מחפש גלגלים

• פותח הנושא RJ11
  • פורסם בתאריך

RJ11

New member
מחפש גלגלים

אני מחפש זוג גלגלים קרבים. הכוונה, שיוכלו לעמוד בכבישים הגרועים ביותר של הארץ ולא יצאו אחרי כל אימון עם שמיניות.

natibergman

New member
אז תבנה כזה...

במקום כל הגלגלים הקנויים בשוק עם מעט מאד חישורים (16-24) תבנה זוג גלגלים "טנקים" עם 36 או 32 חישורים, על חישוקים חזקים דוגמת מוויק אופן פרו סידי או אמברוזיו אקסלייט ונאבות לבחירתך. בבניה נכונה הם יחזיקו לך בדרכי טנקים עם בורות ומכתשים...

RJ11

New member
תגובה:

איך בונים? אצל מי בונים? איך קונים את כל החלקים? זה נשמע מסובך... אבל אני ישמח בכל זאת לשמוע הסבר איך לבנות. אין בשוק גלגלים עם 32 או 36 חישוקים?

natibergman

New member
סביר להניח שיש...

את החלקים צריך לקנות בנפרד ולכן זול זה לא בטוח מאשר גלגלים קיימים... חברות מובילות (מוויק, קמפניולו, שימנו, זיפ, ריינולדס, אמריקן קלסיק ועוד) כמעט לא בונות לאחרונה גלגלים עם הרבה חישורים למרות שברור שהם הרבה יותר חזקים...עם זאת הם כן מציעות חישוקים עם 32 ו-36 חישורים מה שמאפשר לך לקנות את החישוקים, חישורים, צירים בנפרד. מסובך זה לא רק אתה צריך להחליט (במקום שיחליטו עבורך) אם אתה רוצה ציר קמפניולו רקורד או דורה אייס או משהו יותר פשוט נגיד צירים 105 או וולוצ'ה. בחישורים גם יש מבחר גדול (עובי, צבעים וכו'). אחרי שקיבלת החלטות ובנית מפרט עם תקציב משוער תיגש פה ליבואנים ותבקש הצעת מחיר לכל החבילה שבנית. מניסיון אישי אני רוכב על גלגלים מבניה עצמית שלי כבר 15 שנה(!!!). הם נכנסו לבורות, התרסקו איתי, רכבו בקור ובחום ולא איכזבו. חזקים ויעילים לאימונים עם מינימום שמיניות. לתחרויות ואירועים מיוחדים יש לי זוג אחר ששוכב מנויילן...בקרוב אני מתכונן לבנות זוג חדש גם כן בשיטה הנ"ל. לגבי בוני גלגלים טובים וכמה הם גובים יהיו לך פה כאלה שימליצו לך מנסיונם על מישהו ספציפי - תנסה גם בקומונה.

ItsikH

Member
36 מול 20 ב-36 קרה לי פעמיים שאיבדתי שפיץ באמצע רכיבה, פעם אחת הספיק משחק קל בשפיצים הסמוכים (ואני "ידיים שמאלית") לפתור את הבעיה, בשניה הגלגל בכלל לא יצא מאיזון - הייתי במאצע מטולת ורכבתי איתו עוד 300 ק"מ! לעומת זאת בזוג הנוכחי שלי איבדתי שפיץ פעמיים וזו השבתה מיידית.

Liron Elmaleh

New member
../images/Emo207.gif קסטה בגלגלים נוספים...

בגלגלים האחרים שלכם - לתחרויות וכד', האם אתם משקיעים גם בקסטה מתאימה בגלגל האחורי או שכשמחליפים את הגלגלים, מתקינים את הקסטה שיש לכם?

natibergman

New member
מחזיקים כמה קסטות

ורוכבים איתן בהתאם למסלול. למשל קסטה 12-27 מתאימה לעליות, קסטה 11-21 מתאימה למסלול מישורי או גבעי וכו'.

hyfriril

New member
ממליץ בחום ואהבה על ירנין פלד - יש

לי זוג גלגלים שנבנו בהתיעצות עמו (DT Swiss R1.1 Rims, Chris King Hubs & DT Swiss Spoks)- הם לא שוקלים כמו טנק ולא מעבירים תחושה של פלדה - אך הם זוג גלגלים קשיח ועמיד בצורה מדהימה. ירנין ימליץ לך בסובלנות, חום והמון אהבה ואני בטוח שהתוצאה תהיה מדהימה. ירנין - 054-7918248

RJ11

New member
כמה שאלות...:

הגלגל שיש לי עכשיו הוא אמריקן קלאסיק 350 יש לו 32 סילקים. כמעט אחרי כל אימון ואחרי כל תחרות הוא יוצא עם שמיניות. עכשיו רציתי לדעת מה הופך גלגל דאונהייל להיות יותר חזק מגלגל כביש? הכוונה מה הגורמים(סילקים, ציר...).(שאלה ראשונה) לפי מה שnatibergman אמר הבנתי שמספר סילקים גבוהה הוא הגורם העיקרי, אז למה 32 הסילקים שלי לא מספיקים?(שאלה שנייה)

natibergman

New member
והתשובות הן...

