מחפש הכוונה/עיצה

מחפש הכוונה/עיצה

היי, אני די מיואש.... אני רווק בן 33 ונראה לי שאני בסוג של דיכאון.... לא יודע כבר למי אני אמור/צריך לפנות כדי לקבל עזרה, אבל אני יודע בוודאות שאני צריך עזרה... אני מרגיש שאין לי כוחות לעשות כלום חוץ מלהציג ולשדר לעולם שהכל תקין.... אני בעיני אחרים: אני עובד במחשבים, מרויח משכורת סבירה פלוס, סיימתי לא מזמן תואר ראשון, חיצונית נראה לא רע, אינטליגנט, לב זהב, עוזר לאחרים, אדם חייכן ושמח. אני בעיני עצמי: אדם דיכאוני, בודד,מסוגר, עם ביקורת עצמית גבוהה, די טיפש ותמים. הולך לאיבוד בדבר הזה שנקרא חיים, מרגיש לא שייך, רואה את כל החיים עוברים ליידי ואני לא חלק מהם, לא מרגיש אושר גם מדברים שמחים שקורים מסביב, די מסוגר בעצמו וסוג של מנותק רגשית, לא מוצא את הכוחות לעשות אפילו דברים פשוטים (לקח לי בערך חודש ממש להכריח את עצמי ולשבת לכתוב את הדברים שאני כותב כרגע, למרות שאני חושב לעשות את זה כבר למעלה משנה), מרגיש שיש לי פגיעה בזיכרון ובקשב וריכוז, מתקשה בקבלת החלטות, כל יום נראה בערך אותו דבר ואני לא מוצא את הכוחות לשנות זאת. מוצא את עצמי פשוט בוהה בחיים ונתון במחשבות שלא מובילות לשום מקום (גם ככה רוב הזמן לא זוכר את המסקנות מהן), למסקנות שאני כן זוכר... פשוט לא מוצא את הכוחות או האומץ לקום ולעשות. על יחסים עם המין השני... אין ממש על מה לדבר, הם פשוט לא קיימים, מוצא את עצמי מתבייש לדבר עם מרבית הנשים כאילו הן יטרפו אותי. כל כמה זמן אני מוצא את עצמי מתפרץ בבכי וגם זה רק כשאני מאפשר לו לפרוץ (כמובן שאף אחד לא יודע) המצב נמשך כבר יותר מדי שנים הלכתי לטיפול פסיכולוגי לפני שנתיים ועברתי 2 פסיכולוגיות. הראשונה דרך השירותים הציבוריים שכבר בפגישה הראשונה אמרה לי "אתה לא בדיכאון, אתה צריך סדנת תקשורת בין אישית" או משהו כזה... כבר אז הבנתי שהיא לא הכתובת והלכתי לפסיכולוגית פרטית. עברה חצי שנה של טיפול שבה לא הרגשתי שהעניין הזה זז לאן שהוא. לאחר חצי שנה הפסקתי. היום אני יודע שאני צריך עזרה רק לא יודע לאן לפנות... שוב לפסיכולוגית? אולי בכלל אני צריך פסיכיאטר? אולי באמת סדנה? מוצא את עצמי מבולבל, לא יודע מה להחליט, מפחד פחד אימים מהעתיד ושאשר באותו מצב... הדרך הזו ידועה לי ולא רוצה להמשיך אותה. משתוקק לזוגיות ומצד שני לא יודע בכלל מה אני רוצה (מעצמי או מבת הזוג). אין לי כח ללכת שוב ל"סתם" מטפל נוסף, לעבור שוב את כל השאלות והדיבורים וההסברים מחדש, ולבזבז את זמני וכספי. די מנסה להבין מה בדיוק אני אמור לעשות עם עצמי... אין לי תמיכה (שלא לדבר על כך שאני תומך באימי ואחי – סיור בפני עצמו), המצב הסוציאלי שלי גם על הפנים, עם האנשים הקרובים אני לא מסוגל לדבר, מרגיש שחי בעולם מקביל שלא קשור בכלל למה שקורה במציאות. לא מוצא שום גורם שבאמת יעזור ומצד שני כבר לא סומך גם על אף אחד. מרגיש כמו ילד קטן ואבוד. חשבתי אולי לקבל כאן סוג של עזרה, הכוונה או עצה מה לעשות? אני פשוט חרד ומרגיש שמתקופה לתקופה זה רק נהיה גרוע יותר ומחמיר.... לאחרונה אני מתחיל לשים לב שזה גם פוגע לי בעבודה ומפחד לאבד אותה.... מצטער על המגילה, הייתי חייב לעשות את זה...מקווה שזה יצא ברור... תודה מראש....

קראתי בעיון את הודעתך

לא התרשמתי שזה רק ענין של מחסור במיומנויות (אולי גם אבל ממש לא רק) כך שלא הייתי מציעה להסתפק רק בסדנה. ההצעה שלי היא : 1. לפנות ליעוץ רפואי אצל פסיכיאטר 2. לפנות לטיפול רלוונטי. להתרשמותי הטיפולים הרלוונטים בהקשר שציינת הם טיפול קוגנטיבי התנהגותי או טיפול EMDR.

