מחפשת רעיונות

מחפשת רעיונות

מחפשת רעיונות לעבודה מקורית והפעלות מעניינות להפעיל קבוצה של 5 בנות בגילאי 4-5 לתקופת החופשה.

לאה_מ

New member
סליחה. עקב תקלה במחשב אוכל להגיב

רק ביום א'. בינתיים אני מציעה לך לעיין בקישור המצורף. שוב סליחה וברוכה הבאה אלינו

אלדורית

New member
רעיונות יש, אבל למה הם חייבים להיות

מקוריים? אלה רק ילדות בנות 4-5, כבר נמאס להן מ: יצירה: פיסול בעיסת נייר, הכנת דגמי גבס (בתבניות) וצביעתם, פיסול בפלסטלינה/בצק/פימו, ציור בטושים/צבעי גואש/צבעי מים/צבעי אצבעות, הדבקות מסוגים שונים (כולל הכנת החומרים לקולאז'ים: גם גזירה מעיתונים היא מלאכה נחמדה שמעבירה הרבה זמן), בנית מודלים (למשל בתי בובות או ארמונות) מקופסאות קרטון וצביעתם, ועוד המון--ואני לא מדברת על חומרי יצירה יקרים שצריך לקנות, אלא בעיקר על דברים בסיסיים וזולים שיש בבית. משחקי חברה בחוץ: מחבואים, תופסת (כל מיני סוגים: תופסת רגילה, צבעים, עכברים), משחקי כדור. משחקי חברה בפנים: חבילה עוברת, המלך אמר, משחקי מים (במרפסת, חצר או גינה ציבורית): בריכה קטנה, בלוני מים, אקדחי מים, ריצה בממטרות (טוב, זה רק בחצר או גינה) יש עוד המון אפשרויות, זה מה שעולה על דעתי כרגע--אבל שום דבר לא מקורי, הולך?

ואם יש לך חצר

אז רעיון נוסף - לבנות ביחד טאבון (מבוץ), ואח"כ להכין בצק ולאפות פיתות על הטאבון. אפשר לפצל את הפעילות הזו אפילו ליומיים.

לאה_מ

New member
ואפילו יותר טריויאלי -

לבשל יחד כל מיני דברים - החל מהכנה משותפת של ארוחת הבוקר (אם הן אוכלות יחד ארוחת בוקר), וכמובן, לאפות עוגיות (אפשר עם חותכנים בצורות שונות, או להכין בצק חמאה ושהילדות יפסלו עוגיות בצורות שונות), לאפות לחם/לחמניות, עוגה, לקשט ביצים קשות או חביתות, וכל רעיון בישולי אחר (אגב, הספר של רות סירקיס "ילדים מבשלים", על אף היותו מיושן למדי, בהחלט מספק רעיונות שחביבים על הילדים). כדי לאפשר מנוחה אפשר לצפות יחד בסרט וידאו. לשים מוסיקה ולרקוד לצליליה. להכין יחד הצגה (תיאטרון בובות או הצגה שהן המשתתפות בה) - אפשר לעשות הכל, החל מהכנת התפאורה והבובות, וכלה בכתיבת מחזה משלהן.

תודה לכולם

למה מקורי? בעיקר כדי להתחדש, שיהיה מיוחד, שיהיה אחר. אני יודעת שהבנות תהננה מכל פעילות אבל גם אני רוצה להנות.... אני מורה לחינוך מיוחד ואני עובדת הרבה עם חומרים ונורא בא לי משהו אחר...

אולי זה מקורי ?

אפשר לשלב ברעיונות המוכרים קצת חדשנות : יום בנושא ה"רגשות שלי"- דף גדול וצבעוני שעלי פרצופים עם רגשות שונים: שמח , עצוב, כועס, מאוכזב וכדו'. הילדים יושבים במעגל, והדף עובר בינהם , כל ילד בתורו בוחר פרצוף ומספר עליו סיפור: לדוגמא: יואב חיכה כל השבוע ליום שישי בו יסעו לגן חיות בסוף ירד גשם והנסיעה התבטלה, מהו הרגש ? הקבוצה צריכה לנחש- אכזבה וכן הלאה. אפשר לעסוק יום שלם בנושא זה: להכין מחזות קצרים, לתת לילדות להתחפש ולהציג, להכין סיפרונים מצויירים ואפילו לאפות עוגיות חיוכים.ועוד ועוד. - התעמלות במים, רק צריך בריכה גדולה, משחקים שונים בתוך המים, זה הכיף הגדול של הילדים. - יום אוהלים : בונים יחד עם הילדים אוהל, מכינים שלטים וסיסמאות, אופים פיתות ועוד . - הכנת קלטת: הילדים אוהבים מאד להכין קלטת תוצרת בית, שילוב של סיפורים ושירים, מתאמנים ועושים חזרות ואחר מקליטים שומעים ולא מפסיקים לצחוק , מניסיון. ועם יש מסרטת וידאו, הכנת "סרט" זו בכלל חויה.

אמא של בת

תודה על הרעיונות, עכשיו מרוב העומס קשה לי לבחור.... מישהו מחפש קייטנה ביתית חלופית? יש לנו עוד 2 מקומות (להשלים ל-8) נשמח לצרף בגילאי 4-5 בכפר סבא.

למעלה