מחפש המלצה לגיטרה

Kfitzi

New member
מחפש המלצה לגיטרה

אני מקווה שזאת לא שאלה חרושה מידי כאן... העברתי מבט ולא ראיתי שירשור בנושא, מקווה שזאת לא שאלה ששואלים כאן כל יום... מה העניין? אני מתחיל בעבודת מחקר ואיסוף מידע לקראת רכישה שתתבצע בערך עוד חצי שנה - 9 חודשים. מה אני מחפש? גיטרה קלאסית. טובה. מנגן דברים בסגנון : פאקו דה לוצ'יה, ויסנטה אמיגו ואל דימיולה. תקציב : 1800$ +- מה אני בעצם רוצה? אם מישהו מכיר\שמע על\יכול לשאול מורה - ידוע לי שהגיטרות הטובות ביותר הן גיטרות עבודת יד של איזה בונה גיטרות ספרדי שמקבל את התשלום בטאקוס... אני צריך שמות. בדקתי עד עכשיו ויש אלפי בונים... לא מכיר אף אחד שיכול לתת לי כיוון אפילו - ואין שום גיטרה כזאת בארץ. כדי לנסות לבד אני צריך להוציא בערך פי 10 מהתקציב שלי על כרטיסי טיסה... ככה שכרגע זאת לא אופציה. שורה תחתונה? שמות רבותיי, שמות. אני אבדוק ואעשה את המחקר, אם מישהו יכול להביא לי שמות של גיטרות קלאסיות מעולות, או של בונים מעולים - אני אודה לו מאוד. המון תודה. נ.ב. אם מישהו פה מדבר על אדמירה אני שובר לו משהו. (אגב, אני כותב המון בפורום כלי נגינה ונגנים, אז אין צורך להציע לי לכתוב שם - תודה בכל מקרה)

impetu

New member
המלצות

ראשית אתה בכיוון הנכון, בתקציב כזה אתה רוצה גיטרה מבונה לא ממפעל. אתה צריך להחליט איזה סוג גיטרה אתה רוצה – קלסית או פלמנקו. ואם פלמנקו אז איזה סוג גיטרה פלמנקו בלנקה (Blanka) או נגרה (Negra). אם אתח מנגן גם קלסי אז נגרה זה האופציה הטוֹבה. אם אתה בעיקר מנגן פלמנקוֹ וג'ז אז אני הייתי בוחר בלנקה. יש בספרד הרבה בונים ויש הרבח רמאות. מרבית הבונים המפורסמים לא בונים את הגיטרות הזולות (פחות מ$3000) בעצמם. למשל conde hermanos שני אחים שנחשבים בוני הפלמנקו הנחשקים ביותר (ויסנטה ופקו מנגנים על קונדה) לא בונים את הגיטרות הזולות שלהם, הם נבנות על ידי sanchis. בונה מעולה שאני מכיר בספרד זה אנדרס אליאסון (www.eliassonguitars.com).קצט מעל התקציב שלך אבל אם תדבר איתו אולי תוכל להגיע למשהו סביר (אפשר לשחק במחיר על ידי סוג העץ). עוד אופציה זה לפנות לדילר טוב בארה’ב. דילרים מסוגלים לפעמים להסיג מחירים טובים יותר מהבונים כי הם קונים בכמות. דילר שאני ממליץ עליו הוא טום מ lafalseta.com. דרך אגב, אצל כל הבונים הטובים יש רשימת המתנה. אצל אנדרס למשל רשימת ההמתנה היא כרגע כ–6 חודשים. אני כבר שנה ברשימת ההמתנה של Lester DeVoe ויש לי עוד כ 3 שנים לחכות... כך שאם אתה רוצה את הגיטרה עוד 9 חודשים אתה צריך למהר...

Kfitzi

New member
קודם כל, תודה.

