מחפש בירית למכירה

barazu

New member
מחפש בירית למכירה

שלום אני חדש בפורום ואני חייב לציין שזה פורום מצויין אני מעוניין לקנות נחש בירית בייבי אז למי שיש ומוכן למכור לי שיצור איתי קשר בתודה מראש בר

FreakOn

New member
אם אתה יודע שהפורום מצויין

זה אומר שעברת על ההודעות האחרונות נכון? זה אומר שכב היית אמור להבין שלא פה מחפשים קניות חפש בלוחות

kingsnake

New member
אני יודע שזה לא מקומי....

לומר את זה אבל יש לי בירית למכירה ואתה יכול לדבר איתי במסרים... לפעם הבאה באמת כדי לך לעשות חיפוש בלוחות הפורום... ושלמה אין צורך ישר לתקוף הוא חדש כמו שהוא אמר ויכול להיות שהוא לא שם לב שיש לוחות....

barazu

New member
תשמע

תשמע אני לא ידעתי מצטער אל תכעס ישר, ראיתי עכשיו את הלוח איך אני יכול לפרסם מודעה אני לא מוצא את האפשרות ואני באמת מצטער

בiטן

New member
אין לך מה להצטער

בגלל איזה נאד שתקף אותך לא ידעת לא צריך לתקוף אותך בגלל זה בכל מקרה בצד שמאל למעלה בתוך מסגרת צהובה כתוב לך "הוסף מודעה" זה נמצא מעל "לוחות נוספים"

barazu

New member
תודה

תודה רבה...

ועוד עצה קטנה....

אני מניח שלא גידלת נחשים בעבר ,חכה עוד רגע לפני שאתה בוחר נחש ,קרא קצת פה בפורום בהיסטוריה ,גם על ביריות וכמובן גם על עוד סוגי נחשים שהם פוטנציאליים לגידול ,אני אישית לא הייתי מגדל בירית מכמה סיבות שנידונו פה בעבר. זו כמובן דעתי ויש שחולקים עליה ומגדלים בהנאה ביריות . ישנה גם את הבעיה שיש לא מעט נחשי בירית שמוצעים למכירה,אשר אינם ילידי שבי ויש כמובן סיכונים רבים בגידול נחש שנלכד בטבע.

ירח21

New member
איזה סיכונים אתה מדבר בדיוק?

הבירית זה נחש שנמלה חותכת אותו לשתיים מה אתה מפחיד תילד?

מי דיבר על סיכון לילד ?

ישנם סיכונים בעיקר בריאותיים שקשורים לנחש ,כמו טפילים למיניהם . אין כמובן שום סיכון למגדל בגידול נחש כזה .

barazu

New member
איפה???

איפה כתובות כל מיני הודעות על הבירית??? ואין סיבה שלנחש יהיו טפילים אלה אם כן שמים גזע לא מחוטא או משהו כזה נ.ב אני מסתכל על נחש לפני שאני קונה לראות אם הוא בריא או שיש לו טפילים ואני בודק היכן הוא נולד בכל זאת תודה על העצה...

naja

New member
אני ממליץ לך לקרא עוד קצת.....

....לפני שתרכוש נחש. רשמת פה לא מעט דברים לא נכונים. כנס לשאלות הנפוצות בפורום, יש שם הפניה שלי למספר מאמרים.

barazu

New member
אני צריך קצת עזרה

את מה שכתבתי בהודעה האחרונה זה כל מיני דברים שאמרו לי בפורומים אחרים איני מוצא את כל ההודעות אז תוכל לכתוב לי הודעה אם מידע על כל ה"בעיות" שיש בגידול נחש הבירית???

OREAL1111

New member
יש כמה בעיות...

בעיקרון הבעיות שמדברים עליהם זה שלרוב ביריות הם נחשיפ שנילכדו בטבע (W.C) ויובאו לארץ. הביריות מגיעות לארץ לרוב עם טפילים חיצוניים וטפילים פנימיים,הטפילים יכול להזיק לנחש (לרוב מדובר בטפילים הפנימיים) ויש צורך לעבור תהליך מסוים ביכדי ליקטול את הטפילים... וזה ממש לא מהנה! כמובן שנחש מגיע מהטבע יכול ליהיות שהוא ניפגע מטורפים מסוימים והוא יגיע עם פצעים חיצוניים.. ואף זיהומים שיכולים להיגרם מנשיכה של מכרסמים\עופות ואו מאזורים מזוהמים ששה בהם(אבעבועות) וכולי.. כוויות שיכול ליהיות שניגרמו לו כאשר שהה באזור בו הטמ"פ גבוהה בו. וכמובן הסטרס (לחץ) הלא נעים שניגרם לו כאשר הוא ניתפס בטבע אחרי כמה שבועות\חודשים\שנים ללא כל מגע אדם! הסטרס יכול ליגרום למצב של אי אכליה בשבי,אגרסיביות וכולי... בכול אופן תחשוב כמה היית יכול לחסוף לעצמך ולנחש עם היית רוכש נחש שנולד בשבי ! :)

OREAL1111

New member
ושככתי משהו..