1. גלגל דאונהיל יותר חזק כי הכל יותר מסיבי - הציר, החישוק והחישורים. חשוב לזכור שהמשקל פחות משחק שם מאשר בכביש. 2. כפי שצייינתי בהתחלה 32 ו-36 חישורים הם המספר האופטימלי מבחינת חוזק. אם בכל זאת יש לך שמיניות חוזרות ונישנות ובהנחה שאתה לא נכנס לכל בור ובליטה בכבישים בכוונה אז הגלגל פשוט בנוי לא טוב. אם אתה בתקופת אחריות תלך לחנות שקנית כי זה לא אמור להיות ככה. אם פגה האחריות ובהנחה שהכל תקין מבחינת חלקים תבנה את הגלגלים מחדש אצל מישהו אמין.

RJ11

New member
מצטער אבל יש לי עוד כמה שאלות...

בזמן האחרון אני רואה כל מיני פלאי הנדסה חדשים בתחום הגלגלים. גלגלים כאלה עם סילקים מעוכים, כאלה שנראים כמו כוכב, כאלה שהציר שלהם שונה ויש להם מאט סילקים. יש איזה סוג מסויים שנותן יותר חוזק?(שאלה ראשונה) אפשר לשלב בין ציר דאנוהייל לסילקים וחישוקים של כביש? האם זה ייתן משהוא?(שאלה שנייה)

לוי אסף

New member
אין סיבה לצירים של דאון היל...

מניסיון- גלגלי ונטו וגם גלגלי שירוקו של קומפי ( עולים 1200 ו... 1600 בהתאה ), עמידים מאוד. אני קופץ איתם מדרכות ועושה איתם רכיבות שטח ( עם הונטו ) ולא קורה להם כלום. אפילו סינגלים מידי פעם

RJ11

New member
עוד אחת ששחכתי...

אז מה בעצם הגורם המשפיע לשמיניות? הציר, הסילקים, או החישוק? כשרשמתי ציר דאונהייל - סילקים וחישוקים של כביש התכוונתי לכל האופציות - סילקים דאונהייל וציר וחישקוים של כביש...

natibergman

New member
הבניה!!! יש לך גלגל שבנוי

חרא סליחה על הביטוי. בהנחה שהחלקים הם ברמה כמו החישוק שציינת אז פשוט הגלגל לא נבנה כמו שצריך. אל תחפש פתרונות קלים בענפים אחרים של אופניים. גלגל שבנוי טוב סובל ממעט מאד שמיניות לעומת גלגל לא מאוזן שכל מהמורה יוצרת שמינית או ביצה.

מחזק-הבניה

מהנסיון המועט שלי, הבניה זה מה שקובע בסופו של דבר. חישוקים יותר יקרים לא יחזיקו אם הגלגל לא בנוי כמו שצריך. יש לי אופני עיר זולות שבתחילת דרכם אצלי, במשך חודשיים בערך, היו סיוט. נשברו לי 2-3 שפיצים כל שבוע. כל פעם הייתי מגיע למישהו אחר שהיה שם שפיץ חדש, מותח את כל השפיצים, ושולח אותי לדרכי. ככה זה היה חודשיים, עד שחזרתי למקום בו קניתי את האופניים, ודרשתי שיבנו את הגלגל מחדש.מאז עברו 6-7 חודשים ו2000 קילומטר, והגלגל נשאר מאוזן וישר כמו סרגל. והוא לא מאיזה חברה ידועה או משהו. זול שבזולים, נטול שם ופירמה. האופניים. גם על אופני הכביש שלי, יש גלגלים פשוטים יחסית, ואני נכנס למהמורות בלי בושה, והם לא זזים מילימטר. ואני שוקל לא מעט - 86 קילו. ככה שכמו שנתי אמר - תבדוק את הבניה. בהצלחה, ואל תמהר לקנות/להחליף.

למעלה