דבר שני, אני מנגן משהו כמו 13 שנים. מנגן בעיקר רוק,מטאל,פרוגרסיב ופיוז'ן. מלמד גיטרה, חבר השני הרכבים שנמצאים בעיצומן של הקלטות לדיסקים. ניגנתי עם הרבה נגנים וזמרים. התחום בכלל לא חדש לי. גיטרות קלאסיות זה סיפור די לא חקור מבחינתי, יש לי כרגע אנטוניו לורקה פשוטה - שמשמשת אותי בעיקר ללימוד. היא לא גיטרה שאפשר לקרוא לה גיטרה רצינית. יודע שיש הבדל בין קלאסית לפלמנקו, יודע שמה שאני מנגן עושים עם פלמנקו, לא יודע מה ההבדלים בדיוק בינהן. לא יודע שום דבר על הסוגים של גיטרות הפלמנקו. הייתי שמח לדעת
למה אני רוצה בכלל גיטרה קלסאית ברמה? כדי לספק את הייצר. אני מוזיקאי אבל מרבית מוזיקה שאני עושה לא כוללת את הפלמנקו - משהו כמו שהנגינה בגיטרה היא המקצוע ונגנית הפלמנקו היא התחביב (כן אני יודע, ממש רחב אופקים). אני לא מתיימר\מנסה להיות פאקו "דה נקסת ג'נריישן", סה"כ בשביל ההנאה הקטנה שלי. אין לי 5000 דולר בשביל זה כרגע. אני פשוט מחפש גיטרה מהליגה הגבוהה, אבל דגם פשוט יחסית. 1500-1800 דולר זה המקסימום שאני יכול להרשות לעצמי, גם זה רק בעוד כמה וכמה חודשים. אם אתה מכיר את הגיטרות החשמליות הייתי מקביל את מה שאני מחפש לפנדר אמריקן דלוקס\גיבסון לס פול סטאנדרט. לא הטופ שבטופ אבל בהחלט גיטרה שתחזיק המון זמן, נשמעת מצויין, פשוטה ל"הבנה" ונותנת בראש כשצריך. לא איזה קאסטום של סור, או איזה פארקר פליי... בקיצור, כל מידע מהבסיסי ביותר - יתקבל בברכה. דגמים\חברות של גיטרות טובות, אבל פשוטות יחסית. המון המון המון תודה!

