מחפשת...

yaelkochav

New member
מחפשת...

שלום לכולם! לאחרונה שמעתי את הדיסק של יעקב ואהוד בנאי - "תחת שיח היסמין", שהוא מעין סיפור המלווה במוזיקה. הייתי מעוניינת לשמוע על דיסקים נוספים המספרים סיפורים.... תודה מראש, יעל.

יש כל מיני

יש בשוק כל מיני דיסקים שכל מיני אומנים קוראים סיפורים, לצערי רובם זבל ואינם ראויים להתייחסות ולהשמעה - ובכל זאת ספריית הדיסקים של בני עשירה בדיסקים כאלה. אולי אדקדק יותר ואמור כי ברובם האומנים קוראים סיפור. תחת שיח היסמין הוא שונה במהותו כי הוא באמת דיסק של מספר סיפורים - יעקב בנאי מספר ובנו אהוד בנאי מנגן בעוד - אוי כמה שהדיסק הזה יפה - אנו שומעים אותו המון באוטו ונהנים כל פעם מחדש. דבר נוסף שגם הוא איכותי - אם כי קשה ללי להגדירו כאומנות הסיפור הם דיסקי הילדים של חווה אלברשטיין. לפני כמה שנים יצא מארז ובו שישה דיסקים של תוכניות הילדים שלה. ביניהם יש דיסק נפלא ובו מחזות או מחזות זמר שהיא השתתפה בהם, ביניהם - אנדנדינו - מה קרה בארץ מי - חווה ועודד בארץ הקסמים - בקיצור דיסק נפלא ביותר. מומלץ ביותר. אני יכול להעיד שבני נהנה כל כך מכל הדיסקים הללו - הוא מכיר אותם בע"פ - הנסיעות עוברות לנו בכיף ובהקשבה.

ה"זבל" בפרספקטיבה שונה../images/Emo178.gif

מעבר להסתייגות שלי מן המילה הזו- לפני כמה שנים הגיע מפיק הסדרה שאתה מדבר עליה לבית אריאלה כדי לשמוע מספרים במופע ולהחליט אם הוא מגייס אותם לטובת הקראת הסיפורים. בתום המופע קם ואמר למי שאמר "זה זבל, תת-תרבות" ויצא. אני מוכרחה לומר שהייתי מופתעת למדי לשמוע תגובה כזו מפי מי שמתיימר לייצג מפעל תרבותי. מעבר לכך, החומר שלביצועו היה עד היה דווקא מן המשובח - סיפורי קאנטרברי, דקאמרון בביצועים מעניינים ומרעננים מאוד, היו גם כמה סיפורי סופרים. בקיצור - תגובה לא מובנת, לפחות לא מבחינתי. אבל מעבר לתמיהה יש כאן עדות מסויימת להבדלי גישה ועוד נקודה בדיון הארוך על מהי אמנות הסיפור ומיהם מספרי סיפורים. בברכה,

לא כל כך מפליא

לצערי, זה לא כל כך מפליא אותי. כפי שאמרתי רוב הדיסקים הללו אינם רואיים להקשבה (למרות שבני מקשיב להם), אלא מה, וזו כמובן דעתי בלבד והיא אינה מחייבת איש, האנשים שקוראים הם מוכרים כל מיני זמרים - שחקנים אנשי במה ותקשרות שונים. העצוב בכל הסיפור הזו הוא - שיש שם אומנים בעלי שם שאני מעריך מאוד ואוהב מאוד. וכשאני מוצא דיסק שכתוב עליו שם האומן אני אומר לאישתי זה בוודאי טוב. והיא בעיני החדות ובחושיה הנפלאים אומרת לי אם זה עולה 9.90 זה לא יכול להיות טוב. כך אני מוצא עצמי שוב ושוב מתבזה בזמל עם אמונים מוכרים חלקם טובים ואיכותיים. אז מה אני חושב, זה מאוד פשוט: 1. המפיק רוצה שמת מוכרים. 2. האומן זקוק למעט פרנסה (כמו כולנו) 3. הם עושים חיבור ביניהם: נכנסים פעם אחת לאולפן - לדעתי, לא יותר מכך, מקליטים וזורקים את זה לשוק. עפ"י רוב לא ערוך, לא מסודר, לא ברור. עוד דבר אחד חשוב - הם לא מספרים - הם קוראים מספר ולא למידה עצמית.וזה לא אומנות הסיפור.

