מחפשת

כוכה

New member
מחפשת

לאחר ההצלחה הקודמת שהניבה בקשה פתוחה שלי. אני מעלה כאן בקשה נוספת: גצל דויטש או דייטש, הגיע מארה"ב בערך ב 1905-6 לליטא ולקח משם, מהעיר טבריג (Taurage) את אידה אנסל או אנצל איתו. נישאו וחיו שנים רבות בארה"ב, היו להם 5 ילדים - הבנות נישאו לרופאים והבנים רופאים עצמם - חלום האמא היהודייה שהתגשם, ואולי רק חלום .... הקשר איתם נותק לפני כחמישים שנה. חיפשתי עקבות דרך אליס איילנד, דרך ג´ואישגן, כתבתי להרבה אנשים ורבים אף ענו לי, אך - כלום. - לא מצאתי. אז אולי זה קצת מפגר לאחר נסיון רב להעלות כזה דבר. אבל, אם מצאו לי מלפני 110 שנים - זה כבר קטן עלינו.... תודות.

א77

New member
דויטש=דיטטש בחלקם הונגרים

אבל, בל נתעלם שהמקור הוא בגרמניה כנראה. גצל = געציל. כך זה נכתב ביידיש. הרי השם הזה הוא יידישאי בכלל. האות עי"ן משמשת כניקוד סגו"ל לאות שלפניה. וכך זה מופיע בכל המצבות ה"געצילים" העתיקות. זאבי

שרי סילבר

Active member
תנסי לבדוק ברשימות הביטוח הלאומי לפעמים, לצד ההורה שנפטר מופיעים פרטים של יורש (כולל כתובת).

Dr Koen

New member
סליחה אני חדש כאן - היכן נמצאים

רשימות הביטוח הלאומי? ואיך אני מחפש בהם?

../images/Emo24.gif רשימות ה - SSN

ה - SSN, הלוא הוא ה - Social Security Number - הוא מספר מפתח לכל אדם בארה"ב, על פיו אפשר למצוא פרטים רבים אודותיו. ברשימות הביטוח הלאומי האמריקאי, ניתן לחפש ברשומות הנפטרים. אחד המקומות לחפש בהם הוא האתר Ancestry.com הידידותי. ארנון נ.ב. ברוך הבוא לפורום

א77

New member
אוליי אנסל/אנצל = אנשיל

ואם כבר אנשיל אז נזכרתי ברבי אנשיל, ומיד אני ניגש ל"הסיפור לשבת". ככה זה אצלי כל הסיפורים, שלא במתכוין. (כבר מכירים אותי]

שרה המל

New member
היה לי דוד

בשם פרטי "אנצ´ל" (מבסרביה, כמובן). ובעץ-המשפחתי של בעלי, יש "דוד אנשל" שחי בין השנים 1694 - 1762,בגרמניה. זה לא מלמד שום דבר - סתם מעניין. שרה

האם שלחת דוא"ל לרשימת התפוצה של JG?

אם לא, כדאי לעשות זאת. כיוון שהם הגיעו לארה"ב והרקע לסיפור ידוע לך כמו גם העובדה שכולם היו בסוף איכשהו במשפחות רופאים - אני כבר מדמיין אמריקאי קשישא קורא את ההודעה ואומר לעצמו: "Mmmmm... it reminds me of my father´s stories..." שווה לנסות, ארנון

כוכה

New member
שלחתי לכל הדויטשים למיניהם ומה

שעל ידם. רבים ענו לי אך אף סיפור אינו תואם. רובם אכן מגרמניה.

אני הייתי שולח לרשימת התפוצה

של ה - JewishGen כולו - זו רשימה שנקראת מדי יום על ידי אלפי אנשים (או, לפחות, מגיעה אליהם...). ארנון

הסברים - כדאי לעשות זאת ../images/Emo101.gif

שלב ראשון - רישום לרשימת התפוצה * ניגשים לדף ההרשמה * לוחצים על Subscribe * ממלאים שם פרטי, משפחה ודוא"ל ובוחרים את שיטת ההרשמה: Mail - כל הודעה נשלחת בנפרד לדוא"ל; Digest - מדי יום נשלח דוא"ל אחד עם ריכוז כל ההודעות מאותו יום, כולל אינדקס (מומלץ וברירת מחדל); Index - מדי יום נשלח רק אינדקס ההודעות (שורה ראשונה מכל אחת) ואפשר לבקש באופן אוטומטי בודעה מסוימת. * לוחצים על Submit ועוקבים אחר ההוראות (אולי צריך לאשר משהו שמקבלים בדוא"ל, לא זוכר בדיוק)... כדי לשלוח את ההודעה, יש לשלוח דוא"ל לכתובת: [email protected] ולהקפיד לחתום בשם מלא כולל מקום מגורים ודוא"ל. יש להקפיד על כתיבת שמות משפחה באותיות גדולות וכדאי לציין בסוף, אחרי הפרטים האישיים את המשפחות אותן את חוקרת (למען יראו ואולי יסייעו).
ארנון

הדס ח

New member
ומה עכשיו????????

איזה הודעות מקבלים? איזה הודעות ניתן להכניס? ואיך? הדס

מעט על רשימות התפוצה של JewishGen

הנושא מוזכר כאן מדי פעם, כשמישהו מספר על הודעה שקיבל או שלח דרך רשימות אלו. מדובר ברשימות המאגדות אלפי אנשים העוקבים אחריהן (אם יש להם כח...
) מדי יום ביומו. פרט לרשימה הכללית - יש גם רשימות לפי איזורים או נושאים: פולין, רומניה, אוקראינה, גנאולוגיה רבנית, שטטלים וכו´ וכו´... הנה הרשימה המלאה. מעבר לעובדה שההודעות נשלחות לאנשים רבים, הן מנוהלות, מה שאומר שכל הודעה שנשלחת לרשימה - נבדקת ומאושרת ע"י האחראי על הרשימה, ולכן הרמה בהן גבוהה והכללים מוקפדים. פעמים רבות, ניתן לראות בסוף ההודעה את "הערת האחראי". ההודעות הן בשלל נושאים אשר אינם מוגבלים כמעט. הנה אוסף מן הנושאים של הודעות של היום: משמעות השם ברלוביץ; חיפוש רבי בארה"ב; האם קיימת עיירה בשם איבנוגרד (ליד לובלין)?; מינוח בנושאי דודנות; מאמר גנאולוגי מן הג´רוזלם פוסט; ועוד ועוד ועוד... ניתן גם לחפש בארכיון הרשימה הכללית והרשימות הנושאיות לפי מילה כלשהי - מומלץ לפני ששולחים הודעה חדשה, במידה ולא הכרתם את הרשימה עד כה. ארנון

שרה המל

New member
כדאי שזה ייכנס, עם כל הקישורים,

כי עכשיו הדפסתי את כל ההסברים (אבל כמובן בלי קישורים), כדי לקרוא בנחת את ההוראות באנגלית. שרה

הדס ח

New member
תשמעו, אולי אני סתומה.....

אבל בבקשה תתייחסו בהבנה...... עדיין לא הבנתי מה מקור ההודעות? איך מכניסים הודעות? תודה הדס

למעלה