מחפשת תשובות

חניקסם

New member
מחפשת תשובות

שלום לכולם כבר כמה חודשים שאני קוראת ועוקבת אחרי הפורום,חלק מהדברים מרגשים אותי ועם חלקם אני מזדהה. היום החלטתי לחלוק איתכם וגם לבקש עיצות מנסיונכם האישי. אני אמא ליהלי בן שנה וחמישה חודשים, איכשהו הכל התחיל לפני כשלושה חודשים כשדיברתי עם חברתי הטובה {שהיא מטפלת ב-ABA} על כל מיני התנהגויות של יהלי ואותה זה קצת הטריד. מאז עברנו הרבה רופאים ואיבחונים.ד"ר ענבר דב התרשם מהפרעה התפתחותית נרחבת בחשד לספקטרום האוטיסטי.ד"ר זימן התרשם מאיחור התפתחותי קל והמליץ לא לעשות דבר.מכון להתפתחות הילד-איחור כללי כאשר התחום הבולט ביותר הינו שפתי,תקשורתי והסתגלותי חברתי. לבינתיים אנו בפגישות עם העובדת הסוציאלית {מקסימה} שמדריכה אותנו ורק בעוד שבועיים תהיה פגישה עם המרפאה בעיסוק ובעוד כחודש עם קלינאית תקשורת. אני נורא מבולבלת ולא יודעת מה לעשות מצד אחד בהתפתחות אומרים שיהלי נמצא אצלהם גבוה ברשימה מצד שני כל התורים כל כך רחוקים, וכפי שהבנתי נקבל רק שעה בשבוע עם המרפאה בעיסוק {ליהלי יש קושי רב בוויסות}. האם זה מספיק? האם אני יכולה לשלב ולטפל בו גם באופן פרטי? מישהו יכול להמליץ על מרפאה בעיסוק וקלינאית תקשורת במרכז? מחכה לתגובות בקוצר רוח המון תודה.. חני

יגקל

New member
דעתכם חשובה לי

לצערי, סיפורך מזכיר לי את הסיפור שחוויתי עם בני. גם אז מכון להתפתחות הילד החליט כי מגיעה לבני שעה של ריפוי בעיסוק. אנחנו לחצנו חזק ואז הוסיפו לנו שעה של פסיכולוגית ובמקביל התחלנו לבקר קלינאית תקשורת באופן פרטי. ברצוני להמליץ כי אם יש לך אפשרויות כלכליות אל תחסכי ותשקיעי בילד ככל שניתן. גילו של ילדך מאוד צעיר ומאוד קשה לקבוע בגיל זה בדיוק את חומרת הבעיה או את האבחנה המדוייקת, אבל מה שחשוב לדעת הוא שלא חשובה האבחנה אלא חשוב להתחיל לעבוד ובאינטנסיביות.

חניקסם

New member
בוקר טוב לכולם

אני צריכה מרפאה בעיסוק וקלינאית תקשורת ליהלי בן 1.5 בשילוב עם מכון להתפתחות הילד מישהו יכול להמליץ? אנחנו מחולון

היייייי

ברוכה הבאה, בתור אספית (חייה עם תסומנת האספרגר) אני מאוד שמחה על הנכונות שלך לעזור לבנך גם בעצמך, זה השלב הראשון ואם תשאלי אותי החשוב מכולם. הדבר היחיד שחשבתי עליו בגלל הגיל של יהלי זה בית איזי שפירא צרי איתם קשר ותיתייעצי.

גאמי

New member
הי חני!

קודם כל ברוכה הבאה לכאן. באשר ליהלי הוא ילד מאוד צעיר וזה מעולה שכבר עכשיו הבחנת שמשהו שונה אנחנו אובחנו אמנם בגיל שלוש לראשונה , בהתפתחות הילד, אך רק בגיל חמש כאשר הילד נלקח לאיבחון פרטי עלו על היותו בספקטרום , כך שאתם ברי מזל מבחינת אלמנט הזמן שהוא מאוד לטובתכם. אצלנו גם כן הילד טופל שנתיים אחת לשבוע אצל קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק בהתפתחות הילד, אך הטיפול החד שבועי הזה לא קידם בהרבה את הילד וכן האיבחון לא הצביע על עומק הקושי. רק בגיל חמש הילד ביוזמתנו ההורים בעיקר, הופנה לאיבחון פרטי ואיתו הגיעו הטיפולים האינטנסיבים מחוץ לכתלי התפתחות הילד. יתכן גם שלא יהיה צורך לעבור את שעברנו, כי עושה רושם מדברייך שילדך מאוד מאוד גבולי. שווה לתת צ'אנס לקלינאית התקשורת ולמרפאה בעיסוק ולראות בעצמך האם זה מקדם אותו , או שמה לא מספיק ויש צורך בעוד טיפולים, את תרגישי בעצמך, אך שוב הוא מאד מאד צעיר ויתכן שבגיל כזה לא כדאי להעמיס, אינני יודעת שכן אצלנו הסיפור החל בגיל מאוחר יותר. מה שלא יהיה המון הצלחה גלית

