מחפש גלגלים

aabramovich

New member
אינפי,אם אתה מאלץ אותי לומר את דעתי

אז ככה - לא אמרתי שאמרת ולו דבר אחד על השירות. רק אמרתי שאתה המלצת לקנות בחול (אולי בצדק). ורק לפני כמה ימים קיבלת שירות (כנראה מצויין) בארץ. ההיקש שנעשה (ואני פה מדבר מניחוש לי) ע"י תמיר שאתה קונה בחו"ל, מתלונן על השירות בארץ (ואכן התלוננת) ובסוף מקבל שירות טוב בארץ. אז למה לא להמליץ על קניה בארץ??? הנס סתם תסריט דמיוני: בחור, נקרא לו ארז, קונה נעליים בארץ בחורה, נקרא לה הילה, קונה נעליים בחול לשניהם נקרעת/מתפרקת הנעל... ככה סתם בלי סיבה. שניהם ניגשים ליבואן בארץ. היבואן מחליף את הנעל לשניהם, תוך שהוא שובר את הראש מול היצרן בחו"ל כדי להזדכות על העלות. מה ההבדל בין ארז להילה? שהיבואן הרוויח כסף על ארז, ובכך כיסה חלק מהוצעות הטיפול גם בארז וגם בהילה בתלונה המוצדקת שלהם (וגם הרוויח גרוש או שניים). ואז, החבר של הילה - דמקה שואל אותה איפה כדאי לקנות נעליים. היא אומרת לו "בחוּל". אתה רואה בעיה? שוב היבואן לא מרויח (ומגיע לכולם להרוויח) למרות השירות הטוב שנתן להילה ולארז. ואז החבר של דמקה - אינפינ1טי שואל את ארז איפה לקנות גלגל. אז ארז אומר לו ככה (שלוש אפשרויות): - "תראה חמוד, בישראל לבנות גלגל יעלה לך 5000 ש"ח, אבל את אותו גלגל בחול יעלה לך רק 4000, ובמילא היבואן נותן שירות אחלה, אז דפוק אותו." - או שהוא אומר "תראה חמוד, בישראל לבנות גלגל יעלה לך 5000 ש"ח, אבל את אותו גלגל בחול יעלה לך 4000, ובשביל 1000 ש"ח שווה לעשות את זה בארץ הקודש", - או לחליפין "תראה חמוד, בישראל לבנות גלגל יעלה לך 5000 ש"ח, אבל את אותו גלגל בחול יעלה לך 4000 אז תקנה בחול, אבל אל תצפה לשירות בארץ כי הילה דפקה את היבואן 100 פעם כבר והוא לא נותן שירות בלי חשבונית מהארץ" (או בלי דפ@קה) וארז - אני לא בא לשפוט אותך. הית מהיר מידי בתלונה על CTC אבל מצד שני מיהרת גם לפרסם את התודה על השירות. זה לא חשוב איפה קנית. ואני לא שופט אותך על איפה אתה קונה. אנחנו היום בעידן הגלובלי. התחרות של CTC לא באה רק מרח' החשמונאים, או רח' הברזל. היא גם לא באה רק מהארץ. היא באה גם מחו"ל. מחנויות אונליין ואפילו מ EBAY. השיקלול של מחיר טוב יהיה לכלול את איכות השירות. כשאני קונה מצלמה בחו"ל אני קונה גם אחריות בינ"ל. כי לא סביר שהיבואן בארץ יתמודד עם העלות לבד. הוא אפילו לא יטפל בה. חובת ההוכחה על חנויות בארץ להראות שהמחירים+שירות כדאיים. אני מניח שבד"כ התשובה היא כן. כי זה מה שאני עושה. נכון שצמיג לא מצריך שירות. אלא אם הוא דפוק. או לחליפין - אוכף, או נעל רכיבה. יאללה... המשך שבוע נעים חביבי. לא תוקפים אותך. רק מראה לך זוית אחרת על הדברים.
עזריאל

Infin1ty

New member
אתה כנראה לא הבנת אותי!

