מחפש המלצה לקטנוע..

גוזמבו

New member
מחפש המלצה לקטנוע..

שלום.. אני שנה הבאה מתחיל ללמוד בירושלים ואני מחפש קטנוע שיוכל לנייד אותי בעיר.. (לא מדובר על נסיעות מחוץ לעיר, רק בתוכה - נניח בין האוני' בגבעת רם להר הצופים..) [רישיון ל125] 50 סמ"ק יספק את הסחורה? אם כן זה נראה לי עדיף (מבחינת מחיר). אם לא, אז מהו טווח המחירים של 125ים (יד שנייה כמובן) בתחום? תודה רבה

mico

New member
תרכז את כל הקורסים בקמפוס

אחד, עדיף גם לשהות במעונות שם ותשכח מעניין הקטנוע, קר בירושלים. אם שקלת ללמוד קוגניציה או משהו כזה אז תרד מזה.

גוזמבו

New member
עד כדי כך?

אתה אומר שאין מצב להחזיק קטנוע בירושלים? בוא נאמר שהנסיעות שלי לא יהיו יום יומיות.. פעמיים, שלוש, ארבע בשבוע.. לא כל יום.. ועדיין - גם אני מצוייד כמו שצריך (מעיל, כפפות) - יהיה לי קר מדי? תודה רבה בכל אופן.

mico

New member
שאלת פה לגבי קטנוע ישן, אל תשכח

שכזה ידרוש ממך הרבה התעסקות. בירושלים יש בעיית מוסכים קשה, איפה תעשה טיפולים שוטפים? אם תזדקק לאיזה חלף אז שוב, אין שוק לחלפים בירושלים... יוצא שאתה מקבל פחות מהקטנוע (כי לא נוח לרכב) ביותר כסף. לפי דעתי עדיין לא בנית לך מערכת שעות, למה שלא תסתכל בשנתון של האונ', תבנה מערכת שעות (סטודנטים --> קטלוג הקורסים, שנתון <-- huji.ac.il) ותראה אם אתה באמת עושה את הנסיעה הזאת הרבה. אם אתה מתעקש על זה (ויכול להיות שיסתדר לך) לדעתי מומלץ איזה טייפון (לא ישן יותר מ-2006) ושים לו ארגז (אם יש לך סבל אני מוכר ארגז) . יש שתי דרכים בגדול להגיע מהגבעה להר הצופים, דרך בגין היא המהירה יותר ותהיה בעייתית עם 50, דרך העיר לוקח יותר זמן.

siamir

New member
כאן תתרשם ממחירי ה 125

עם כלי 125 תרגיש יותר בטוח מאשר 50. הסחירות של 125 עדיפה על 50 ויהיה לך הרבה יותר קל למכור כשתרצה. אחרי שתחליט על תקציב ותצמצם אפשרויות לגבי דגמים - יהיו לך כאן לא מעט יועצים.. מבחינת ביטוח חובה המחיר לנפחים 51-250 סמ"ק - זהה.

גוזמבו

New member
לגבי תקציב ודגמים..

בוא נתחיל משאלה בסיסית: באיזה מחיר (נמוך) לא כדאי לקנות את האופנוע, סימן שיש בו בעיה? (אם הוא עולה 500 שקל אני מבין שיש פה איזה משו..) מאיזה שנתון אפשר להתקרב? ולגבי דגמים - פה אני ממש לא מבין. כל דגם שיוכל לנייד אותי בירושלים בצורה סבירה (בטיחות, אמינות. מהירות פחות חשובה לי..) מעניין אותי. אבל לפי איך שזה נשמע עד עכשיו - יש בכלל טעם לקטנוע בירושלים? תודה..

billy milligan

New member
אני הסתובבתי בים על 50 סמק

לפני פחות משנה. ולפני שנים (בזכות דומינוס) רכבתי המון על דיאלים, (אלה שצריך לערבב להם דלק ושמן) עד שקיבלנו דיוקים. מהגבעה לרמות, פסגת זאב, העירה, לאן שצריך, אז לוקח טיפלה יותר זמן so what? נכון שעדיף דברים אחרים אבל אתה אמרת "מהירות פחות חשובה לי". בהצלחה

siamir

New member
אם ראית את הדגמים

אז בטח הבנת מה טווח המחירים. ברור שככל שיעלה התקציב יעלה גם השנתון, יצטמצמו הקילומטרים ומכאן שגם הוצאות הבלאי. תוודא שהקטנוע לא עבד בשליחויות, ואל תתפשר על בדיקה שלפני קניה. יש הרבה כלים ששימשו את בעליהם ככלי תחבורה לעיר בנוסף למכונית, או כאלה שנסעו רק לעבודה וחזרה. ירושלים עיר צפופה ופקוקה, וקטנוע הוא פיתרון מצויין!!

למעלה