מחפשת תבניות

מחפשת תבניות

שלום לכולם אני מחפשת תבניות למסד נתונים של אופן אופיס. אם אפשר הפנייה (לינקים) להורדת תבניות כאלה או כל הכוונה אחרת בנושא (אפילו "כיצד לבצע", כיצד ליצור בעצמי תבניות). מעבר לכך אשמח להפניות בנושא מסד הנתונים של אופן אופיס (רצוי שהתוכן יהיה בעברית כי אנגלית זה לא התחום שלי, אבל אם יש רק באנגלית, זה גם בסדר אני אתרגם). עוד שאלה קטנה למי שמבין... כיצד ליצור טבלת "מלאי" במסד נתונים. בגדול: טופס 1 מכניס למלאי, טופס 2 מכין ליציאה וטופס 3 מוציא מהמלאי. (או בדרך אחרת שתציעו) הטבלה מורכבת מכמה פריטים (כמה אלפים) לכל פריט מזהה משלו המורכב מאותיות / ספרות / שילוב של אותיות וספרות. לכל פריט יש מספר פרמטרים קבועים ביותר מטופס 1 ומספר פרמטרים משתנים מטופס לטופס. המלאי חייב להכיל: את המזהה ואת הפרמטרים הקבועים על ידי בחירת המזהה. כיצד ניתן לבחור מספר פרמטרים (לדוגמה: מזהה, תאור ותמונה) שיעלו אוטומטית ברגע שאבחר את המזהה? תודה רבה לכל העונים אור שבלב

לדעתי, אין

תבניות מוכנות. להלן נוהל ליצירת תבנית: בנייה ושימוש בתבנית: בניית תבנית: 1. בונים את הקובץ עם סגנונות לפי רצונך 2. שומרים את המסמך כתבנית 3. תפריט 'קובץ' > 'תבניות' > 'שמירה' שימוש בתבנית 1. 'קובץ' > 'חדש' > 'מסמכים ותבניות' 2. בחר את התבנית ששמרת הפיכת תבנית לברירת מחדל: 1. בחר 'קובץ' > 'תבנית' > 'ארגון' 2. ברשימת הקטגוריות, לחיצה כפולה על 'תבניות שלי' 3. לחיצה ימנית על התבנית שברצונך להפוך לברירת מחדל 4. בחר 'קבע ברירת מחדל' 5. לחץ על 'סגור' לגבי שאלתך האחרונה אני מציע שתציגי בפורום דוגמה והגדירי לאזו תוצאה את רוצה להגיע

תודה ודוגמה

אני מייצרת תכשיטים ועוד(מחרוזים/עץ ולפעמים גם רקמה). אני רוצה לתת שם לכל תכשיט/מוצר. לפעמים השם יכלול רק מספר לפעמים הוא יכלול שם בעברית או אנגלית ולפעמים הוא יכלול אותיות באנגלית ומספרים (לא יהיה מצב של אותיות בעברית ומספרים). אני רוצה לצרף תמונה של הפריט לצרף שאלת כן/לא (דחוף/לא דחוף) לצרף תיאור (שרשרת/תליון/שעון/מחזיק מפתחות/ וכו'..) לצרף קוד של צבע (אות באנגלית ו/או מספר). כמובן שצריך להיות תאריך הזמנה ותאריך יעד מבוקש. מעבר לכך הוא צריך גם להכיל שלבים (עד 5) של הכנה (שהם קבועים לפי הפריט המבוקש). השם הוא המזהה שלי. אני רוצה שברגע שאכניס את המזהה הוא יתן לי אוטומטית את הפרטים הבאים שהם למעשה הפרמטרים הקבועים שלי: תמונה, דחוף/לא דחוף, תיאור, קוד צבע, ושלבי הכנה. אני רוצה שטופס 1 ישמש להכנסת עבודה (ובטופס הזה תהייה האפשרות המתבקשת למעלה) המפתח פה הוא לא המזהה אלא מספר רץ. טופס 2 יאשר סיום עבודה. טופס 3 "תעודת משלוח" קבלת עבודה, מצב המוצר והאם שולם בעבורו. תודה על העזרה (אגב, זה משהו פרטי וזו לא עבודתי הקבועה אלא הכנסה בשעות הפנאי)