לא אמרתי קודם כל שלבנות גלגל בארץ יותר זול מלבנות גלגל בחו"ל. אמרתי שלבנות גלגל זה יותר זול יחסית לגלגל בנוי וגם אפשר להוציא גלגל יותר קל ויותר עמיד כך. גם אם תקנה נגיד סט גלגלים בנויים (ממפעל) בחו"ל או תבנה בחו"ל סט גלגלים בבנייה אישית, בבנייה אישית בדר"כ יצא לך יותר זול! מה שהבאתי לבן אדם זה אופציה אחרת מבנייה אישית, ובשביל להוציא את האופציה הזאת הוא צריך להזמין חלקים (הוא גם לא חייב לבנות בחו"ל) מחו"ל כי אין אותם בארץ. ובנוסף, לא אמרתי לו שיצפה לשירות מהיבואן בארץ. אם הייתי קונה את הנעל שלי בחו"ל לא הייתי מצפה מ CTC להחליף לי את הנעל, ואת האמת? לא הייתי בכלל פונה אליהם, הייתי קונה זוג נעליים חדשות וזהו. כנראה לא כל כך הבנת את ההודעה שלי.

aabramovich

New member
אתה לא מבין אותי בכלל

בוא נלך מכות מי מבין פחות. יש הבדל גדול בין מה אתה אומר לבין איך אנשים תופסים את זה. יש מה אתה כותב ויש מה אחרים קוראים. אני הצעתי פירוש אחד. הצעתי פירוש שני. אתה אומר בכלל זה ג'? סבבה. שיהיה. אתה לא הבנת מה רוצים ממך. אני מנסה לומר מה מבינים. זה לא חשוב מה אמרת. חשוב מה אתה משדר.
עזריאל

Infin1ty

New member
אני הבנתי מה אתם רוצים ממני

אני יודע שזה חוצפה לקנות משהו בחו"ל ולבוא לדרוש שירות בארץ, כי זה פשוט לא נכון, זה אכן פוגע בפרנסה של מישהו. אבל להמליץ למישהו לקנות סט גלגלים בבנייה אישית (דווקא בחו"ל כי אין את החלקים הנ"ל בארץ, לפחות לפי הדרישות שלו) זה סה"כ עוד המלצה! וחוץ מזה, אני חושב שמתי שייבואנים יבינו שאם הם לא יורידו את המחירים למחירים הוגנים (והם כן יכולים כי עובדה, יש כאלו שכבר נהיו קצת יותר חכמים) אז פשוט יותר ויותר אנשים ימליצו וגם יקנו בחו"ל. רק שאותם אנשים שקונים בחו"ל לא יצפו לשירות בחינם בארץ. (סתם דוגמא, נגיד נהרס מיסב בגלגל אז שלא יצפו לשירות בחינם, אלא לשירות בתשלום). ונכון אתה צודק, ששגיתי בכך שזילזלתי (והייתה לי סיבה בגלל משהו אחר שקרה לי לפני) בשירות של CTC ולכן גם התנצלתי ואמרתי תודה למוכר בחנות וגם אחר"כ רשמתי פה שוב תודה. אז באמת אני מודה בטעות שלי, אבל ההודעה של תמיר אשל לא הייתה במקום, כי לא אמרתי לאותו בן אדם שיצפה אחר"כ לשירות בארץ, רק הדגשתי שהחלפים יעלו לו יותר זול.(זול זה לא חינם)

aabramovich

New member
אוף. אתה מתעקש לא להבין.

