מחפש המלצה למשחק לוח

• פותח הנושא LRa
  • פורסם בתאריך

LRa

New member
מחפש המלצה למשחק לוח

שבת שלום,

אני ובני דודים שלי משחקים הרבה בCatan וגם בהרחבה של האבירים ומאוד נהנים.

רצינו לשמוע על המלצה לעוד משחק לוח או שניים שנוכל להנות ממנו ולגוון קצת.

תודה

ycyclop

New member
קצת שאלות?

כמה אנשים אתם משחקים בד״כ? איזה גילאים? האם אתם רוצים את המשחקים בזימנות מידית או יכולים להזמין מחו״ל?
אם אתם רוצים משהי מידי:
אם אתם 4+ אנשים ורוצים סיפוק מידי אני אוהב את ״מצודות״ שראיתי בסטמצקי
ם אתם רוצים משהו קליל יותר אפשר להמליץ על קרקסון.
אם אתם 5-6 שחקנים בגלאים 13+ ויש לכם הרבה זמן פנוי תשקלו את משחקי הכס בגרסה העברית שלו

LRa

New member
עדיפות למשחק שזמין מייד ובעברית

לרוב משחקים בין 4-5 שחקנים(אם כי הרבה פעמים חלק מהשחקנים הם בעצם זוג שחקנים).
הגיליים הם בין 20-30.

ycyclop

New member
הבעיה זה מגבלת העברית

המשחקים שציינתי קיימים בעברית ונראה שכולם מתאימים לכם.
אם אתם רוצים משהו מעבר יש את אתר הקוביה או פריק שניתן לקנות (כמובן במחיר יקר יותר מהזמנה מחו״ל) אבל זמינות מידית. אם זה מעניין אז תגידו ונוכל להמליץ מתוך מה שיש שם, מה יכול להתאים לכם.

LRa

New member
בגלל שאנחנו הרבה, הרמה לא זהה באנגלית, אז

אני מעדיף שזה לא יהווה מכשול למי שהאנגלית שלו יותר חלשה.

אין לי בעיה לשלם כמה עשרות שקלים יותר(אפילו 100 בלית ברירה) ולקבל משחק בעברית...

ycyclop

New member
רוב המשחקים זאת לא בעיה

אמנם החוקים הם באנגלית אבל בד״כ הרכיבים לא תלויי שפה כך שאם מישהו לומד את המשחק ומלמד את כולם אז אין משמעות לרמה של האנגלית של כולם.
לדוגמא Stone age משחק לא מורכב, אין שום אות באנגלית על הלוח או הרכיבים השונים, משחק חביב מאוד (אבל צריך לאהוב קוביות). יש אותו בקוביה ואולי גם בפריק אבל לא זול (270 ש״ח אם אני לא טועה)
אם זה מקובל אז אני אמליץ על עוד כמה משחקים כאלה.

LRa

New member
אז אשמח לקבל שתי המלצות מכל סוג :)

(אנגלית ועברית)

godZilla1507

New member
בעברית ובזמינות מיידית

"קרקסון" ו-"מצודות". אם לוקחים את 2 משחקים בסטימצקי - השני בחצי מחיר...

yakobi17

New member
המלצותיי

אני אמליץ בעיקר על משחקים באנגלית (חוקים באנגלית, משחק לא תלוי שפה), כי את משחקי הכס אני לא מכיר (שמעתי שהוא ארוך כזה שנמאס באמצע).

Power Grid- משחק כלכלי שדי פשוט ללמוד, וממש כיף לשחק, עם אלמנטים אקראיים במידה מועטת (שמוסיפה כיף), ואינטראקציה בין שחקנים ע"י מכרזים. הולך טוב מאוד ב4-5 שחקנים, לא עניין של מה בכך. כשעתיים+. 166 ש"ח כולל משלוח מcardhaus, מאמאזון 207 ש"ח (משלוח מהיר יותר ועם מעקב). חוקים בעברית ניתן למצוא באתר התאגדות שחקני הלוח http://www.boardgames.co.il.

Puerto Rico- המשחק הראשון שקניתי אחרי שהחלטתי שמיציתי את קטאן ונמאס לי ממזל. קלאסיקה, ולמרות שאחרי כמה חודשים 'מיציתי' אותו (שיחקתי בעיקר בשניים מול אשתי, לא מומלץ לטעמי, המשחק בשניים לא אשתי, אבל היא תפוסה), כשהקמתי את הקבוצה הוא התגלה במלוא הדרו, כמשחק שתמיד מותח, תמיד אפשר ללכת על אסטרטגיה אחרת, אין בו זמן מת (מכניקה גאונית), אין מזל (רק קצת כאוס), יש תמיד מה להשתפר, והוא מעולה ב-4 ולטעמי גם ב-5 (קצת ארוך אבל קשה יותר וכיף יותר). 167 דרך cardhaus, ומאמאזון ב182. חוקים בעברית + סרטון באתר הנ"ל.

אלה שניים מהמשחקים הפחות כבדים והיותר משובחים שאני מכיר.

למעלה