הבהרה קטנה

בסוף כתבתי "תעודת משלוח"קבלת עבודה.. הכוונה קבלת המוצר על ידי המבקש (הקונה)

מצטערת על השבירה להודעות רבות אבל עוד הערה

5 השלבים מורכבים בעצמם. מחומר - פעולה - ו"הערות" שמכילות בעצם הוראות. למשל: לוח (עץ) - חימום 20דק' - ב500 מעלות (זה כמובן רק לצורך הדוגמה) הלוח הוא החומר, החימום הוא הפעולה, והמעלות זה ה"הערות". לצד כל זה יהיה עמודה ריקה לסימון וי. לכל חומר יש מספר פעולות אפשריות ואני רוצה שברגע שאכניס למשל "לוח" הוא יתן לי את קבוצת הפעולות האפשריות בו (יסנן את מה שלא קשור ללוח), וברגע שאבחר נניח בפעולה "חימום 20 דק'" הוא שוב יסנן ויתן לי רק את הקבוצה של המעלות לבחירה מתוכם. לדוגמה: בעמודה "חומר" אני אבחר לוח (מתיבה משולבת) הוא יאפשר לי בעמודה של "פעולה" לבחור רק פעולות הקושרות בלוח (חימום, הדבקה, צביעה וכו) וברגע שאבחר בחימום לצורך הדוגמה, הוא יתן לי לבחור בעמודת הערות רק את המעלות (ולא יאפשר לי לבחור ב"תערובת צבעים 1" למשל שזה קשור לצביעה) 5 השלבים האלה נקבעים רק כאשר יש מוצר חדש (או תת מוצר חדש בכל מקרה הוא מקבל שם<מזהה> חדש) סליחה על האורך ותודה על העזרה אור שבלב

אולי פתרון אחר

למה לא לקחת ישר תוכנה שגם תנהל את הנ"ח יש תוכנות רציניות בעברית עם תמיכה . לדעתי זו השקעה (קטנה) ואת עובדת עם תוכנה ללא בעיות תכנות.

משתי סיבות

1. אני לא במצב כרגע של לאפשר פיזור כסף (גם אם זו השקעה) 2. מגישוש בשטח לא מצאתי אף תוכנה שתעשה את מה שאני מבקשת. ועוד סיבה ל"למה לשבור תראש בתכנות" כי אני סקרנית ורוצה ללמוד את הנושא הזה והיצירות (התכשיטים) שלי הם רק תירוץ ללימוד תוכנה חדשה (או כל דבר אחר חדש). החיסרון הוא שאין לי שום בסיס ושום ידע מהיכן בכלל להתחיל. יש בי הרושם שאני פשוט הולכת מהסוף להתחלה בכל הנושא הזה של מסד נתונים ומקרואים ותיכנות.

לבדיקה

אני אישית לא מכירה אנשים שעובדים עם "מסד נתונים" של אופן אופיס בעברית. כדאי לך לבדוק אם יש אנשים שכבר בנו מסדי נתונים עם התוכנה. אני שמעתי שהתוכנה מסוגלת לקרוא בסיסי נתונים, אני לא יודעת עד כמה ניתן לבנות איתה מסד נתונים חדש ומורכב.

מי משתמש במסד נתונים

שאלה כללית למשתמשי הפורום מי מכיר את התוכנה "מסד נתונים" מה אתם עושים עם התוכנה ?

einat8

New member
אני עובדת אם מסד נתונים בעברית

אבל גם אני חיפשתי וחיפשתי ושאלתי כמה טפסים נכנסים במסד הניתונים שזה אקסס אם אני לא טועה והאקסס שלי הוא בהחלט בעברית המחשב שלי הוא וינדוס אקס פי 2003 עברית אז אם את יודעת איך משמתשים נכון אם המסד הניתונים הזה אז ממש הודה לך עינת

שאלה היא ...