אתה דווקא נראה לי בחור נבון. אני אצטט את עצמי ואתה תסביר במה אני מאשים אותך- " אנחנו היום בעידן הגלובלי. התחרות של CTC לא באה רק מרח' החשמונאים, או רח' הברזל. היא גם לא באה רק מהארץ. היא באה גם מחו"ל. מחנויות אונליין ואפילו מ EBAY. השיקלול של מחיר טוב יהיה לכלול את איכות השירות. כשאני קונה מצלמה בחו"ל אני קונה גם אחריות בינ"ל. כי לא סביר שהיבואן בארץ יתמודד עם העלות לבד. הוא אפילו לא יטפל בה. חובת ההוכחה על חנויות בארץ להראות שהמחירים+שירות כדאיים. אני מניח שבד"כ התשובה היא כן. כי זה מה שאני עושה. נכון שצמיג לא מצריך שירות. אלא אם הוא דפוק. או לחליפין - אוכף, או נעל רכיבה" במה אני מאשים אותך??? אתה לא מקשיב מצידי תמליץ לכוווולם לקנות ב EBAY או אצל וילי ברמת ישי. מצידי תרוויח 5 ספרות (לפני הנקודה). ומצידי שישראל תהיה המדינה הזולה בעולם לאופניים ולציוד אופניים. פעם אחרונה שאני מסביר- אין בעיה עם מה שאמרת. זכותך. יש בעיה עם סדר ההודעות שהיה. לפעמים צריך לחשוב לא רק מה אומרים אלא איך קוראים אותך. יעני מה מבינים. ומה שאני מבין שונה ממה שתמיר אשל/אמיר CTC עמית לוינזון או ארז לוין מבינים. כ"א יכול להבין אחרת. זכותו. לא הבנת מה תמיר אשל רצה ממך. עכשיו אתה מבין??? עזוב מי צודק.
עזריאל

Infin1ty

New member
ואגב, כולכם פה שוכחים דבר אחד חשוב

לכולנו זה תחביב בינתיים ואף אחד פה לא מרוויח כסף מרכיבה. לא כולם מרוויחים משכורת של 4 אפסים ולכן כמעט כל שקל חשוב לחסוך. דוגמא: בוא תסביר לי למה סטם (לא אגיד את החברה כדי שלא תצלבו אותי) צריך לעלות בארץ כמו מחיר שאתה יכול לקנות בחו"ל סטם+כידון+סרט ליפוף+מחיר משלוח+מע"מ? סטייה של 50 או 100 ש"ח לשם ולפה אני מבין, אבל זה סטייה של הרבה יותר מ 50-100 ש"ח. מדוע יש ייבואנים בארץ שכן יכולים לתת לך מחיר שמשתווה לחו"ל פלוס או מינוס ולא משנה מי אתה ומה אתה ולמה יש ייבואנים שלא יכולים? (אני אגיד לך בסוד שהם יכולים כי אם תבקש מחבר שבמקרה מכיר את ההוא שמכיר את ההוא, אתה תקבל מחיר הוגן וזה עדיין שבעל החנות לא יפסיד חס וחלילה).

אסביר לך מה הבנתי:לזעוק קודם בפורום

זעקות דמה דרמטיות מכינות בסגנון "בטח לא יחליפו..." ו"קקה של נעלים מתפוררות..." (אלה לא ציטוטים רק רוח הדברים). ולאחר שהקרקע הוכנה קבל-עם ופורום, באה המחשבה היעילה שככה היו הרבה צעקות, בטח ליבואן יהיה לא נעים והוא יחליף על בטוח. זה מה שהבנתי, אולי אני טועה?

shiri 80

New member
אבל זה נעשה מראש כדי שיחליפו

הרי ברור שאם ארז קודם ייצעק "זאב זאב "(אה אופס את זה הוא כבר צעק.ץ..) ברור שאם הוא יצעק לא יחליפו לי אז הוא יכניס את החנות לפינה וכשהגיע לחנות הם כבר ידעו מי הוא, ידעו מה הוא רוצה וידעו שחצי פורום ראה את השרשור. זה הרבה יותר אפקטיבי מבחינתו קודם לצעוק לחנות ואז לגשת מאשר קודם לגשת לחנות ואז להשמיץ אותם ולא. לא טעית! השאלה היא אם ככה אנחנו רוצים את הענף ואולי אין מה לעשות הרי כמה שננסה להפריד בין השניים לא תמצא חנות שאין לה חיבור לאינטרנט ודף הבית זה הפורום בתפוז. לימים ההפסד כולו יהיה שלנו

danש

New member
לבנות לבד זה מעולה מנסיוני.

