מחפש היכן להתאמן

אלון811

New member
מחפש היכן להתאמן

שלום לחברי הפורום,
אני בן 35, בכושר בינוני מינוס וגמישות של אדם בן 70.
לצערי אני עובד בעבודה משרדית, כך שכושר זה לא הצד החזק אצלי.
למרות שבעבר היתי בכושר מצויין ועדיין יש לי מבנה גוף שנשמר.
לאחרונה מספר צעירים התקיפו אותי וגרמו לי לפציעות.
היתי מעוניין לדעת להגן על עצמי ובנוסף להעלות את רמת הכושר והביטחון העצמי בדרך.
לצערי אני עובד שעות רבות ואב ל- 3 בנות קטנות ולכן אין לי בהכרח את האפשרות לבוא לאימונים של 4 פעמים בשבוע.
האם מישהו יכול להמליץ לי באזור כ"ס על מקום שבו אוכל לחזק את הידע שלי ואת היכולת להתגונן מבלי הצורך להגדיש את מרבית זמני לעניין.
אודה לכל תשובה אמיתית.
יום טוב

ש מים

New member
יש המון אפשרויות. תנסה קרוב לבית

אם היית כותב איפה אתה גר/מחפש אפשר היה להציע לך.

ש מים

New member
ג'ודו עם יונה מלניק - במושב ירקונה

מורה מעולה!
קבוצת מבוגרים, לא תחרותיים, מקסימים, חכמים, איכותיים ונפלאים.
את הכושר והיכולות יבנו לך. תהיה בטוח.
בהצלחה.

amir_aikido

New member
קורינדו אייקידו בהוד השרון

כמו הג'ודו, זו לא הדרך המהירה ללמוד כישורים של לחימה.
אבל, זו בהחלט דרך מצויינת עם מורה מעולה, אמנות מעניינת וכו'.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
רק, התאמת ציפיות, שנכונה לכל אמנויות הלחימה - כדי להתגונן מול מספר צעירים שתוקפים אותך, ועוד כשאתה מתחיל להרגיש מבוגר פיזית (לא בכושר וכו'), צריך להיות לוחם מעולה. בלי קשר לאמנות הלחימה שתלמד. בספק ביחס לכל מי שיבטיח לך שאימונים של פעם/שתיים או שלוש בשבוע, כחובב, יספיקו לכך, אפילו לאחר חמש שנים.
&nbsp

אמיר

ashigara

New member
יש אייקידו מצוין בכפר סבא

amir_aikido ידידי העלה את האפשרות של אייקידו. מנסיוני, בתנאים הנכונים ועם מורה מתאים אייקידו יכול בהחלט להתאים למי שמתחיל בכושר נמוך ובגיל יחסית בוגר. אפשר בהחלט להתפתח ולהתקדם באיקידו, גם בקצב של שני אימונים בשבוע. חשוב, עם זאת, להתמיד ולחשוב לטווח רחוק.
לגבי האפשרויות בכפר סבא פועל המרכז הישראלי לאייקידו, בית ספר (דוג'ו) לאייקידו בהובלת אלי לרמן. אלי לרמן, דאן 6 אייקיקאי, למד אייקידו ביפן שנים רבות וכשחזר הקים דוג'ו לתפארת. אני לא מתאמן שם, אבל פה ושם ביקרתי. החבר'ה בדוג'ו ידידותיים, מסבירי פנים ועושים אייקידו מהסוג שמדבר אלי, כזה שהטכניקות שלו אפקטיביות ותוצאותיו מורגשות.
http://www.aikidocenter.co.il

amir_aikido

New member
רק להבהיר כי :קורינדו אייקידו" היא אמנות שונה - לך לראות

מאוד ממליץ לך להסתכל ביותר ממקום אחד, ולמצוא את זה שיתאים לך. בדגש על הקבוצה שבה יהיה לך כיף להתאמן לאורך שנים.
&nbsp
"קורינדו אייקידו" היא אמנות אחות לאייקידו של אואשיבה, שתיהן ממקורות דומים, וממייסדים שהכירו זה את זה, אך הן לא זהות. ויש מרכיבים מהותיים שונים (חיפוש בפורום יימצא לך אינספור הודעות על זה). לכן מומלץ לך ללכת ולבדוק את שני המקומות.
&nbsp
על שלמה דוד תוכל למצוא בחיפוש פה בפורום, הוא הנציג הרשמי של שיטת "קורינדו אייקידו" בארץ (דאן 7), מורה בכיר גם לג'ודו וגם לקראטה (דאן 6 בשתיהן). מהמעטים שבאמת מומחים במספר אמנויות לחימה. אחד מהמורים שבהחלט יודעים לתת הסבר מעמיק ביחס לטכניקות ולתנועה שנלמדת, ולא מסתמכים רק על שלימדו אותם כך או אחרת.
אם תלך לקבוצה בהוד השרון (הם מתאמנים בבי"ס הדמוקרטי בימי שני בערב, מסביבות 20:30 ואני חושב שגם ביום נוסף), לא תהיה המתאמן המבוגר בקבוצה, ולא המתחיל היחיד.
&nbsp
אמיר

ori jkd

New member
קרב מגע ואיגרוף תאילנדי אצל זאב כהן

אני חושב שלאור התקיפה שספגת אני חושב שקרב מגע עם איגרוף תאילנדי יתן
מענה טוב למה שאתה מחפש כיום לעצמך.

למעלה