מחפשת...

מהמי1

New member
מחפשת...../images/Emo138.gif ../images/Emo63.gif

מחפשת את הספור/שיר: "זה קרה בחנכה..." מי אשר יודע ויכול להעלות בפורום או במסר אישי יגרום לי לשמחה רבה. שבוע טוב וחג אורים שמח! מה?מי?

מהמי1

New member
מחפשת את השיר ../images/Emo79.gif

...הסירים על הקיר הם התחילו לשיר.... ושוב תודה מה?מי?

ילדים זה שימחה.

שאני עדיין שרה...בלי קשר לעובדה שיש לי אח קטן בן חמש...) הסירים על הקיר הם התחילו לשיר המחבט והקומקום שרו יחד בום בום בום שרו בום בום בום והסיר הגדול עם הפס הכחול והסיר האדום שרו יחד בום בום בום(ההבדל הוא שבראשון זה בום כמו פצצה והשני זה o כלומר על בסיס האות o, אין לי כוח לנקד בשביל שתבחינו בהבדל אז תקבלו הסבר מפולסף...) שרו בום בום בום והמטאטא עלה על הכיסא ומרוב שמחה כפיים מחא חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חהההההה

זה קרה בחנוכה

בחנוכה קרה לי נס/ לאה נאור בחנוכה קרה לי נס הדלקתי נר אחד קטן האור שלו אינו כבה והוא מאיר לי כל הזמן. זה קרה בחנוכה נס גדול היה לי וככה זה קרה לי: בחנוכה, בחנוכה ירד לו גשם ריחני פתאום בתוך שלולית קטנה אני ראיתי עננים. בחנוכה, בחנוכה טעמתי לביבה חמה ועד עכשיו, ועד עכשיו אני מרגיש את טעמה. בחנוכה, בחנוכה אני סובבתי סביבונים הסביבון שלי רקד וגם אני, וגם אני. בחנוכה קרה לי נס הדלקתי נר אחד קטן האור שלו אינו כבה והוא מאיר לי כל הזמן. בברכה

נמצק

New member
מון אמי, היא מחפשת משו אחר

אם אינני טועה היא מחפשת את השיר: זה היה בחנוכה/הילדים שכבו לישון הכתה היתה ריקה/רק הבהב עוד נר ראשון. שם, בשיר הזה פרימוס הוא אנטיוכוס הרשע. מה לעשות וזכרוני הבוגדני מתעתע בי ולעתעם אין הוא ממלא את תפקידו. כמו שאמר שייקה אופיר"אין לי בעיה עם הזכרון, זה רק שלפעמים אני שוכח" אז אולי כתבה את זה מרים ילן- שטקליס? כן? נכון? ואללללה לא מאמין............... מה? לא??????????????? טוב........................ניסיתי.....................................

לא ממש זוכרת

חוץ מהיללה של הכלבלב, שהופכים אותו לאנטיוכוס והוא בוכה:"מה עשיתי לו, לפרימוס?!" (הפרימוס הוא כמובן יהודה המכבי...) והסיפור הוא כמובן של אלתרמן

האגדית

New member
למהמי 1 הנה מה שחיפשת:

שם הסיפור: "זה היה בחנוכה או נס גדול היה פה" (כך במקור) וזה כמובן של נתן אלתרמן הגדול!!! יצא לפני כשנתיים במהדורה חדשה ויפה עם ציורים מקסימים של דני קרמן הוצאת הקיבוץ המאוחד. "זה היה בחנוכה, הילדים שכבו לישון, הכיתה היתה ריקה, רק הבהב עוד נר ראשון..." נפלא!!!נפלא!!!

../images/Emo24.gifמהמי../images/Emo13.gif הבוקר נכנסתי ל..

חנות סטימצקי ושם הצצתי בספר "זה היה בחנוכה או נס גדול היה פה" ומשום מה לא מצאתי הציטוט שהבאת
. או שאני פספסתי או ש...כוונתך למשהו אחר. בכל אופן נדסקס העיניין עוד מעט באופן פרטי
.

האגדית

New member
שלווה יערית, כתבי:

זה היה בחנכה (כתיב חסר, זה כל ההבדל) ותקבלי את שאבתה נפשך...

נמצק

New member
לא נעים לי.......... אבל

כותבים "אותה" השרש הוא "אוה". אז מה זה משנה במקרה זה כתיב מלא או חסר ............................?

האגדית

New member
נמצק, אתה חייב לי התנצלות!!!!

כאן בפורום לפני כולם!!! יש הבדל בין "אבה" ל"אוה" לפי מילון אבן שושן: אבה= רצה מאוד, ציטוט: "ולא אבו האנשים לשמוע..." (שופטים י"ט) אוה=חשק, חמד, מלשון תאווה. יקירי, אני התכוונתי לפירוש הראשון!!!

נמצק

New member
לכבוד לי

כאן. מעל בימת פורום נכבד זה. אני מבקש להתנצל בפני האגדית על כי הוכחתי אותה על דבר שנראה היה לי כטעות. אכן "אבה" = רצה. "אווה" חפץ מאוד, חשק, חמד.אני מסיר את כובעי (ומי שמכיר אותי יודע שיש לי כובע..........) בהכנעה בפני האגדית. ובביאת משיח צדקנו ננוחם.

למעלה