מחפש המלצה

THOR1997

New member
מטאל ג'אקט עם הסתייגות

מטאל ג'אקט הוא סרט מצויין לפי דעתי, הבעיה היא שמי שבא אליו בשביל הקטע של המלחמה אולי יצא מאוכזב. הסרט מתחלק לשני חלקים, החלק הראשון מציג את הטירונות של החיילים ומבחינתי מדובר ב45 דקות מדהימות. מצולמות היטב (מי ששיחק את המפקד עשה עבודה מעולה) ומכילות כמה רגעים שגרמו לי להיות על סף דמעות. הבעיה מתחילה בחלק השני, בו החיילים כבר נמצאים בוייאטנם. אל תבין אותי לא נכון, הוא לא רע בכלל, אבל הוא נפילה בהשוואה לחלק הראשון. לכן כדאי לצפות יותר לסרט דרמה מאשר לסרט מלחמה-אקשן לפני הצפייה בו.

נ.ב. זה הרגע הכה בי שמטאל ג'אקט הוא סוג של "כנס העתידנים", 45 דקות מדהימות ואז נפילה בחלק שלא ממש קשור לחלק הראשון. (כמובן שמטאל ג'אקט יותר טוב מכנס העתידנים בשני חלקיו).

Top10Movies

New member
מוזר איך הרבה רואים במה שציינת חסרון

כשזה בעצם הגדולה של קובריק, החיבור בין שני החלקים.

החלק הראשון הוא בהחלט הפופולארי אצל כולם. אבל החלק השני הוא היפה מבין השניים ומראה איך התוצאות של החלק הראשון השפיעו על החיילים.

נכון זה לא סרט מלחמה קלאסי, עם אקשן ואנשים מתים, בשביל זה יש את להציל את טוראי ראיין וכו'...ככה זה כשבאים לעשות סרט על מלחמה שלא הייתה מלחמה קלאסית, מגיעות תוצאות כמו אפוקליפסה עכשיו ופול מטאל ג'אקט.

אם יצא לך להתעניין, הנה מאמר ארוך מאוד שמנתח את הסרט לרמה של סצינות, דווקא היה מעניין: http://kubrickfilms.tripod.com/id6.html

mrpink3

New member
מטאל ג'אקט, הקו האדום, ואלס עם באשיר

התגנבות יחידים, שבילי התהילה.

Top10Movies

New member
עשרת הגדולים - סרטי מלחמה

אני מציין פה רק סרטי מלחמה טהורים, ורק סרטים על מלחמות מודרניות:

1. להציל את טוראי ראיין
2. בלאק הוק דאון
3. אפוקליפסה עכשיו
4. פלאטון
5. פול מטאל ג'אקט
6. מכתבים מאיוו ג'ימה
7. שבילי התהילה
8. חיילים היינו
9. אויב בשער
10. הקו האדום

Lempira

New member
אבל זה רק סרטים אמריקאיים

מה עם סרטים מקוריאה כמו MY WAY ?

Top10Movies

New member
האמת ש...

האמת שזה בעיקר העדפה אישית להימנע מסרטים שנכנסים תחת הקטגוריה "הסרט הזר הזה בשחור לבן משנות ה 20 שאתה חייב לראות".

בדרך כלל אם אני מכניס סרט לרשימה הוא צריך איכשהוא לפנות לקהל המיינסטרים. אז סרט כמו נמר דרקון אולי עוד ימצא את עצמו ברשימה, אבל יש סרטים שהם קצת קשים מדי לדעתי האישית.

לכן התלבטתי עם שבילי התהילה, שהוא סרט ענק, אבל לדעתי ממש קשה להמליץ עליו למישהו שסתם בא לו לראות סרט עם סצינות אקשן של מלחמה :)

למעלה