תודה על התגובה ו-2 שאלות

האם מישהו שהוא מטפל קוגנטיבי התנהגותי יכול גם לטפל ב-EMDR או שאילו 2 שיטות שונות? מישהו הציע לי ללכת דוקא על מטפל ולא מטפלת. איך אני מסנן את שלל המטפלים שקיימים ובוחר את מי שמתאים לי? אשמח לקבל המלצה על מישהו באיזור הרצליה שגובה מחירים סבירים. תודה :)

תשובות

אלו שתי שיטות שונות, אך ודאי שיתכן שמטפל/ת מסוימ/ת מטפל/ת ביותר מגישה אחת כך שיתכן שאותו אדם יוכל לטפל בשתי הגישות לפי הצורך. בנוגע לסינון - אתה יכול לסנן עצמאית לפי השיקולים שחשובים לך, או לפנות למכון שעושה סינון למטפליו. בנוגע למחיר סביר- להתרשמותי בטיפול רלוונטי גם אם העלות לשעה גבוהה יותר הוא מסייע מהר יותר כך שפעמים רבות זו האופציה שבסך הכל עולה פחות (גם אם עבור כל פגישה היא עולה יותר, שכן הסכום הוא עלות הפגישה כפול מספר הפגישות).

כדי למצוא מטפל מתאים

רצוי, קודם כל, 1. לקבל המלצה ממישהו או מישהי שאתה סומך על דעתו או דעתה. 2. אח"כ להפגש ולתת אמון במטפל, כל עוד אין סיבה מוצדקת שלא לתת אמון כזה. 3. בהמשך, לעקוב ולראות האם יש לטיפול השפעה על הרגשתך, ועל מה שקורה איתך בחיים. אם אין כימיה, או שיש תקיעות בטיפול, אפשר לשוחח על כך עם המטפל, ו/או לחזור לשלב 1 בתהליך. הדרך לא פשוטה, ומלאה חוסר ודאויות, אך כנראה שאין דרך אחרת. אני מאחלת לך שתצליח.

BellA עלמה

New member
אני הייתי ממליצה כמה דברים

מטפל שמתמחה ב אימון אישי . רק שצריך להזהר לבחור במטפל שמתמחה ולא מאמן אישי כי יש לא מעט שרלטנים בתחום שעשו איזה קורס קטן ומאמנים. או טיפול בCBT שזה טיפול התנהגותי או טיפול קבוצתי - פסיכודרמה או דרמה תרפיה נראה לי שפסיכותרפיה לא תהיה יעילה מספיק

../images/Emo45.gif מסכימה

צריך מטפל שיודע את שפת המוטיבציה ויודע להניע אדם לעשות לא רק לדבר.

תודה לכולכן על התגובות

שמתן לב שרק נשים ענו? :) אמנם אין לי מישהו שאני מתייעץ איתו, ואני לא מכיר אף אחד שמטופל או מכיר מטפלים (למעט אדם אחד), אבל בהחלט לקחתי לתשומת ליבי את התשובות וההכוונות שנתתן לי. אנסה למצוא את הכוחות ולהתחיל את הצעדים במהלך השבוע, אני אשתדל לעדכן :) ושוב תודה, על פניו אולי זה נראה כמה משפטים מצידכן, אבל הם נותנים המון....

barakshiatsu

New member
למה להגיד שרק נשים התייחסו :)

היי, לאחר שקראתי את ההודעות שלך (גם בפורום השכן), אני חייב לומר לך שאתה נשמע בחור מאוד חזק, מאוד אינטליגנט ועם המון מודעות עצמית. כל אחד שהיה עובר את הדברים שאיתם אתה התמודדת ועדיין מתמודד היה מוצא את עצמו מרוקן מזמן מכוחות. אני לא חושב (למרות שאי אפשר לאבחן דרך כמה הודעות באינטרנט) שאתה צריך ללכת ולהתחיל ישר בטיפול תרופתי, אתה נשמע אדם עם בסיס חזק שמצוי על סף אפיסת כוחות מלסחוב את העגלה לבד, לתמוך בקרוביו, עד שלא נשאר לו אנרגיה לעצמו. ועל להשקיע בסביבה, בחברים או זוגיות - ברור שאין מה לדבר. כל הכבוד על ההתמדה והרצון להיתמודד שיש לך, אל תקח את זה כמובן מאליו. מה שכן, נראה לי, שאתה צריך סוג של עזרה משולבת, שגם תטעין אותך באנרגיות, וגם תעזור לך למצוא דרכי התבוננות חדשות, לעצור ולעשות סדר, לאסוף כוחות בכדי לשנות את המצב, כי ברור שככה אי אפשר להמשיך עוד הרבה זמן, צריך לעשות שינוי. הייתי ממליץ לך לחשוב על כיוון שהוא יותר של הנחייה וייעוץ בשילוב של טיפול פסיכולוגי, ופחות ללכת לכיוון טיפול תרופתי (שאין לי נגדו דבר במקרים רבים). בנוסף אני יכול להמליץ לך, שבמקביל לטיפול הנ"ל, תנסה למצוא מטפל/מטפלת רציני/ת בשיאצו באיזור מגוריך ולקחת סדרה של טיפולים (לא דרך קופת חולים שם אין זמן לדבר ולראות מה קורה איתך באמת). כמובן שגם בשיאצו חשוב שיהיה חיבור טוב מאוד עם המטפל/ת, ומכיוון שהוא מכוון לעזור גם לגוף וגם לנפש, אני מאמין שדבר זה יסייע לך לעצור, לקחת קצת זמן לעצמך, להטען באנרגיות חדשות, וגם לחזור ולהתחבר לעצמך ולרצונות שלך. מקווה שעזרתי במשהו, שיהיה המון בהצלחה ושבוע טוב, ברק.

למעלה