מחפש את דרכי

מחפש את דרכי

שלום רב, אני יודע שזאת כבר ההודעה ה-200 ומשהו שאני כותב כאן אך אני עדיין אובד עצות בנוגע לעתידי המקצועי.כפי שכבר כתבתי בעבר,הינני נציג שירות בחברה שאת שמה לא אומר מסיבות אישיות,למעלה משנה כבר לכיוון הוחצי.הגעתי במהלך עבודתי לכמה מסקנות: א.קורים לפעמים מצבים שאני לא מסתדר עם אנשים במהלך השיחות איתם,למרות שבגדול אני כן או שאני מסתבך בלהסביר להם את הדברים. ב.אני לא רואה את עצמי לאורך זמן יושב כל היום מול מחשב,אני חייב דינמיות ועניין בעבודה,הייתי מעוניין אולי לעבוד במשהו מחקרי ועם תכנון או לבדוק דברים ולשים תשומת לב רבה אליהם. ג.יש לי אינספור מצבי רוח בדמות הדיכאון שאני בא לעבודה כי כבר נמאס לי..והתחומים שחשבתי עליהם,והיו המון כאלו למשל כמו תחומי ההנדסה (הנדסת אווירונאוטיקה),לשון עברית,עיתונאות,והיסטוריה וכמה מתחומי מדעי החברה. כאדם אני מאוד מאוד סקרן,עברתי אינספור תחומים,לאחר שני אבחונים-הראשון לא צלח ובשני עלו המסקנות שאני מתאים לתחום המחקרי,לתחום השפות,שאני בעל תשומת לב לפרטים,טוב באנגלית,בעל ביטחון עצמי נמוך ולא מוצא את עצמי במצבים מסויימים. אני יודע שהמכתב הזה קצת קצת מסורבל,אבל מהיכרותי עם עצמי כאדם הבנתי שאני אחד שלא אוהב לנוח יותר מדי על זרי הדפנה,אוהב לבדוק דברים ולהסיק מסקנות,או לחשוב המון המון!,אני פתוח כמעט לכל תחום אפשרי,יש בי אהבה לתרבות,היסטוריה,וגם קצת לדברים אחרים.אני לא מסוגל לדמיין את עצמי יושב שעות בעבודתי הנוכחית מבלי לזוז ממש מהכיסא. האם ישנם תחומים מסויימים שעשויים להתאים לי? נ.ב יש לי יכולת ניסוח לא רעה ואני בעל כושר הקלדה דיי טוב.ונורא נורא פדנט!

jandi

New member
מחפש

כולנו מחפשים..אל תהיה קשה כל כך עם עצמך בוחנים את הדברים , תבחן מבין המקצועות שתארת פה מה הכי עושה לך את זה ואיך תוכל להתפרנס מזה בהמשך אבל תתחיל במשהו אתה יכול לקחת כמה קורסים ואז להחליט אם לעבור את המסלול השלם לתואר, בכל אופן שווה לדעתי לעשות תואר באחד המקצועות, זה קשה מאוד לשבת כל היום באותו מקום מול המחשב...לא פשוט,אז תהיה קצת סלחני עם עצמך אולי אתה פחות טוב בתקשורת עם אנשים ואתה באמת צריך עיסוק שהוא מחקרי יותר כמו להיות תורגמן , בתרבות היסטוריה אתה תצטרך לקחת בחשבון שהפרנסה אח"כ תבוא מ לעבוד עם אנשים יותר וזה בחינוך או הוראה. אבל אולי תוכל להתבשל עם זה בזמן הלימודים. אולי תקח לך איזה תמיכה או משהו ?בכדי להתמודד עם כל חוסר הבטחון כי נשמע שאתה מעבר לבלבול להכוונה גם במצב קצת דכאוני או חרדתי.

לג'נדי

כן אני במצב דכאוני בגלל העבודה הנוכחית,אני כל כך רוצה לעזוב.אני כנראה לא בנוי לעבודה שכזו.אני בנאדם סקרן מטבעי,אחד שאוהב להתרוצץ ולבדוק דברים.ולחשוב המון!!המון!...לגבי ההוראה לא ממש איכפת לי לנסות להשתפשף בקטע של האינטרקציה עם האנשים.ולגבי הקטע של הדיכאון אולי כדאי לחזור לטיפול.ואם אבחר בהוראה אני מפחד שלא אצליח להשתלט על הכיתה או איתקע באמצע הסבר חומר הלימוד,פחדיו של כל מורה לעתיד.גם חשבתי לעסוק במחקר אך זה אינו מציאותי.פשוט אני מחפש משהו לא לחוץ מדי,עם סקרנות גדולה,שאפיק מעצמי את המיטב,לא ממש משנה לי אם זה יהיה בהוראה או בכל דבר אחר שיספק אותי.

למעלה