impetu

New member
מדריך לגיטרה

גיטרה קלסית עשויה בעיקר בשביל לשאת מספר קווי מלודיה. בשביל זה יש לה הרבה ססטין (sustain) תחום דינמי גבוה והרבה עומק. גיטרה פלמנקו נועדה בעיקר לליווי, לנגינה מהירה ולצורך לגבור על נקישות הרקדן. לצורך זה היא מתוכננת לתקיפה (attack) מהיר ומעט ססטין. יש לה צליל מאוד בהיר וחזק והפרדת צליל מאוד טובה (אחרת הרסגדו מתערבבים אחד בשני). מבחינת החומרים גיטרה קלסית עשויה מ cedar לסאונד בורד ומ rosewood (פלו סנטו בספרדית ואין לי מושג איך בעברית) לצדדים ולגב. גיטרה פלמנקו מסורתית עשויה מ-spruce לסאונד בורד ומ-cypress לצדדים ולגב. בגלל הצבע של הגב והצדדים נקראת הגיטרה בלנקה (לבנה) למרות ש cypress בדרך כלל צהוב או כתום... כאשר הפלמנקו יצא מהפאבים ועבר לאולמות ההופעה חיפשו גיטרה עם קצט יותר עומק ואז נוצרה הנגרה ( שחורה). נגרה היא יצור תערובת בין גיטרה קלסית לבלנקה. הסאונד בורד עשוי מ spurce והגב והצדדים עשויים מפלו סנטו. מבחינת הגודל הפיזי והמבנה הפנימי היא בנויה כגיטרה פלמנקו. נגרה היא גיטרה יותר ורסטילית. מכחינת המבנה גיטרה פלמנקו קלה יותר (תורם לצליל) ויש לה מבנה פנימי (bracing) אחר. בנוסף בגיטרה פלמנקו תמיד שמים גולפדורה שמגן על הסאונד בורד כשמקישים עליו עם הציפורניים. האקשון (action) בגיטרה פלמנקו נמוך יותר מבקלסית. בקלםית הסטנדרד הוא 6.5mm בין המתרים וה-fretboard בתיבה ה-12. בפלמנקו זה 3.5mm מה שעוזר לנגן מהר ביד שמאל ועוזר ליד ימין בנולפה ובקפירוטה. האקשן של גיטרה קלסית יוצר יותר פרוג`קשן לצליל ומונע זמזום של המיתרים, מחלה של הרבה גיטרות פלמנקו ממפעל. לגבי מחירים, בלנקה בדרך כלל זולה יותר מנגרה כי cypress עולה פחות. הפלו סנטו הכי טוב זברזילאי. יש כיום איסור על כריתת פלו סנטו ברזלאי ןמלאי העצים מוגבל לכן והוא מאוד יקר. רוב הגיטרות עושים היום מפלו סנטו הודי שעולה בערך כמו cypress. הפלו סנטו ההודי קל יותר מהברזילאי מה שעושה צליל בהיר יותר, יותר קרוב לבלנקה.לכן ההודי הוא לפעמים יותר מתאים כי מקבלים גיטרה מהירה יותר מאשר בפלוסנטו ברזילאי. בטווח מחירים שאתה מחפש אין לך מה לקנות גיטרה ממפעל זה יהיה בזבוז כסף. במפעל הם לא יכולים להתאים את החיתוך ועובי העץ לחתיחה הספציפית. בונה שבונה בעצמו מתאים את עובי הסאונד בורד ואופי החיתוך לעץ ולצורת הסיבים וכן מתאים את החיוקים הפנימים (bracing). התוצאה שמעבר ל500 דולר אתה לא מקבל צליל יותר טוב בגיטרה ממפעל מה שאתה מקבל זה שם ורוזטה יותר יפה. אם אתה רוצה גיטרה ממפעל טובה קנה ימהה Yamaha CG171sf. עולה בערך 300 דולר. זו גיטרה טובה בשביל מפעל ולא תמצא גיטרה עם צליל יותר טוב או אקשן יותר טוב בגיטרה ממפעל גם אם תשלם פי חמש (למשל על קורדוה). בטווח מחיר הזה תמצא בונה טוב או תחכה עד שתוכל למצוא בונה טוב. הבונה הכי טוב שאני מכיר בטווח הזה זה ג`ף סיגורדסון מקנדה www.sigurdsonguitars.com- כן יש גם בונים טובים מחוץ לספרד. הגיטרות של נ'ף עולות כ 1500 דולר בהתאם לסוג העץ. אתה לא צריך לטוס לקנדה בשביל להזמין גיטרה בשביל זה יש טלפון. אני נגנתי פעם על גיטרה שלו והגיטרה היתה מאוד נחמדה קלה לנגינה ועים צליל פלמנקו מתפוצץ. כל מי שאני מכיר עם גיטרה שלו מרוצה.

Kfitzi

New member
וואו

תודה! למדתי הרבה! יש לי הרבה חומר בראש כדי לצאת לסקר שוק שיהיה יעיל. תודה לך!

ועל הדרך שאלה.

אני מתחיל בפלמנקו. יש לי גיטרה סבירה יחסית לשלב שאני נמצא בו, אבל הצליל שלה פשוט לא מתאים לנגינת פלמנקו. על מה הייתם ממליצים למתחיל עם תקציב מינימלי? תודה, יניב.