בבא אלי

New member
ועוד בנושא ה-"זבל"../images/Emo7.gif

המילה "זבל" אינה ראוייה ביותר אבל, כידוע, בשלושים השנים האחרונות הפכה שפת הדיבור שלונ אלימה יותר ויותר. ותשמעו סיפור אמיתי שקרה לאחת הסטודנטיות שלי אתמול בצהריים [מסופר בגוף ראשון, שלה, "לא ערכנו"]: לפני שהגעתי לשעור הייתי בעבודה המעשית בטירה. יצאתי ברגע האחרון ומיהרתי לשעור. בכיכר האוטו כבה. הנהג אחורי צפצף לי אז עשיתי לו [מדגימה תנועה מזרחית בנוסח אמריקה - אגרוף קפוץ והאמה מורמת] ככה. הנהג התרגז וירד להרביץ לי. הצלחתי להניע את האוטו וברחתי. הבעייה הייתה שיש לי אוטו עם גיר רגיל [לא אוטומט] ולכן האוטו כבה. בגלל זה הנהג רצה להרביץ לי. עד כאן, "לא ערכנו". אתם מבינים, היא באמת התכוונה שהנהג רצה להרביץ לה בגלל שהאוטו כבה וסתם את הכיכר! לא חס וחלילה בגלל שהיא עשתה לו תנועה מזרחית!!! בעולמה [היא בת 22] התנועה היא חלק משפת הדיבור ולא מתרגשים ממנה, כמו שלא מתרגשים מהמלה "זונה", "כוסית", בן-זונה" ועוד ועוד... ומכאן לגופו של נושא. העובדה שהסיפורים מסופרים בבית אריאלה עדיין לא מהווה ערובה לשום דבר. אני הייתי בהרבה ערבים [ימי חמישי] בבית אריאלה ואף אם התוצרים היו רחוקים מ-"זבל". הרגשתי לעיתים קרובות זלזול בי, כקהל: 1. כמעט תמיד המופע התחיל באיחור. 2. כמעט תמיד לא היה קשר בין נושא הערב כפי שפורסם בתוכנייה לבין תוכן הסיפורים בפועל. למשל המספרת סיפרה "סיפור אישי" מתמשך [כמעט אוטוביאוגרפי] במקום סיפורי קלאסיקה של ז'אנר הסיפור הקצר שהובטחו בתוכנייה; למשל מופעים בהם 50% מהזמן הוקדשו לסיפורי בדיחות במקום סיפורים על הנושא שהובטח; ב"צהריים של אוכל וסיפורים", האוכל היה צלחת מרק קטנה והסיפורים... טוב, היו גם כמה סיפורים בודדים והאירוע נגמר כשלושת רבעי השעה לפני הזמן המתוכנן [מחוסר "תוכן" - המשך סיפורים של המספרים]. 3. בערב סיפורי קנטנברי, למשל, שעליו שילמו האנשים 50 ש"ח לכרטיס, היו חסרים שני מספרים שהופיעו ברשימה וגם חסר סיפור. והקשר? טוב, אני חווה את זה כסוג של אלימות.

ממקום של צער אמיתי

אני חייבת לומר שאני מסכימה עם דברייך בעניין הרמה הנמוכה של רב המספרים ששמעת באותן נסיבות. אחת השאלות שאני מתלבטת בהן ביותר היא השאלה הזו. בזמן האחרון היא מעסיקה אותי יותר ויותר ואני גם מנסה לחשוב על דרכים לפתרון אבל מציאת הפתרון נראית לי עוד קלה יחסית בהשוואה ליישומו. אבל, בעיני זה שווה את המאמץ. בעניין קאנטרברי - חסר היה מספר אחד, לא שניים והאמת היא ששליפתו מתוך ההפקה הייתה לטובת הקונספט ובמקרה הזה לטובת הקהל. הדבר שאני מצרה עליו הוא שמי שצריך היה להסביר את העניין לקהל, גם אם לא במילים הללו, לא טרח לעשות זאת. הקהל לא אידיוט ומגיע לו יחס של כבוד בין אם הוא משלם או לא. בברכה,

