מחפשת שורשים למשפחתי

מחפשת שורשים למשפחתי

שלום סבא שלי בן 83, במקור מהעיירה פינסק שהיום נמצאת בבלרוס , בעבר הייתה גבול רוסיה-פולין. סבא שלי שריד יחיד ממשפחתו, מאלו שחיו שם אחרי 1939. מישהו מכיר , יודע , שמע ? מדובר על משפחות ליברמן וקופרמן, שחיו שם כשבט די גדול. בנוסף, מהצד השני של המשפחה, שכבר נפטרו , סבי הגיע ממונקץ' שזה גבול צ'כוסלובקיה-הונגריה, סבתי הגיעה מקושיצה, גם כן בצ'כוסלובקיה, וגם הם בין הבודדים ששרדו ממשפחותיהם. מדובר על משפחות שטיינברג , לרר. למישהו אולי יש מידע ? שמע ? אחות סבתי עוד בחיים (בשבדיה) ונשמח לעדכנה אם נדע משהו. תודה

tomsonb

New member
שטיינברגר

גם משפחתי מהאזור סביב מונקץ' וקושיצה. כיום מונקץ' נמצאת האוקראינה. בכל אופן בדקתי בספר בית העלמין מאונגוואר (כיום: אוז'גורוד Uzhgorod, אוקראינה) הנמצאת לא רחוק ממונקץ' ומצאתי מספר אנשים ממשפחת שטיינברגר. חלקם מאונגוואר וחלקם מכפרים באיזור. אחד מהם מהכפר וורצקי, הנמצא סמוך למונקץ'. לגבי האדם מוורצקי (ורק לגביו) מצויין שהוא לוי וזה יכול להעיד על קשר במידה וגם סבא שלך הוא לוי. אוכל לשלוח פרטים נוספים. בהצלחה, תומר

judithbt

New member
אונגוור - בית עלמין

כיצד ניתן לבדוק בספר של בית העלמין?

yarpd

New member
לרר, שטיינברג..

האם יש לך פרטים נוספים על משפחות אלה ? אין לי קשר ישיר, אבל למשפחת לרר יש ענף שמתקשר למשפחות הרבנים קליך ואורי מטורקא, שרבים מצאצאיה עברו מגליציה להנוגריה/סלובקיה של היום. נדמה לי שיש גם משפחת שטיינברג שקשורה, והיא מופיעה במאורי גליציה של וונדר.

יצחק19

New member
לרר

ראובן לרר היה אחד ממיסדי נס ציונה. בנס ציונה יש אתר הנצחה לראובן לרר ורעיתו. צלצלי לעירית נס ציונה ואולי יפתח חלון. בהצלחה

למעלה