מחפשת רעיונות

עבנבת

New member
מחפשת רעיונות

שלום לכל חברי הפורום לפני כשנה אמא של בעלי אובחנה אלצהיימר. ההורים של בעלי גרים בצרפת, האבא לא מסוגל לטפל באמא (סיפור ארוך) היא עדיין מתפקדת, ברור שזה לא עוד הרבה זמן. מה עושים עם חולי אלצהיימר בארץ? אמנם קראתי בכל מיני אתרים, אך הייתי רוצה לשמוע מניסיון אישי. המסקנה אילה הגענו היא, שצריך להפריד בין האבא לאמא אי אפשר להביא עזרה לבית שבו האבא נמצא. לאן אפשר להעביר אותה? נכון שצרפת זה לא כאן, אבל אולי זה יעזור במחשבה על פרונות. שבת שלום

ronnyw

New member
שלום לענבנבת...

ברוכה המצטרפת... שאלת שאלות קצרות, אבל מאחורן מסתתר עולם ומלואו. קשה לתת תמונה כללית, כי כל משפחה וכל חולה זה מקרה אחר, וכל התמודדות משפחתית שונה, כי תלויה גם בנפשות הפועלות סביב החולה. אני אענה לך בצורה הכי הכי כללית: משתדלים להחזיק את החולה בבית, בסביבה המוכרת כמה שאפשר (להבנתי - זה גם מה שאתם עושים) בטיפול בני המשפחה (בני זוג.) ברוב הערים בארץ ישנם מועדוני יום לחולים כאלה, שהם בבחינת מצווה, כל זמן שאפשר... כשהמחלה מתקדמת - כדאי להעזר בעובד סיעודי (ישראלי - מצרך נדיר, או זר, אם מקבלים רשיון). כשגם זה נעשה קשה מנשוא - עלול להגיע שלב המוסד הסיעודי. כמובן שהכל תלוי גם ביכולת הכלכלית, במצב המשפחתי (יש בן זוג או לא, יש ילדים בסמיכות מגורים או לא וכו') ככה שמאוד מאוד קשה לתת עיצות. לפי מה שהבנתי ממה שכתבת, בכוונתכם להוציא את האימא החולה למוסד, ולהביא סיוע לאבא שימשיך את חייו במקום בו הוא נמצא (האבא בריא, כך הבנתי). זה נשמע לי פתרון אופטימלי, בהתחשב במרחק ובמצב. בהמון אמפטיה.

עבנבת

New member
תודה

כל תשובה היא טובה כרגע מבחינתי מדובר בהורים של בעלי האבא אלכוהוליסט מתפקד, אך אינו מגיש סיוע לאמא וגם לא מבין על מה מדובר, איש מנותק. רצוי להוציא את האמא מהבית, כי יהיה קשה להכניס סיוע כשיש אדם מעשן ואלכוהוליסט. אין ילדים בקרבתם. אנחנו פה. הבת בפריז והם מפרבר של פריז. אני שואלת את השאלות כאן כדי להבין מהם הכיוונים האפשריים, סביר להניח שהפתרונות שם יהיו דומים לאלו שכאן. למשל, בטח בכל מקום מנסים להשאיר את החולה כמה שיותר בבית, במקום המוכר. כסף? כשאדע בכלל בכמה מדובר, נדע אולי איך להתגייס. עד עכשיו השיחות היו בין בעלי לאחותו כשכל אחד אמר נצטרך לדאוג לאמא, זה יהיה יקר. כמה יקר? שלושת אלפים יורו לחודש בבית אבות. אני לא יודעת באיזה בית אבות מדובר. אנחנו בנקודה שבעלי נורא לחוץ שצריך לעזור לאמא, נשאר קפוא על מקומו. קשה לסייע מרחוק. תודה ענת

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifהכרתי משפחה מצרפת

שברגע שהאב חלה וניסה לחנוק את אשתו- הבת הביאה אותם ארצה ושכנה את החולה , בבית אבות\מוסד " בנין אלצהיימר רמת גן " בתל - השומר. תגשי לשם זה ממוקם בכניסה האחורית של תל-השומר, ליד הכנסה למחנה הצבא. יש שם פתרונות לכל דרגות המחלה. השאלה הקבועה היא : כמה כסף יש להוריך !!! הספור לא זול. למה לא תנסי פתרון בצרפת דרך בטוח הבריאות שם ?

למעלה