מחפש את מקור השם palas

צביקוש21

New member
מחפש את מקור השם palas

אני זקוק לעזרה בעיקר4 של יוצאי אנגליה. אימי ומשפחתה עלו מאנגליה בשנות ה 70. שם המשפחה של אימי לפני שהתחתנה היה palas. זהו בעצם שם משפחתו של סבא שלי ז"ל sidny palas . מעט מאד ידוע לאמי ולסבתא שלי על מקור השם אך הדבר היחיד שידוע בוודאות שזה כנראה לא היה השם המקורי של משפחתו של סבא שלי. ההורים של סבא שלי הגיעו לאנגליה מפולין וכנראה ש palas זה תירגום מעברית . אם מישהו יכול לסייע לי להתחקות אחר מקור השם ומקור המשפחה אודה מאד. למקרה שזה עוזר אמא שלי ומשפחתה גדלו באנגליה - לונדון בשכונת גולדס גרין. לאמי דודים שגרים עד היום באנגליה , הזוג איוולין וסירול ברזיל. הם מתגוררים עד היום בגולדס גרין בלונדון.

yoavep

New member
SIDNY

אמנם אין ביכולתי לעזור לך אך יש לי שאלה. מצאתי ענף שיכול להיות קשור למשפחתי. ענף זה חי היום בארה"ב ומופיעים שם הרבה SIDNY. די ברור לי שזהו "עיברות" של שם אך אני לא מעלה על דעתי של איזה. מה היה שמו העברי של סבך? שמחה אולי???

כוכה

New member
סידני הוא שם פרטי

מאד נפוץ בעולם האנגלוסכסי ואין לו שייכות לשם המשפחה עליו נשאלנו.

yoavep

New member
האם יש לו ורסיה יהודית???

כמו שלואיס בארה"ב זה לייב ומקס בדר"כ מורדכי וכו´. אני לא מכיר יהודים עם שם כזה "מלידה". אני מכיר אנשים עם שם כזה שעבר אמריקניזציה. וזאת חס וחלילה לא לפגוע באף אחד ששמו או שם קרוב שלו הוא SIDNY.

צביקוש21

New member
סידני זה שם פרטי...

סידני היה שמו הפרטי של סבא שלי. בישראל היה לו שם ישראלי שאף פעם לא היה בשימוש - שאול אבל סבא שלי נקרא סידני . עד שהוא נפטר לפני כ 10 שנים הוא היה משתתף פעם בשנה שצעדה שאני לא זוכר בדיוק מה היא אבל אם אני לא טועה צעדה של אנגלים ותיקי מלחמת העולם השניה או משהו כזה שהיתה מתקיימת כל שנה בירושלים אם אני לא טועה. כמו"כ היו לסבא שלי כמה מדליות ששמורות עד היום אצל סבתא שלי.

friend9

New member
ניחוש בלבד

ברשימות של שמות יהודיים מפולין, אכן לא מופיע השם Palas. ייתכן שהשם המקורי היה Palacz, Palarz, Palasch, Palasz, Palast או שם ארוך שקוצר, למשל Palastyn, Palaczynski. ויש אפשרות שהשם החדש בכלל לא מזכיר את הישן. בלי פרטים על המשפחה, קשה לדעת.

למעלה