חניקסם

New member
תודה גלית

אני כל כך מבולבלת , כל כך הרבה מידע בשלושה חודשים.לא סגורה על ההחלטות שלי אם אתן צ'אנס למכון ההתפתחות מפחדת לבזבז זמן יקר ומצד שני להתחיל עכשיו תוכנית ביתית קצת גדול עלי . הראש שלי מתפוצץ מרוב מחשבות. מקווה שבסוף אחליט על הדרך הנכונה ושהקטן שלי יהיה בסדר. תודה...

גאמי

New member
חני

אני בטוחה שהוא יהיה בסדר תרגישי גם את טוב עם הזמן, כולנו עברנו את הבלבול הזה. זה יעבור ובסופו של דבר תדעו מה לעשות

vered73

New member
שלום חני. קצת מנסיוני ומנסיון אחרים

בני נמצא במסגרת אלוט בה מיושמת שיטת ABA. בדיעבד, אני מצטערת שלא ידעתי כל מה שנודע לי בשנתיים האחרונות על טיפול במסגרת הבית. בקופת חולים מיידעים את המשפחה שקיימת אופציה לטיפול בבית שעולה 15000 שח בערך. מה שלא מיידעים את ההורים, זה שטיפול מקצועי הוא לעולם לא שווה לטיפול של אמא. תמיד צריך את האנשים שיטפלו במקצועיות בילד, מתוך לקיחת נקודת מרחק מבחינה רגשית. כלומר, מצבים של חוסר הצלחה אינם מהווים תחושת כשלון כפי שיכולה להתקבע אצל הורה שמטפל על פי הדרכה חד פעמית (בשבוע) של קלינאית או מרפאה בעיסוק. אני ממליצה לפנות לקרנות שונות המסייעות במימון תכניות ביתיות, ולהתחיל בטיפול כלשהו (לקחתי דוגמא את ABA כמובן שיש עוד. את יכולה להיוועץ במנחה שעובדת עם חברתך והיא תוכל להסביר לך על השיטה ולהדגים טוב יותר מאשר קריאה ברשת.) כיוון שאיני יודעת את הרקע המקצועי שלך והיכולת שלך לעשות הפרדה ולעבוד על מניעת הזדהות עם המטופל, אני ממליצה לך על העסקת תרפיסטים באופן פרטי. אני מכירה ילד שהחל בגילו של בנך, והיום הוא ברמת תפקוד שמיים וארץ לעומת ילדים שהחלו שנה לאחר מכן. (כמובן שמדובר גם בפוטנציאל של כל ילד וילד) לגבי שילוב טיפולים פרטיים ובקופת חולים, אני יודעת שכאשר הילד מטופל על ידי איש מקצוע חיצוני מבחינה אתית הם יכולים לסרב להעניק לך את השירותים. (כך קורה אצלנו, אנחנו צריכים לבדוק מה הסטטוס של הילד שלנו עכשיו כי הוא מעל גיל 3) אני מאחלת לבנך התקדמות ולך ולבן זוגך כוחות נפש גדולים בכדי לאפשר לו זאת. ורד

חניקסם

New member
תודה ורד

אני חושבת שיהיה לי קצת קשה להיות מטפלת , נראה לי שאני יותר טובה בתור אמא. בקשר לשיטת ABA חשבתי שיהלי קטן מדי {זה מה שכולם אומרים} אבל אנסה לבדוק שוב. המון תודה

mayarel

New member
אם את במרכז מאוד ממליצה על בייקר

מרכז בייקר בבר אילן "מתמחה" בקטקנטנים במיוחד עם קשיי הויסות. היות וההתערבות היא ע"פ גרינשפן לומדים להיות מאוד מותאמים וקשובים לילד ולכן זה מותאם במיוחד להורים. אנחנו כבר עוד ארבע פגישות ומסיימים שם את ההדרכה ואני גם מאוד מרוצה וגם יש תוצאות בשטח.

למעלה