מחפשת aba בגן תקשורת

איילה810

New member
מחפשת aba בגן תקשורת

הייתי בוועדת השמה ...שאלו אותי אם זה מה שאני רוצה ...???!!! אני אפילו לא יודעת מה זה גן תקשורתי ...בהתפתחות הילד דיברו כמה הגן נותן טיפןל אינטנסיבי ואחר כך הבנתי שלא כל יום יש טיפול אחד על אחד ושזה לא כל כך אינטנסיבי ...תלוי אם זה גן שנתמך על ידי העמותה של אלו"ט ??? ובנוסף הבנתי שאין לי שום מילה לגביי בחירת הגן ושזה לפי גיל...ושבכלל הגננת של חינוך מיוחד עושה את רוב העבודה
כשאמרתי להם שאם הייתי יכולה הייתי הולכת על aba בצורה מאוד אינטנסיבית הם אמרו לי שזו גישה לא טובה כלל
מרגישה שמתנשאים עליי בכל הוועדות האלו ...אולי אני מדמיינת???

בואי נעשה קצת סדר

קודם כל בן כמה הילד או הילדה?
בדקת באזור מגורייך איזה גנים יש לפני שהלכת לועדה?

איילה810

New member
הלכתי כבר לוועדה

הוא בן שנתיים ותשע אמרו שהגן זה לפי גיל ושיכנס לגן עם בני שלוש( יהיה בן שלוש בספטמבר בעזרת האל) ועם בני שנתיים וחצי + כאלו שנולדו בחורף

ב-1 לספטמבר הוא כבר יהיה בן 3?

אני מבינה שלא, נכון? אם כך את זכאית להיכנס לגן של אלוטף. לאיזו ועדה הלכת מטעם מי? ברווחה היית כבר? כי ילדים מתחת לגיל 3 זכאים להיכנס לגנים מטעם הרווחה וביניהם אלוטף ומעונות היום השיקומיים של עמותות נוספות.

איילה810

New member
זה בדיוק בעניין

הוא כן יהיה בן שלוש בראשון לספטמבר הייתי בוועדה במחלקת חינוך של הערייה ( חמנ?) והסבירו לי שבגן יהיו ילדים בני שלוש ומקסימום גם ילדים טיפה צעירים יותר שנולדו בחורף ( כמו אלו שבני חמש וחצי שעולים לכיתה א כי נולדו בחורף לפי מה שהבנתי )
וגם לי זהב נראה לא הגיוני כי הרי מתחת לגיל שלוש זה רק אלוטף לא???
אולי יש בגן תקשורתי בני שנתיים וחצי כמעט שלוש כי נולדו בחורף? אין לי מושג והכי מתסכל זה שאת כל השאלות האלו לא חשבתי לשאול היה לי בלאק אאוט מטורף ..אחת מהן הסתכלה עליי כל הזמן ואמרה אויש איזה אמא צעירה ..את צריכה לקלוט ולהבין כן כן את לא מבינה עדיין ...הרגשתי נורא מוצפת
עכשיו שיש לי את כל השאלות וכשאני מפוקסת ..נותרתי עם כל סימני השאלה

bugva

New member
השנתון של גיל 3 זכאי לחנ״מ.

זה בדיוק מה שכתבת - אותם ילדים שנולדו עד דצמבר 2009. הם עוד לא יהיו בני 3 בספטמבר אבל כבר זכאים להכנס לגן עיריה ולגן חנ״מ.
למרות שכביכול אלוטפים ודומיהם הם הפיתרון האידיאלי - עדיין יש הורים שיבחרו להכניס את ילדם לגן חנ״מ בגלל שגם לגן כזה יתרונות משלו. וכמובן עניין המקום. לצערנו לא לכל ילד שמאובחן כ PDD ימצא מקום במעון שיקומי.

וגם הורים שלא בחרו

אלא פשוט הכניסו אותם לשם כי זה מה שנוח לרשות...
אם הילד ב-1 לספטמבר בן 3 הוא כבר לא זכאי להיכנס לאלוטף.

תפני לעירייה ותשאלי!

אני לא יודעת איך הפרוצדורה מעל גיל 3 כי הבן שלי נכנס לאלוטף ויהיה שם גם שנה הבאה, אבל יש מישהו בעירייה שאת בקשר מולו? אני מאמינה שיש מחלקה מיוחדת לחינוך מיוחד- תפני אליהם ותשאלי את כל מה שאת צריכה לדעת, לגבי העניין של גילאי הילדים בגן ענתה לך BUGVA בצורה מדויקת, זה גם לא ממש משנה אם יהיו בגן ילדים קצת קטנים יותר, מה שחשוב זה רמת התיפקוד שלהם והסיבה שהם בגן, אם זה גן תקשורת אז כל הילדים על הספקטרום ואם זה גן שפתי למשל אז יש כל מיני לקויות וזה פחות מתאים. בעקרון ממה שאני משעתי בגני תקשורת אמורים לחלק את הילדים לגנים לפי רמות התיפקוד.

TikvaBonneh

New member
כל ילד ומה שמתאים לו

הילד שלי התקדם בצורה מטאורית בגן תקשורת בשיטה האינטגרטיבית. אם תראי שזה לא מתאים לו והוא לא מתקדם, תוכלי לעבור לABA. בגיל של הבן שלך הילדים המטופלים בABA משולבים בד"כ בגן רגיל והתראפיסטית מלווה אותם שם ומתווכת להם.

למעלה