מחפשת רעיונות

מחפשת רעיונות

שלום לכולן,
לכבוד חג האביב אני רוצה להתחדש גם בגן.
חשבתי להכין לוחות פעילות ולתלות אותם למשחק הילדים.
לא בא לי לקנות כי זה הרבה כסף לקנות ואני חושבת שאחרי כמה זמן זה ישעמם את הילדים.
אני רוצה את האופציה להחליף בין כמה לוחות פעילות.
יש לי המון דברים של תחושות וכלי נגינה ישנים אבל איך אני מחברת אותם ללוח?
איזה לוח עדיף - עץ, פוליגל ?
השאלה איך אני מכינה לוחות פעילות ואילו.
מישהי עשתה , יכולה לייעץ לי ?
המון תודה....

מנסה לעזור

על לוח עץ, הבריגי מתלים ועליהם תתלי את החפצים השונים. המתלים הם עבור החפצים הכבדים - כלי הנגינה כדי שתוכלי לתלות אותם. עבור דברים שאינם שוקלים הרבה, ישנן הרבה אופציות אחרות. בכל פעם החליפי מסגרת וכותרת. את לוח העץ תוכלי לצבוע או להדביק עליו טפט כלשהו שלא יהיה בולט מידי כדי שלא יגנוב את ההצגה מן החפצים המוצגים עליו.
הקשתי בגוגל MEMO BOARD וקיבלתי הרבה רעיונות יפים. בדקי אותם. בוודאי תמצאי שם רעיון טוב :)
הנה הקישור: https://www.google.co.il/search?q=memo+board&hl=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=jQdQUZjoG43B7Ab7o4HwCg&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=566

galizoe

New member
לוחות מפעילים:

יש לי כמה סוגים של לוחות מפעילים שהכנתי ואני מחליפה בינהם...
לוחות קוגנטיבים (התאמה, רצף וכד') אני פשוט מדפיסה, מניילנת ומדביקה סקוצ' מאחור כך שמשחקים עם זה ישירות על לוח הלבד הנמוך בגן.
יש לי קופסת תחושה עם כל מיני בדים, ספוגים, מברשות וכו' שאותם אני מוציאה כתיבת פעילות ובמקביל על הלוח אני מכינה תמונות של האביזרים שבקופסה עם טבלת מיון (כותרות שמתחתיהן הילדים מתאימים את התמונות) לפי 'רך' 'קשה' 'חלק' 'מחוספס' לגדולים ו'נעים/לא נעים' עם פרצוף עצוב/שמח לקטנים כך שהם ממששים אתהחפצים בקופסה, מוצאים את כרטיס התמונה של החפץ (אם רוצים, לא חובה) ומתאימים על הלוח.

בחצר יש לי כמה לוחות עץ אליהם מודבקים בדבק חזק או מוברגים/ממוסמרים כל מיני כלים ומשחקי משיכה/גלגול, אבל אלה עמדות קבועות שאני לא מורידה כי הן מאובטחות חזק.

כלי נגינה ודברים תלת מימדיים אחרים, לדעתי לא כדאי לתלות כי אז מאבדים מהם מימד, אי אפשר לבחון אותם בידיים מכל הכיוונים, ועדיף להגיש בתיבה.

העניין הוא שהם קטנים

אז משחקים כמו שתיארת לא מתאימים.
בנוגע לכלי נגינה - יש לי תיבות פעילות שונות ביניהן גם של כלי נגינה אבל חשבתי לתת להם כלי נגינה "מיוחדים" יותר שאני לא נותנת כל יום..
השאלה איך לחבר אותם....
יש לי עכשיו שניים שבשלב הזה רק לפני ההליכה - אני רוצה לתלות משהו על הקיר שהם ישחקו בו.
פעם היה אקטיביטי סנטר כזה היו תולים על הלול , בהתחלה חשבתי לתלות כזה אבל לא מצאתי.
היו רק שולחנות פעילות את תיבות פעילות כאלו.
הקנויים הם מעץ וכבדים וצריך לקבע אותם ושוב צריך כישורים כדי לתלות אותם ולא מחליפים כל הזמן .
לכן חשבתי לעשות לבד...

חג שמח! את יכולה לקנות לוח עץ ועליו לחבר מפסק

של חשמל,הגה מפלסטיק שיסתובב.כל מיני מתגים ומה שעולה על רוחך ומראה. לחבר אותם ללוח עם קדיחה או מסמרים ולתלות את הלוח על הקיר.
גם כלי נגינה את יכולה לחבר. חפשי לוח או תמונה ישנה מעץ כבד. את יכולה גם להדביק ריצרץ שנפתח ונסגר,
בהצלחה. כנסי לחנות שמוכרת ציוד ומשחקים לגן קחי רעיון ותיישמי.

למעלה