לצערי איני מסכים איתך

אלי יקירי, לצערי, איני מסכים איתך בעניין הדיאלוג בין הנהגת לנהג. לדעתי, היא נהגה באלימות. ברגע שתקעה לעיניו אצבע מזרחית - אמריקאית היא נקטה באילמות. אני מוכן להמר ואולי אף להתערב על כך, שלו הייתה נוטקת בפעולה אחרת, למשל - פנים שמביעות קושי - או אפילו עזרה אני מאמין שהנהג היה מגיב אחרת ואני מהמר שאולי אפילו יוצא ממכוניתו ע"מ לעזור לה. אני חש תמימות מעושה - באמירה שהוא רצה להרביץ לה כיוון שמכוניתה נתקעה ורק בגלל זה. אנו מספרי הסיפורים משתמשים בכלי הזה שנקרא ג'סטה - מחוות גוף - אצבע משולשת מזרחית - או אמרקאית היא סוג של אלימות ואנו יודעים זאת. לגבי בית אריאלה לא יכול להביע דעה כיוון שלא הייתי שם, אלא, שלצערי, אנו חיים בחברה שהזמן של האחר לא חשוב. אפשר להראות זאת בהרבה מקמות אצלנו, הדוגמא הקטנה שקופצת לי לראש כרגע היא ההמתנה בתור בביטוח הלאומי. אז שלא תזדקקו לשירותיהם - ואם כבר נזקקתם אתם תושפלו עד עפר בשורת מאבטחים וסדרנים והתור - שלא נדבר על התור שלעיתים לוקח יותר משעה. כנראה התרגלנו - ולכן גם מארגני האירוע לא ראו לנכון להסביר לקהל סיבת העיכוב - וסיבת אי הופעת שחקן מסוים. והרי סיפור קטן שהוא הפוך על הפוך. ביום שלישי אנו מקיימים במתנ"ס בו אני עובד הצגות ילדים. ההצגה מתחילה בבשעה: 17:00. אני משתדל להתחיל בשעה היעודה, לצערי, לא פעם אנימעכב את ההתחלה מכל מיני סיבות. השבוע התחלתי בדיוק ב 17:00. ואז מגיעים הורים בשעה: 17:10 וכועסים עלי שהתחלתי בזמן - כי כבר התרגלנו שלא מתחילים בזמן - וכשמישהו מתחיל בזמן הוא חורג מהנורמה. וזה עצוב.

בבא אלי

New member
מסכים אתך ../images/Emo7.gif אבל יש תקווה ../images/Emo9.gif

בקשר לסיפור של האישה הצעירה זה ברור לי שהיא התנהגה באלימות. הבעייה היא שלה זה ממש לא היה ברור. בקשר לאיחורים. אני מאמין, ויודע מנסיון, שאם תתמיד להתחיל את ההופעה ב-17:00, לאורך זמן אנשים יתרגלו לזה ויכבדו אותך. כחיפאי אני אתן לך דוגמאות. בתיאטרון העירוני אין-מצב שיתחילו בזמן. תמיד, אבל תמיד מתחילם ב15-20 דקות איחור. אז הקהל מגיע בהתאם, וחלקו מתמרמר על כך. בסינמטק של חיפה מתחילים "על-הדקה", כלומר בדיוק בזמן, ואנשים התרגלו לבוא בזמן ואף אחד לא מתמרמר על כך. כך שאם אתה מאמין שיש לזה חשיבות חינוכית לילדים, ועניין של יושרה עבורך, פשוט תתחיל בזמן!

מסכים איתך

מסכים איתך - תודה אגב, זה לא אומר שיהיה קל לבצע - אך אני מוכן לנסות ולהתאמץ. אגב נוסף, גם המילה "זבל" היא סוג של אלימות - אם לא בוטות. ואני מרגיש צורך להתנצל על כך.

love lev

New member
בעניין השעה - שווה להרגיל להתחיל ..

בזמן - אפילו אם רק 3-4 הגיעו. בפעם הבאה הם יחששו שמא זה יתחיל ויבואו בזמן או בפעם הבאה אחרי זה. אל יפול רוחך אם באים אליך בטענות - אמור להם באופן אסרטיבי שזה חינוכי להתחיל בזמן. הם יסיקו מזה שאתה מתייחס ברצינות לכל הענין. וזה שלא מתחילים בזמן - הייתי בהבימה בהצגה "מרי לו" ולאחר רבע שעה מהזמן הנקוב שלא התחילו בהצגה הקהל התחיל למחוא כפיים בקצב ורק אז התחילה ההצעה. זה באמת לא בסדר.

ולעצם העניין

עוד דיסק שאולי יעזור לך - זה אומנם מחזמר - אך יש בו סיפורים שחלקם מסופרים, אני מתכוון כמובן, לאיש חסיד היה - יש שם סיפורים נפלאים עם שלמה ניצן שהוא נפלא בעיני - דני ליטני ועוד.

למעלה