מחפשת שם של דיסק.....

מלכש

New member
מחפשת שם של דיסק.....

שלום אנשים, שמחתי לגלות את הפורום שלכם, קצת חדשה בעסק תחלתי ממש בימים אלו להתחיל לרקד לי. לא הצלחתי למצוא כינוי ולכן אחרי המון זמן של נסיונות הרשמה יצא לי - מלכש שזה ר"ת של - מנסה להרשם כבר שעה
, צר לי על השם העגום אבל הוא ילווה אותי כאן ככל הניראה............ בקיצור אחרי הפתיחה המייגעת אני אגיע לעיקר, מחפשת שם של דיסק, גיטרות פלמנקו (בלי שירה), אשמח להמלצות.

קודם כל ברוכה הבאה../images/Emo65.gif

שנית, לגבי הדיסק.... כל דיסק של גיטריסט מכיל כמה קטעי גיטרה נטולי שירה. אי אפשר לטעות עם טומטיטו ולא חשוב איזה דיסק, כך גם עם ויסנטה אמיגו ועם חררדו נונייז.
יש הרבה גיטריסטים בפורום שיוכלו לתת לך תשובה מקיפה עם אבחנות מדוייקות יותר ממני, אבל אלה שלושת המועדפים עלי. בהצלחה

מלכש

New member
המון תודה ../images/Emo140.gif

גם על קבלת הפנים וגם על העזרה

haimomi

New member
בדרך כלל

בכל הדיסקים של הגיטריסטים יש גם קטעי שירה , אך הדגש הוא על הגיטרה. מומלצים שניתן למצוא בישראל: TOMATITO - NUEVOS MEDIOS COLLECTION TOMATITO - ROSAS DEL AMOR PACO DE LUCIA - FUENTE Y CADUAL

אמרוקאי

New member
נצל"ש ../images/Emo124.gif haimomi

אתה נראה לי אחד שמבין בדיסקים, לכן הייתי שמח אם היית מסוגל לענות על השאלה הבאה (אחרים מוזמנים לענות גם, אם הם יודעים): באופן מפתיע למדי, היום שמעתי ברדיו (National Public Radio) קטע מוסיקלי מדהים הנפתח בקטע פלמנקו אותנטי (solea) ונמשכת בשירה מדהימה של מוסיקה יהודית מרוקאית בפי אמיל זריהאן (בליווי גיטרת הפלמנקו). הקטע ממשיך ומתפתח ומשלב בעושר רב אך בטבעיות מוטיבים שונים של מוסיקה שורשית מאותו אזור גיאוגרפי, כולל מוסיקה ספרדית (שאיננה בהכרח פלמנקו). אינני יודע מה שמו של אותו קטע. השיר הוצג בסדרת רדיו בשם Afro Pop והתכנית הספיציפית הזאת קיבלה את הכותרת What a voice. ואכן, קולו של אמיל זריהאן היה מדהים ומרשים ביותר. אחטא לאמת אם אומר שלא התרגשתי - במיוחד כשהוא הוצג בתכנית כמרוקאי ישראלי (נולד במרוקו אך מתגורר כיום בישראל). אין לי כל ספק שאני רוצה לקנות את הדיסק שבו נכלל הקטע. הבעיה היא שאינני יודע מה שמו. במידה שיש לך "חשד" באיזה קטע מדובר, האם תוכל לומר לי: 1) מה שמו של הקטע? 2) באיזה דיסק הוא נכלל? 3) מיהו הגיטריסט המדהים שמנגן את קטע הפלמנקו שם בכשרון כה רב? 4) היכן ניתן לקנות את הדיסק הזה בארץ? לא, אין בכוונתי לטוס לארץ במיוחד כדי לקנות את הדיסק הזה, אבל יש לי מישפּוּחה עניפה בארץ שתוכל לדאוג לכך שהדיסק הזה יגיע לרשותי.

haimomi

New member
אמיל זריהן

הוציא שני אלבומים בחברת פיראנה הגרמנית. התיאור שלך מתאים לדיסק הראשון "אשקלון" , שם באלדי אולייר מנגן גיטרה פלמנקו בכמה קטעים. נראה לי שלא תהיה לך להשיג את הדיסק באירופה.

Falcor

New member
ואת הדיסק הזה אין בעיה להשיג בארץ ?

אני מאוד אוהב את מה שהתזמורת האנדלוסית עושה .. יש לי 2 דיסקים שלהם ואמיל זריהן באמת גדול ..

haimomi

New member
לא הלך

עם התמונה . אולי עכשיו. אגב , אם אתה אוהב את החיבור של פלמנקו עם מוסיקה ערבית , אני ממליץ על שני דיסקים: 1. זמר הפלמנקו ליברחאנו ביחד עם התזמורת האנדלוסית של טנג'יר. 2. הזמר הסורי עבד עזרי בדיסק SUERTE

אמרוקאי

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif - אתה גדול../images/Emo70.gif

הקישור שנתת לי שווה מיליון. ממש לא ידעתי שאמיל זריהאן הוציא אלבומים בחו"ל. כשהייתי בארץ לפני כשלושה שבועות, איזשהו קול פנימי אמר לי לחפש דיסקים של התזמורת האנדלוסית. ואכן באוזן השלישית מצאתי למכביר וקניתי את הראשון - בכיכובו של אמיל זריהאן (הערה אגב לזידאן: קניתי גם כמה של בוסתן אברהם, לפי המלצתך
). אבל מה ששמעתי אתמול בתכנית הרדיו היה פי אלף יותר מרגש. אולי כי זה היה עבורי משהו חדש שמחבר בין כל כך הרבה סוגי מוסיקה שהספקתי להכיר, לעומת המוסיקה המרוקאית-אנדלוסית שאיננה חדשה עבורי? אני מתגורר במקום קטן בארה"ב ולכן אינני בטוח שאוכל למצוא את הדיסקים שלו (ואת אלו שהמלצת עליהם) בחנויות המקומיות. אבל בשביל מה יש אינטרנט? (אני קונה המון דרך האינטרנט). מצד שני, יש אצלנו סניפים מקומיים של BORDERS ו- BARNES & NOBLE, אולי אצליח לספק אצלי את מה שנקרא instant gratification.
אגב, הציטוט מפיו של אמיל זריהאן (בקישור שנתת) ממש מרגש.

למעלה