מחפש אלגוריתם

kobi2579

New member
מחפש אלגוריתם

למציאה: האם האלגוריתם מכיל מעגל מאורך זוגי או לא... בתודה מראש!

gil levi

New member
מכוון או לא?

יעזור גם אם תכתוב את הבעיה בצורה של "קלט: ......, שאלה:......".

yonyl

New member
פיתרון לשתי האפשרויות

הייתי עובר על כל צומת ובודק את כל המסלולים לעצמו (למשל ע"י פיצולו לשני צמתים ,אחד עם כל היוצאים ממנו שממנו אני יתחיל ואחר עם כל הנכנסים אליו אם זה לא מכוון אז לשניהם יהיה את הכל ומטרתי תיהיה להגיע מ A ל A גג למשל) ואם אחד המסלולים האלו זוגי אז אני משיב תשובה חיובית... בתוך כל מסלול כל צומת יכול להופיע עד פעמיים (כדי שהתכנית מצד אחד תסתיים אבל תאפשר מעגלים פנימיים פעם אחת או 0) מה שיכול להשפיע על זוגיות הקשתות...יותר מפעם אחת או 0 לא ישפיע על הזוגיות וסתם יגרום לתכנית שלא מסתיימת.

אמיתי ר

New member
יש דרכים יעילות הרבה יותר

הדרך שלך היא בסיבוכיות של V*E או E בריבוע במקרה הגרוע. לגבי גרף לא מכוון - תמיד קיים מעגל באורך זוגי, אין צורך לבדוק. (הליכה הלוך חזור על אותה קשת). נקווה ששואל השאלה המקורית יראה קצת מאמץ שהוא באמת מנסה לפתור, ורק זקוק לעזרה/סיוע - ואז אפרט כאן קצת יותר כיצד אני חושב שניתן לפתור זאת.

yonyl

New member
אתה טועה

יכול להיות שיש פיתרון יותר יעיל - כנראה שכן...סתם הרעיון הראשון שעלה לי בראש ואני לא הכי זוכר כבר את החומר... אבל אתה טועה לגבי הדוגמא שנתת לפי ההגדרה שלו. הוא אמר שמעגל זוגי זה מעגל שמספר הקשתות בו זוגי. במקרה שלך יש קשת אחת במעגל זה שאמנם חוזרים עליה פעמיים אבל היא אחת. כלומר נניח דוגמא יותר מציאותית של כבישים וערים אז תמצא לי מסלול מעגלי בו עוברים במספר זוגי של כבישים , אם אתה עובר באותו כביש כמה פעמים זה לא מעניין זה עדיין כביש אחד. לפחות זה מה שמשתמע מההגדרה שלו. אבל כמובן הוא לא ממש התאמץ ונתן חלקיק שאלה אבל לפחות זה מה שאני מסיק.

johnny d

New member
הגדרות זה עניין חשוב.

ללא משקולות ניתן למצוא כל סוג של מעגל באורך זוגי בזמן ריבועי וסביר להניח שאפילו בזמן ליניארי. כיוון אחד שקופץ לי על הבוקר: בגרף דו צדדי כל מעגל הוא מעגל זוגי, כל מה שצריך הוא לעשות רדוקציה ליניארית מגרף לגרף גו צדדי שתשמור בצורה חח"ע על מעגלים זוגיים.

למעלה