מחפשת רעיונות...

• פותח הנושא rech
  • פורסם בתאריך
תשובה לזותי

אני לא הייתי בבדיקות ולדעתי גם לא מיקי, למרות ששמענו הרצאה על כך. חומצה לקטית בודקים עם דקירה קטנה באצבע, מה שאומר שלמסכנים שנבדקו היו איזה מיליון חורים ביד. יש מכשיר שדומה למכשיר הנייד של חולי סכרת שבודק ערכי חומצה לקטית. וסתם להבהיר, הגיעו גם לעבודה אנאירובית בקלות בקרקע אבל גם בעמידה תוך כדי קלינצ' ואגרופים לגוף. הכל תלוי ברמת המאמץ והמיומנות. אני חושב שאם מישהו משתולל אז הוא יכנס מהר מאוד לתחום האנאירובי והעייפות הנובעת בין השאר מהצטברות חומצה לקטית תפגע בביצוע שלו בהמשך. רואים את זה גם בקרבות אגרוף. לשטינקר שלום, אתה שנון, אבל מול הטבלה שהבאתה לי אני פשוט בהלם. זה מדע! אתה מדען! אותך לאיינשטיין. מספיק לשים את השטות בטבלה "מדעית" שנלקחה מ"אתר מדעי" ואפשר להתעלם מתוצאה של מחקר. אתה מבוזבז בפורום, לך תתמנה לראש וועדה במשרד המדען הראשי, אני אמליץ עליך.

zappon

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo127.gif תודה סילביו.ושטינקר

אין דבר כזה הגדרה של פעילות אירובית ואנארובית. כל פעיליות בהתחלה היא ארובית כי יש מספיק חמצן בשבילה ויכול להיות שעם הזמן,זה תלוי בסוג המאמץ ובבן אדם,זה יהפוף לאנארובי כי הנשימה לא תספק מספיק חמצן לאזור שמנצל אותו. אני משער שבמקרה שלך לא נוצרת חומצה לקטית אלא אתנול ולכן אתה מדבר שטויות...

תודה לסלביו ולשטינקר

כי מזמן רציתי להמליץ לכול באי הפורום על הספר "הפזיולוגיה של המאמץ " מאת שחר נייס ודוקטור עמרי ענבר בהוצאת פוקס . בעמוד 221 מתחיל הפרק העוסק בסף חומצת החלב. אין אני הולך לתמצת את 7 העמודים על נושא זה אלא רק לתת את מושגי המפתח של הפרק: סיבולת אירובית מרכיבים מרכזיים מרכבים היקפיים סף חומצת החלב -סח"ח סף הצטברות חומצת החלב בדם סף אנאירובי סף אירובי ויש גם גרפים ושאלות חזרה ואפשר להפסיק להתווכח.

שטינקר

New member
למה לתמצת אם אפשר לקרוא

שכל אחד יקרא בספר את העמודים הרלוונטיים. אותך לאמא!

WaveGal

New member
אך, הפוסטמודרניזם מכה שנית.ותודה...

...להורי שהביאוני עד הלום (והודעה שמכילה את המילים "מכה" ו"הלום" לא יכולה להיות OFF בפורום א. לחימה).

אירובי על סף האנאירובי

שלום פעילות אנאירובית ("שלא בנוכחות חמצן") מתחלקת ל-2: ללא ייצור חומצת חלב ועם ייצור חומצת חלב. ניתן לבצע פעילות אנאירובית בעצימות גבוהה ללא ייצור חומצת חלב בשריר רק למשך כ-8-10 שניות (למשל בריצת ספרינט ל-100 מ'). אם ממשיכים בפעילות בעצימות גבוהה מעבר לשניות הראשונות, אז מתחילה להצטבר חומצת חלב בשריר שמאפשרת המשך פעילות לעוד כ-2 דקות (למשל ריצת 400 מ'). אחרי זה כבר אי-אפשר לשמור על העצימות הגבוהה, ניכרת ירידה ביכולת, וצריך זמן להתאושש או לעבור לעצימות נמוכה יותר בצורה אירובית ("התאוששות אקטיבית"). מה אני רוצה לומר? שברוב זמן האימון והעבודה על הקרקע אתה תהיה על סף האנ-אירובי, כי אם תעלה מעליו אתה תושבת תוך 2 דקות. עבודה באיזור זה משפרת מאוד את הסיבולת האירובית משום שהיא עוזרת להעלאת הסף האנאירובי. בנוסף, ידוע שאימוני הפוגות זו השיטה הכי טובה (הידועה כיום למיטב ידיעתי) לשיפור הכושר האירובי, כך שאימון שקצת עולה מעל סף זה, ואח"כ יורד מסף זה לפרק זמן קצר לצורך התאוששות ושוב חוזר חלילה, תשפר מאוד את הכושר האירובי. ולגבי השאלה המקורית - אני אישית מאוד אוהב את העבודה על הקרקע, כך שאני ממליץ. בברכה, רן.

אומנות לחימה, המפתחת כושר אירובי

בצורה מצויינת היא טאיקוונדו. הרבה עבודת רגליים, דינמיות ותנועה בקרבות, עבודה יסודית על גמישות. תסתכלי בלוחות של הפורום. לג'סיקה מנדל יש קבוצת בנות אם אני לא טועה. היא מלמדת גם בתל אביב.

nage

New member
אני יכול להמליץ על אייקידו

וכבר אני יודע שיהיו כאלו שישמיצו את האייקידו בקטע של העבודה האירובית, אבל אם עובדים כמו שצריך אז זו עבודה אירובית לא רעה בכלל. אני מצרף כמה אתרים שתוכלי למצוא בהם אינפורמציה על אייקידו באזור תל אביב.

CountDust

New member
אייקידו...?

זה לא עניין של השמצה ואין ספק שיש היבט אירובי מסויים גם באיקידו, אבל לא זה מה שהייתי ממליץ למי שמחפש דגש על עבודה אירובית. מה עם קפואירה?

נירש

New member
בקשר לקפוארה - היא אמרה שיש לה

בעיות ברכיים, אם הבנתי נכון, אז לא בטוח שזה ה-דבר בשבילה.

CountDust

New member
בעיות ברכיים

אני ממש לא חושב שקפואירה יוצרת עומס ברכיים גדול יותר מאומנויות אחרות, אפילו הייתי אומר ששיטות אחרות יותר בעייתיות מהבחינה הזאת (אייקידו, קרטה למשל)

למעלה