אבל לא הייתי ממליץ למתחיל לבנות גלגל עם פחות מ 28 שפיצים

OrenPerets

New member
campagnolo

WITHOUT QUESTIONS, I'D GO WITH CAMPAGNOLO WHEELS. I AM CURRENTLY ON A SET OF NEUTRONS, IT'S THE BEST I'VE RIDDEN EVER (I HAVE EXPIRIENCE WITH KSYRIUMS SSC, AND BUILT WHEELS). THE BUILD QUALITY OF CAMPY WHEELS IS THE BEST OUT THERE. ZONDA'S 2006 ARE SUPPOSED TO BE ALMOST AS GOOD AS THE NEUTRONS, WITH ADVANTAGES ON THE FLATS... SORRY I'M WRITING IN ENGLISH... THE PC I AM AT HAS ONLY ENGLISH. CAMPY WHEELS CAN BE FOUND AT aMIT'S SHOP AND EREZ'S SHOP. OREN

Yarnin

New member
מניסיון אישי אין שום בעיה

כל עוד מקפידים להתאים קסט 10 למערכת 10 נכון לשני הכיוונים.

OrenPerets

New member
תאימות מלאה.

קמפניולו (בניגוד לשימנו) מכירים בקיומה של שימנו, לכן מייצרים גלגלים התואמים קסטות שימנו. החל מדגמי 2006, לפי הבנתי, התאימות היא לקסטות 10 של שימנו בלבד. שים לב : גלגלים של קמפניולו אשר תואמים קסטות קמפניולו לא יתאימו לקסטת שימנו. לגבי שמוש בקסטות קמפניולו בשלוב מערכת של שימנו - אין לי מושג. גלוש לאתר קמפניולו לפרטים. אורן.

Infin1ty

New member
הבעיה זה להשיג את הבית קסטה

בארץ אין ולגבי קניה מחו"ל, כל החנויות שבדקתי רצו זמן המתנה של חודש+ והחלק עולה משהו כמו 100 יורו ללא משלוח. ולגבי קסטה של קמפניולו על מעביר אחורי של שימאנו, זה אפשרי אך ורק אם אתה רוכש חלק שנקרא Jtek Shiftmate (עולה משהו כמו 300 ש"ח כולל משלוח), זה מאפשר לך להשתמש בקסטה של קמפניולו על מעביר אחורי של שימאנו. יש להם גם אפשרות נחמדה להריץ מעביר אחורי של קמפניולו עם שיפטרים של שימאנו.

יעקב 471

New member
לא מבין מדוע יש צורך להתעקש

אם רוכבים עם קסטת שימנו יש מספיק אופציות של גלגלים נהדרים ולא חייבים דווקא גלגל קמפניולו עם קסטת שימנו. חוץ מזה שימנו עם קמפניולו זה שעטנז לא עלינו ,כמו חלב עם בשר

Infin1ty

New member
לא הבנת

יש בית קסטה לגלגלי קמפניולו שמאפשרים להרכיב קסטה של שימאנו. בית קסטה = הלב של הגלגל, החלק שמורכב עליו הקסטה. ואז בעצם המערכות פועלות כרגיל בלי שום עירבוב של בשר וחלב. הבעיה היא שאף אחד בארץ לא מוכר אותם ולהזמין מחו"ל כבר לא משתלם בשביל חלק כזה קטן בלבד.

יעקב 471

New member
אני הבנתי נהדר ארז

אני פשוט יודע שיש כאלו שבשבילם לערבב שימנו עם קמפניולו זה חילול הקודש, כמו לאכול חלב עם בשר. לא אמרתי שאי אפשר

תאימות מושלמת בין שימאנו לקומפאניול

הכל עובד עם הכל – מנסיון. לי יש פול קומפניולו (S 10)עם גלגל אחורי שימנו (גם S 10) ואין שום בעיה. גם פול דורה אייס 10 עובד מצויין עם קסטה אחורית קומפי.

ריינולדס\FRM

ערב טוב אופציות נוספות זה FRM דגם ששוקל 1370 גרם וכולל צירי קרבון ושפיצים של DT ארולייט אופציה קצת אחרת זה קשת הדגמים של ריינולדס אבל זה כבר תלוי מה התקציב

למעלה