מחפש גיזרה לחולצה

קורנט

New member
מחפש גיזרה לחולצה

שלום

אני חדש בענייני תפירה. קניתי בד כותנה ואני רוצה לנסות לתפור את החולצה הראשונה שלי.
צפיתי בהרבה מאוד הדרכות ב- you tube והגיע הזמן לנסות "על באמת".
קניתי מספריים טובים, חוטים, השגתי מכונה, וקניתי מחט כפולה וכל מה שצריך.

עכשיו אני מחפש גיזרה לחולצה יפה שראיתי באינטרנט ומצורפת להודעה זאת.

לא בא לי לשלם כסף על הגיזרה וחשבתי לשאול אם למישהו יש לשלוח לי גיזרה.

אם למישהו יש גזרה לחולצה המצורפת או לחולצה יפה אחרת, אשמח מאוד אם הוא/היא ישתפו.

תודה

יתור

New member
אתה צריך

לספק סיבה טובה יותר מאשר "לא בא לי " - בשביל לקבל ממשהו כאן גיזרה
שהוא שילם עליה במיטב כספו .
יש ברשת אתרים בהם ניתן לקבל גזרות חינם, בשביל התחלה זה יכול להספיק לך.
למשל אבונלי.
קניית גזרות להורדה גם היא לא סיפור יותר מידי יקר. תמורת 20- 30 ש"ח תוכל לקנות גזרות יפות מאוד.
למשל כאן, באתר הזה יש גם גזרות חינם.

קורנט

New member
תודה. באשר לקהילת "הקוד הפתוח" והשיתוף ברשת -

ברור שכל בן אדם יכול לקנות. אבל יש קהילות שמשתפות במה שיש להם וככה כולם יוצאים נשכרים.
מה שנקרא בסוגיה התלמודית - "זה נהנה וזה אינו חסר" (בבא קמא כ, ע"א - כא, ע"א).

אם היה לי הייתי משתף חופשי, וכך גם אעשה כשיהיה לי.
אם כבר קניתי, והוצאתי כסף, למה שאחרים לא יהנו מזה גם הם?
על זה מבוסס כל עולם השיתוף באינטרנט ובכלל בחיים.
מה יוצא לי אם זה מאוחסן אצלי סתם בדיסק בשעה שאדם אחר יכול ליהנות מזה ?!
האם אני ניזוק או מפסיד מזה שאני משתף אותו?

אם למישהו בא לשתף, אז בכיף, אין חובה לשתף. וולונטרי לחלוטין. לדעתי מן הראוי לעודד כזה דבר.

אני חדש לחלוטין בעניינים האלו, אבל אם אקנה או אעשה גזרות, אשתף חופשי.

היום יש שיתופים של הכל, למשל ספרי תווים למוסיקת ג'אז - http://veltzer.net/openbook/web/index.php
גם תווים הם לא יקרים - 20-30 ש"ח, ובכל זאת אנשים משתפים.

בכל מקרה. תודה רבה רבה על תשובתך, אפנה ללינקים שציינת שאל חלקם כבר הגעתי אבל לא מצאתי שם גיזרות חינמיות להורדה, או שאני פשוט עדיין לא מבין מה זה גיזרה ושזאת גיזרה להורדה.

בעניין שיתוף גיזרות

אני חושב שזאת הפרה של זכויות יוצרים אם תקנה משהו ותשתף אותו (ואם מישהו ישתף איתך משהו, הוא מסתכן בתביעה).
אם תעצב את הגיזרה בעצמך אני בטוח שזה יהיה חוקי לשתף אותה.
יש לי בבית גיזרה של חולצה זהה לזאת שאתה רוצה לתפור (אבל לא של בורדה), היא ממילא לא נמצאת אצלי במחשב (הזמנתי אותה בדואר).

קורנט

New member
תנאים שבהם שיתוף הוא מותר

אם זה יצירה מקורית שלך וגיזרה שלך מותר לך לשתף חופשי כי זכות היוצרים היא שלך.

כמו כן, יש מאות אלפי או לא מיליוני גיזרות של חולצות.
איך יכול להיות שגיזרה של חולצת טריקו שייכת למישהו?

כמו כן, אם לאיזו חברה יש גיזרה של חולצה של לואי ה-16, האם יש לה זכויות יוצרים על זה?

אז למה השווקים בישראל מוצפים בהעתקות וזיופים של מותגים והמשטרה לא עושה כלום?
אז אם מכירה בכמויות מסחריות לא עושים כלום, אז למידה של תפירה דרך תפירת חולצה מגיזרה מוכנה זה חסר כל משמעות לעניין חוק זכויות יוצרים.

עוד בעניין

אני חושב שלחברה של הלואי ה-16 כן יש זכויות יוצרים. ונכון שכולם וגם חברות אופנה מעתיקים מכולם (תוך שינוייים בגיזרה כדי להמנע מתביעות). גם אם כולם מעתיקים, לא אומר שאנו צריכים לנהוג כמוהם, אני מעדיף לשמור על המצפון.
מה שכן, אתה כן יכול לבוא אל מישהו שקנה גיזרה ולהעתיק אותה לפי המידה שלך. בזה אין שום בעיה משפטית.
ועוד נקודה. אולי המשטרה לא עושה כלום מול חברות ענק. אבל מול בן אדם בודד (שאין לו משאבים לשכור סוללה של עורכי דין), הם כן עלולים לפעול. למה שמישהוא יקח את הסיכון ? בשביל לחסוך לך 20 שקל ??? (הגיזרה שאתה מחפש עולה 5 דולר ו-40 סנט), ואתה מוריד אותה למחשב על המקום.

למעלה