יש כאלו שטוענים שבירית זה לא נחש יפה אלה "תולעת" אני ממש נגד הטענה הזו! אממ ועוד משהו אחד.. לפי מה שהבנתי הצואה של נחשי הבירית היא די מסריחה,ויש צורך בניקוי די קבוע כי בטרריום של הבירית יש צורך בכלי מים גדול,ההאכלה היא בדגים (דגי זאב,גופים וכולי) ולביריות מטבוליזים מהיר ולכן הם עושים את צרכיהים לעיטים תכופות וכל זה יוצר ריח לא נעים בטרריום ולכן יש לנקות די הרבה! אבל אני חושב שזה נחש מענין ונחש ושווה את הטיפול המסור.

בכלל לא מדובר על המראה

אני אישית חושב שבירית הוא נחש מאוד יפה ,אבל למשל עם הגודל המקסימלי שלו (העובי בעיקר)יש לי בעיה ,הוא ארוך ודק . אין לי נסיון כלל וכלל עם ביריות אבל כמדומני גם מבחינת האופי הם ביישנים ופחדנים יותר ופחות נינוחים בהחזקה ביד (אם יש למישהו דעה אחרת המבוססת על נסיון, אשמח לשמוע) . יש לי גם בעיה עם האכלה בדגי נוי ,שאני אישית מגדל כל חיי ודי מחליאה אותי ההרגשה שאאכיל נחש בדגי נוי .(מכרסמים הם החיה היחידה שאין לי אליה כל רגש לרבות רחמים) . בקיצור , אם לא גידלת בירית בעבר או מישהו שאתה מכיר והמליץ לך ,הייתי מציע שתבחן עוד סוגים ואז תחליט ,אני אישית ממליץ על כרכן תירס או קינג קליפורניה ,גם פיתון מתכדר הוא נחש יפה ונוח לגידול ויש עוד .

barazu

New member
תגובות לשני העונים

לעונה הראשון- את הבירית שלי מסיבות שונות אני אקנה מחנות ושהיא לא תהיה מעל גיל שבועיים כך שרוב הסיכויים הם שהיא לא תיתפס בשבי את כל הדברים החיצוניים אפשר לראות אבל איך אני יכול לדעת אם יש לנחש טפילים פנימיים או זיהום??? ולעונה השני- את האופי של הנחש אפשר "לקבוע" אם מרגילים אותו לזה שהוא מוחזק מאז שהוא בייבי הוא לא יהיה לחוץ ולא יפחד ויהיה כמו כל נחש אחר ואם האוכל גם לי לא נעים להאכיל אותו בדגים אבל זה מה שיש בנוסף אני כניראה אקנה גם קינג סנייק או כרכן תירס האם לשניהם טרריום של 120ס"מ יספיק? אני מודה לשני העונים

OREAL1111

New member
סליחה ..

אבל לא הבנתי את עינין גודל הטרריום,אתה מיתכוון לגדל את שתי הנחשים יחדיו? אממ בעיקרון יש כמה מאפיינים לנחש בעל טיפלים פניימיים (יש כמה סוגים..חס וחלילה) הנחש אומנם אוכל אך מקיא את האוכל לאחר זמן קצר,או אפילו מסרב לאכול! הנחש לרוב רזה כי הוא לא מספיק לעכל את האוכל. בצואה יש תולעים מסוימים וכולי.. תיראה המאפיינים האלו יכולים גם ליהיות לנחש בעל דלקת בקיבה! ולכןצ הדרך הבטוחה ביותר לזיהוי טפילים פנימיים זה לעשות בדיקה צואה אצל וטרינר המיתמחה הזוחלים. בכול אופן תוכל לנסות להרגיל את הבירית ליידים שלך בתהליך של החזקה יום יומית אבל כלום לא בטוח,יכול ליהיות שתיקנה פרט בעל אופי אגרסיבי בימיוחד ויכול ליהיות שתיקנה פרט בעל אופי עדיש ורגוע (פחות קל לימצוא פרטים כאלו שמדובר בבירית) עכשיו עוד משהו,למה אתה חושב על קניית עוד נחש ביזמן שלא קנית עוד את הנחש הראשון!?

barazu

New member
תשובה לעונה

אני גר בשני בתים (הוריי גרושים) אז בכל בית אני רוצה להביא נחש אחר... בבית אחד אני כמעט בטוח אביא בירית (בגלל האוכל וכי יש לי רק 80 ס"מ פנויים) ובבית יש לי 120 ס"מ פנויים ואני מתלבט איזה נחש להביא כרכן תירס או קינג סנייק או שאני אראה אולי איזה נחש מתאים אחר, אני יכול לשים נגיד שני קינגים או שני כרכנים בטרריום אחד (של מטר עשרים?)

OREAL1111

New member
אתה כרגע..

ביטלת את הטענה שלא מדובר על המראה! אתה ציינת שאתה לא אוהב את הגודל המקסימילי (ארוך ודק) ופה מדובר במראה הנחש! בכול אופן כן מדובר בנחש ביישן ואפילו קתת אגסיבי אבל אפשר לעבור את זה ...

barazu

New member
זה לא אני

את העניין של המראה אפילו לא העליתי זה מישהו אחר אני די אוהב את איך שהיא נראית נ.ב אתה מכיר איזה וטרינר לנחשים?

למעלה