מחפשת תובנות מקוריות על הסדרה

• פותח הנושא t121
  • פורסם בתאריך

t121

New member
מחפשת תובנות מקוריות על הסדרה

אני צריכה לעשות עבודה (במסגרת התואר) על תוכנית טלויזיה כלשהי, ובחרתי כמובן את סקרבס, לא רק כי זו אחת הסדרות הטובות שנוצרו אלא כי אני חושבת שיש המון מה לנתח בה. אני אשמח לשמוע תובנות של האנשים בפורום כי אני בכל זאת מעריצה יחסית חדשה (ראיתי רק את 5 העונות הראשונות, לא במלואן). העבודה שלי מתייחסת יותר לפן האסתטי של הסדרה, כללומר רקע, לוקיישן, זוויות צילום, סוג הגיבור, מוטיבים חוזרים, וכן דגש על היוצר של הסדרה. אני אשמח לכל עזרה :)

Roncha87

New member
היי!!

איזה מגניב לעשות עבודה בתואר על סקראבס- איך לא חשבתי על זה!! אם אפשר לשאול- מה את לומדת ואיפה? סתם מעניין אותי לדעת.. אני אשמח לענות לך תשובה קצת יותר מפורטת לגבי השאלות שלך ולעזור לך בכל היבט שרק אוכל, אבל זה בטח יהיה מחר כי עכשיו אני צוללת לשינה
בהצלחה!

t121

New member
זה קצת בעייתי...

למקרה שהמרצה שלי קורא פורומים של סדרות טלויזיה(זה יכול לקרות), אני מעדיפה בינתיים לא להגיד איפה אני לומדת כדי לא להסגיר את עצמי יותר מידי... (בכל זאת, בוא נודה בזה, אני קצת מרמה פה בזה שאני נעזרת באנשים בעבודה...). כשזה יהיה מאחורי לא תהיה לי שום בעיה :)

Roncha87

New member
../images/Emo13.gif לא נורא

שיהיה בהצלחה! אני אישית מעריצה את היכולת של הסדרה לשלב בצורה כל כך מדויקת בין קומדיה לדרמה- אומנם זה רק ב-4,5 עונות הראשונות, אבל בכל זאת. בשנייה אחת יש פנטזיה מטורפת שקורעת מצחוק ומיד אחר כך רגע מרגש עד דמעות והמעבר נעשה בצורה מדהימה- תוך שימוש במוזיקה מצוינת- המוזיקה בסדרה משמשת תפקיד מאוד מאוד מרכזי וחשוב לדעתי. גם ביל לורנס אומר (באחד "מאחורי הקלעים" של עונה כלשהי ב-DVD) שהם משתמשים בשירים על מנת לעשות מעברים חדים כאלו, או להדגיש רגשות מסוימים בלי לדבר יותר מידי. הסצנה הראשונה שעולה לי בהקשר, זה כשג'יידי בפרק של ה-TCW (פרק 218), בסוף הוא מביט ישירות למצלמה כשברקע יש שיר מדהים של מאט נתנסון, הוא עומד ומסביבו מלא אנשים ועדיין מרגיש לבד, כל זאת תוך כך שהמילים של השיר מתחברות בצורה מקסימה לסצנה. בקיצור אני מאוד מעריכה את הסדרה הזאת ואת המיוחדות שלה- את לא תמצאי אף סדרה שדומה לה- אולי מבחינת הרעיון- מתמחים בבית חולים והכל, אבל כל הפורמט, השימוש במוזיקה, בהומור ודרמה בו זמנית, בפנטזיות, בהומור חולני ועוד מלא דברים.

t121

New member
תודה!

אני אראה את הפרק ואולי אכלול את זה בעבודה

למעלה