כיטרה

New member
אדמירה פלמנקו

עולה בערך 1900 בכלי זמר. אני מאוד אוהב את הצליל שלה. היא הכי זולה בתחום של גיטרות פלמנקו. השאר הן קלאסיות. אפשר גם להתחיל עם מה שיש לך פשוט תחליף את המיתרים ללה-בלה פלמנקו או hannabach flamenco - עם המיתרים האלה גם גיטרה קלאסית נשמעת יותר "פלמנקו". ככה אני התחלתי - ובמקום גולפאדור - הדבקתי pickguard של גיטרה אקוסטית. בוינטאג' בתל-אביב - יש מן פיקגארד מאוד דק שבא עם דבק ומדביקים אותו כמו מדבקה.

מיתרים

הגיטרה שיש לי היא אדמירה ארטיסטה. אחרי החלפת מיתרים והנמכת "אקשן" עדיין לא מספק אותי הצליל שלה. השאלה אם אדמירה פלמנקו נשמעת "טוב"/"נכון" יותר? תודה, יניב

impetu

New member
תנסה קאפו

החלפת מיתרים אינה מספיקה לתת צליל פלמנקו בגלל שהגיטרה הקלסית רועדת יותר זמן (יותר sustain). אפשר לשפר את המצב ע"י גשר (קאפו) בפוזיציה השניה. ככול שהמיתר קצר יותר חוא דועך מהר יותר. לכן קיצור המיתרים ע"י גשר עוזר לצליל פלמנקו חד יותר. הגשר גם מנמיך את המיתרים כך שעוזר ליצירת אקשן יותר פלמנקו-אי.

impetu

New member
תבדוק את זה

גיטרה שאני ממליץ על בתחום הזול היא Yamaha CG171sf. כלי זמר הם היבואן של ימהה כך שאם אין להם במלאי אפשר לבקש שיביאו. הגיטרה עולה סדר גודל של 300 דולר. גיטרח נוספת שכדאי לבדוק זח מדריגל. אין לי נסיון עם חמודל הזה אבל אני מכיר את הגיטרות הקלסיות שלהם והם טובות. את הפלמנקו שלהם אפשר למצוא בשני המקומות הבאים: http://www.music4you.co.il/WebgateShop5.0/index.php?go=product_show&art_no=BACHILLER%20-%201 http://www.izikbalas.com/guitar.html

כיטרה

New member
דיברתי בזמנו עם כלי זמר

ולמרות שהם היבואן הבלעדי של ימהה - הם לא מוכנים להביא את הדגם הזה של גיטרת הפלמנקו. למרות שאת הדגם Yamaha CG171s - שהוא הדגם הקלאסי הם כן מייבאים ומוכרים בחנות. אז בלית ברירה קניתי את האדמירה. אני מאוד מרוצה ממנה. ניגנתי עליה עם מישהו שניגן על פלמנקו של סנשיז וההבדל הצליל היה כמעט אפסי, ובהתחשב במחיר... חבל על הזמן.

כיטרה

New member
בהתחשב בצליל

הכוונה. יש לציין שהיו עליה מיתרים goldin של hannabach - שנותנים לגיטרה צליל מאוד פלמנקואי. והמיתרים משפיעים מאוד - עם מיתרי savarez corum - הגיטרה נשמעת כמו גיטרה קלאסית בניגוד להננבאך או la-bella

impetu

New member
מיתרים זה תלוי בגיטרה

על אחת הגיטרות שלי דוקא בסים קורום של Savarez עם Savarez Aliance trebles. נשמע מאוד פלמנקו. אני מכיר מספר נגני פלמנקו שנשבעים במיתרים האלה. על הגיטרה הזו לה–בלה נשמעים מת. אני לא אוהב לשים Hanabach Goldin כי הם רק באים במתיחות בינונית–גבוהה ואני מעדיף לנגן במתיחות בינונית. אני מסכים אבל שאלה המיתרים הכי בהירים בשוק אם צליל מאוד פלמנקואי.

למעלה