מחפשת רעיונות.......

שיר29

New member
מחפשת רעיונות.......

אני בעלת משפחתון לילדים צעירים מאוד אני מעוניינת להזמין את האמהות בערב יום המשפחה לפעילות במשפחתון.. חשבתי על ערב מאכלי עדות שכל אם תביא משהוא, אבל זה נראה לי חסר הרצאה מעניינת נראה לי תוסיף נופח לעניין ... למי בבקשה יש רעיון או שם של מרצה מעניין פתוחה לשמוע רעיונות נוספים לפעילות עם אמהות ולהורים בינכם....במשפחתון יש ילדים בני ארבעה חודשים עד שנה וחודש, מה היה מעניין אתכם לשמוע לדעת בסוג של ערב כזה? תודה מראש שיר

חני ב

New member
כשבתי היתה במשפחתון

בעלת המשפחתון הביאה מרצה ממכון אלדר, שהרצתה על יחסים בין הורים לילדים ואח"כ נתנה מקום לשאלות.

אפרתש

New member
בתור הורה -

למה "אימהות"? אני לא הייתי הולכת על מאכלי עדות. אלא אם כן אצלכם יש הרכב עדות מעניין, והורים שאוהבים לבשל "אוכל עדתי". כל הכבוד על הרעיון להביא הרצאה. מרצה ממכון אדלר (או כל מקום אחר שנותנים קורסים מסוג זה) נשמע נחמד ומעניין. את מכירה את ההורים, אולי יסכימו גם להרצאה "בראש אחר". לאו דווקא משהו שקשור ישירות לילדים וחינוך. עיסוי תינוקות?

ליאת +

New member
אצלנו הייתה הרצאה על ציורי ילדים

וזה מאוד מעניין. אני חושבת שהורים מתענינים במה שרלוואנטי לשלב ההתפתחותי הנוכחי של הילדים שלהם. אצל יש טווח גדול יחסית של גילאים, אבל אני חושבת שתזונאית או מישהי שעוסקת בהתפתחות המוטרית יכולות בהחלט לעניין את ההורים (וזה לא סותר את מאכלי העדות- אפשר לאכול תוך כדי). בגן של אביתר יש לא מעט פעילויות להורים בשעות הערב וזה די נחמד ותורם לאווירה (אחרי שמגייסים את האנרגיה לצאת מהבית).

דלית 3

New member
רעיון "להפעלה"

בפורום הריון ולידה ארגנה אחת הבנות מיפגש מאוד מהנה. רק אקדים ואומר שהיו רק 3 הריוניות וכל השאר, כמוני, עם ילדים מגיל חודשיים עד שנה +. בהתחלה היתה הרצאה על תזונה לתינוקות עד גיל שנתיים. ההרצאה הועברה ע"י תזונאית מטעם גרבר, היתה מאוד מעניינת ולמעט המילה "גרבר" בפינת השיקופיות - לא נעשה שום נסיון פרסום. היא באה מצויידת במחשב נישא, מסך ומקרן וחילקה אריזות שי של מחית ושתי דייסות - הכל חינם. בהמשך היתה פעילות ג´ימבורי ע"י מפעילה מקצועית ונראה לי שההורים (היה גם אבא לעתיד) נהנו לפחות כמו הילדים.

דלית 3

New member
ושכחתי פרטים טכניים:

זה התקיים בגן של הבת שלה שניתרם ע"י הגננת וההפעלה כולל כיבוד ושתיה עלו כ-20 ש"ח לכל אחת. אנחנו כבר מתכננים עוד מיפגש - כל כך היה כייף

נתאור

New member
סדנא

בעלת משפחתון ואני השנה עורכת סדנא עם חומרי יצירה הילדים יכינו כדים וההורים יכינו פרחים מחומר פנטזיה ולסיום נשלב בין הפרחים לכד

נעה גל

New member
שיר, אני חייבת להגיד לך שיש איזו

בעיה לוגית עם כך שמזמינים לפעילות של יום המשפחה רק את האמהות. יום המשפחה "צועק" לפעילות משותפת. ואם חשבת בכיוון של אוכל אז אפשר לצאת כולם יחד לפיקניק במקום נחמד - כל אחד יכין משהו וכולם יבלו יחד. חוץ מזה, היוזמה שלך לפעילות משותפת של ההורים היא יפה ומבורכת ועד כמה שאני יודעת די נדירה במסגרת של משפחתונים
.

שיר29

New member
נעה.....

המשפחתון שלי הוא קצת אחרת כך הוא גם נרא ואת מוזמנת פעם לבוא ולראות ולהתרשם. שנית החלטתי על אמהות כי פעם בעצם זה היה יום האם.....וגזלו לנו אותו אז חוץ מחגיגת משפחה קטנה הורים וילדים אני רוצה משהוא לערב שיהיה רק שלי ושל האמהות. לא הזנחתי את המשפחה בכלל! אם תרצי לדת קצת איך זה עובד את מוזמנת לשלוח לי מסר שיר

נעה גל

New member
קודם כל, נשמח לשמוע על המשפחתון

שלך - התנאי היחידי הוא שלא יהיה, בהודעה, שום פרט מזהה. לא של המשפחתון ולא של הילדים הנמצאים בו.

alaluli

New member
לשיר

כגננת משרד החינוך בגן של בוגרים עוד צעד בכיתה א´ אני רוצה לתת לך תפיחה על השכם עם הרעיון. כשבני היו בגילאי ילדי המשפחתון שלך לא עשו כלום וחבל הרעיון להביא הרצאה מאוד מוצא חן בעיני אני חושבת משהו בנושא של יחסי הורים ילדים או זוגיות יחסי אחים וכו´ ציורי ילדים זה קצת מוקדם היות ויש לך ילדים צעירים במיוחד. אני הייתי מזמינה את ההורים ללא הילדים ומבקשת מכל אחד להביא מאכל או מחלקת פיתקאות מה כל אחד יביא אך לא מאכלי עדות. די אנו מדינה של עדה אחת וכולנו ישראלים לדעתי עיניין העדות הוא פסה. שיהיה לך בהצלחה (מתנצלת על שגיעות הכתיב עם יש ...) להתראות

למעלה