה מן הסתם...). התקשרתי לחנות (סופרסטור בצ'קפוסט - שם המעבדה המרכזית שלהם בצפון, ויש להם שם אפילו טכנאי שמומחה בניידים!) אמרתי המחשב לא עובד - אמרו תביא, נשלח. הבאתי המחשב לחנות עם כל הניירת, המחשב נארז בקרטון מולי, הוציאו קבלה, חתמתי והמחשב נשלח לת"א למחרת בבוקר עם משאית ההספקה (יש לבאג רשת הפצה עצמאית משלהם וכל יום מגיעה משאית עם ציוד חדש ולוקחת ציוד למעבדות). בת"א יש מישהי בשם נטאשה שהיא אחראית על נושא התקשורת מול המעבדות. היא לוקחת ומביאה את המחשבים מתיקון ומטפלת בכל הפרוצדורה. מנהל הסניף הסביר לי שאם מדובר במוצר באחריות - הם לא נוגעים בו. זה גם רשום בגדול שם בעמדות המכירה (למה יש אחריות מול באג ולמה מול היבואנים/ספקים). לפי מה שאני הבנתי ממנו, בחנויות אסור בשום מקרה להתעסק עם מחשב שבאחריות (הטכנאי בכלל סירב להסתכל אפילו על המחשב - התקלה הייתה: מחשב לא נטען, בעיה בפלג של הספק - בעיית חומרה, הספק הוחלף ע"י היבואן). מחשבים שלא באחריות - זה סיפור אחר. אני יודע שאותו הנוהל גם עובד כך באופיס דיפו (ולהם בכלל אין מעבדה...). מה קורה עם חנויות קטנות? זה אני לא יודע. אני יודע שברשתות מאורגנים מאוד בנשוא החזרות למעבדות.

ונוסיף סיפור משלי

אני עובד בחברת הי-טק גדולה ויש לנו מעל 1000 ניידי IBM בחברה. על כל הכמות הזאת יש מספיק תקלות
. פעם בשבוע מגיע שליח של הספק (לא היבואן) והוא לוקח את הניידים התקולים על חשבונו לIBM במסגרת האחריות וגם לא במסגרת האחריות. בכל מקרה הוא לא מתקן את הניידים לבד.

Y. Welis

New member
זה דיל קצת שונה מללקוח פרטי

כמו שצי הרכב של החברה שלך ודאי מטופל ע"י חברה חיצונית ובמחיר ייחודי.

לא זאת הנקודה

מה שאני אומר זה שהספק לא מתקן את הניידים בעצמו אלא שולח לIBM את הניידים.

עפר א

New member
חבל להתווכח סתם-אני כחנות מקבל הנחי

הנחיה ברורה לא לגעת בנייד,ואני בטוח שההנחיה זהה לכל החנויות כי אני חוזר ואומר היבואנים מעדיפים לפתוח בעצמם את הניידים מאשר להסתמך על טכנאים כאלה ואחרים שלא ברור מה מידת הכשרתם. משלוח דרך UPS/בקו אחר עולה 39 ש"ח

ic12345

New member
לא מתווכחים- דנים ../images/Emo8.gif

אני באמת לא יודעת מה עושים בבאג, אולם כתבתי את דברי בהתייחס לנאמר מקודם וזה תקף לכל חנות המחליטה על דעת עצמה ובניגוד להנחיות ולתנאי האחריות לפתוח אצלה את המחשב. אם אתה חנות את אתה בטח יודע את נתח הרווחים הנמוך שגם ככה יש על נייד, אז הגיוני לי שאפשרי שיש חנויות המעדיפות לפתוח את המחשב בעצמן במקום לספוג 80 ש"ח עלות משלוח הלוך ושוב (בין אם זה לפני מע"מ ובין אם זה אחרי). יכול להיות שיש חנויות המחייבות את הלקוח בדמי המשלוח וזה נראה לי הגיוני לחלוטין, ובכנות אומר שאני לא מכירה אישית חנויות הפותחות את הניידים כשהם עדיין בתקופת האחריות אבל שוב דברי נאמרו בהתייחסות לנכתב מעלה.

רענן2

New member
תודה, ושאלה נוספת

אם כך - אני אנסה להסביר את המצב טוב יותר. אני צריך את הנייד לצורך מחקר שאני מריץ במשך כמה חודשים, ואני ממש לא רוצה שהוא יקרוס לי מאיזשהי סיבה (מה שיכול לדפוק את כל המחקר), ואם כן - שלא יהיה מושבת לזמן ארוך. אם אתם אומרים שאין ממש מי שיעזור בזה ברמת החנות, אז - אילו יצרנים נחשבים היום לאמינים ולנותני שירות טוב ומהיר? ושוב תודה רענן

עפר א

New member
לך על IBM,שירות תלוי במהות התקלה

כפי שיאיר ציין,חלק שלא נמצא במלאי עם כל הרצון הטוב יקח הרבה יותר זמן מתיקון של HD או זיכרון.בכל מקרה IBM ידועים באיכות השירות ובטיב המוצר,גם ב DELL נתקלתי בלא מעט בלקוחות שציינו אותם לטובה בכל הנוגע לשירות.

Ixion

New member
חנות טובה שאני קניתי

ממנה 2 מחשבים: www.buy4less.co.il אבל תיזהר מחלק מהדגמים החדשים יותר שעולים אצלם המון.

למעלה