האם את משתמשת במסד נתונים של אופן אופיס או באקסס שזה מסד הנתונים של אופיס? ואם זה אופיס אז איזה אופיס? הום? פרופשיונל? 2003/7? מוקדם יותר?

einat8

New member
אני משתמשת במסמך כזה

שכתוב עליו מסד ניתונים והוא בצבע אדום כי יש שלושה גליונות למחשב אקסל נוסחה ומה שכתבתי קודם מסדר ניתונים המחשב שלי הוא 2003 בעברית אז אשמח לקבל עוד מידע על מסד ניתונים עינת פעם אחת עבדתי איתו על איזה נסיון של שלושה יצירות כי לא ידעתי כמה יצירות נכנסות בכלל לדבר הזה אז לא רציתי להעמיס עליו אז חזרתי אל העבודה באקסל עינת

עדיין לא הצלחתי להבין מתשובתך אם יש לך

אופן אופיס או אופיס במחשב (או שניהם). בכל מקרה לגבי ענין הכמות: כמה קבצים יכולים... אני ראיתי מסדים עם כ10-15 טפסים ועם הרבה יותר טבלאות ככה שאני מאמינה ש3 יצירות שלך הוא בהחלט יוכל להכיל. בהצלחה.

שוּלה

New member
שלום אור. כמה תשובות

הקדמה קצרה: אני עובד ובודה מסדי הנתונים כבר לא מעט שנים. דבר ראשון: מנסיוני עד היום, תוכנת מסד הנתונים של אופנאופיס אינה בשלה לעבודה תעשייתית (כלומר- כזו שאפשר לסמוך עליה ב-%100). אחת לשנה בערך אני בודק ורואה שיפור, אבל זה עיין לא כלי שהייתי בוחר לעבודות שלי. נכון להיום, לצרכן הביתי הפשוט, אין תחליף לACCESS (אשמח לשמוע שאני טועה). בניית מסדי נתונים היא לא דבר טריויאלי שלומדים על רגל אחת. אבל גם לא צריך תואר ראשון באוניברסיטה בשביל זה - לדעתי מספיק קורס של שבוע מאדם מנוסה. לא פחות... באופן בסיסי את יכולה להתחיל מאקסל / CALC

שוּלה

New member
אני כמובן לא בודה מסדי נתונים, אלא בונה אותם

החיים מספיק מוזרים ומסובכים גם בלי להמציא שטויות חדשות

שימוש במסד נתונים

אני מסכימה עם שולה בכל הנקודות אני חושבת שצריך יותר זמן ללמוד איך בונים מסד נתונים אבל זו נקודה פחות חשובה

וואווו תודה אבל .. :)

אני עבודת כרגע עם אקסל וזה פשוט שוקל המון! בסך המצטבר של זה. אני מחפשת דרך גם "למפות" את המוצרים שלי (כי אני כבר ממש הולכת לאיבוד ואני דוקלת להכניס אדם נוסף לעסק ואז בכלל לא תהייה לי שליטה על מה שקורה) אבל לא פחות חשוב לי שזה לא ימלא לי את המחשב עד כדי צעקה של "אין מספיק מקום" ויש לי 80GB בשביל זה! אגב, אולי האשמה היא בתמונות? אני מצלמת את התמונות בעזרת מצלמת אינטרנט רגילה. ואז מעתיקה אותם ומדביקה באקסל. שוב תודה אור שבלב

../images/Emo62.gif ../images/Emo62.gif כנראה שאני אהיה זו ש... ../images/Emo62.gif

שאצור את התבנית הראשונה (???) במסד הנתונים של אופן אופיס. אני ע-ק-ש-נ-י-ת. וזה שאין כרגע לא אומר שלא יהיה אני אעשה זאת ויהי מה! אבל תודה רבה לכל היועצים, המגיבים והמתעניינים למינהם. אור שבלב

למעלה