מחפשת רעיונות מה לעשות עם המון המון המון בצל

עדגיל

Well-known member
מחפשת רעיונות מה לעשות עם המון המון המון בצל

ירוק??. את הבצלצלונים אני מתכוונת להחמיץ ונשארתי עם הגבעולים והעלים הירוקים.
אודה לכל רעיון.
 

יוכי68

New member
אולי תכיני קציצות ירק עם הרבה בצל ירוק

פטרוזיליה וכו'...
 
וגם פשטידה


עם קישואים מגורדים, ביצים, תפוחי אדמה מבושלים, ירק מכל סוג שבא לך (מנגולד, תרד, שמיר, כוסברה, פטרוזיליה), כרישה והרבה בצל - מטוגן ולא מטוגן, ירוק (גם העלים וגם הפקעות) ו/או לבן.
 

shron17

New member
תבשילים עם בצל,,,

אצלי הולך המון בצל,
מג'דרה צריך 4 בצלים גדולים,
לפשטידת בצל,4 בצלים.
למרק 2 בצלים.
לסלטים טריים מוסיפים בצל קצוץ,
לאורז,לטגן 2 בצלים גדולים קצוצים להוסיף ,
לפירה תפו"א,2 בצלים קצוצים לטגן ולהוסיף לפירה תפו"א,
לסלט ביצים בצל קצוץ,
למטבוחה,לחביתות,
לסלט טונה ולכול תבשיל.
 
בס ים תיכוני מאת יוגי שף

בס ים תיכוני 4 מנות למשרה: צרור כוסברה קצוצה דק שמונה גבעולי בצל ירוק פרוסים גבעול לימונית קצוץ דק כפית ג'ינג'ר מגורר חצי כוס רוטב סויה רבע כוס שמן שומשום כף דבש כפית שומשום שתי כפיות פלפל שחור ארבעה נתחי פילה בס נקיים במשקל 190 גרם כל אחד ארבעה גבעולי בצל ירוק שלמים מערבבים בקערה את חומרי המשרה לתערובת אחידה. מוסיפים את נתחי הדג ומכסים אותם בנוזלי המשרה ובעלים הירוקים הקצוצים. מכסים בפלסטיק נצמד ומשהים במקרר לשעתיים לפחות ועד לילה שלם. מחממים תנור ל־cº150 צורבים את נתחי הדג במחבת לוהטת, כדקה מכל צד. אפשר להוסיף גבעולים אחדים של בצל ירוק לקישוט ולטעם. יוצקים כפות מספר מנוזלי השרייה על הדגים ומכניסים לתנור ל-15-10 דקות. מומלץ להזיז את נתחי הדג כעבור דקות מספר, כדי שלא יידבקו לתבנית. .מוציאים את הדגים מהתנור ומניחים לדקות אחדות. מעבירים לצלחות, יוצקים על הדגים את הרוטב מהמחבת ומגישים . תחליפים: דבש אפשר להחליף בסוכר חום, בסירופ מייפל טהור, במולסה (דבשה) נטולת גופרית או בסילאן תמרים * אם אין מחבת שמתאימה גם לתנור – מעבירים את הדגים והבצלים לתבנית לאחר הצריבה, מוסיפים את הרוטב וממשיכים במתכון כרגיל.
 
סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה :
קליפת לימון מגוררת, צלפים ובצל סגול משדרגים את סלט תפוחי האדמה. גם הוויתור על המיונז לטובת שמן הזית מעדן את הסלט המוכר והשגרתי. חומרים ל-6-4 מנות: 4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם וחתוכים לקוביות 1 בצל סגול פרוס דק-דק 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק 3-2 כפות צלפים קליפה מגוררת ומיץ מ-1/2 לימון מלח ופלפל שחור 1/4 כוס שמן זית
מערבבים את כל החומרים ומשהים לחצי שעה לספיגת הטעמים במידה ולא אוכלים את הסלט תוך שעה שעתיים אז להניח במקרר
 

עדגיל

Well-known member
רעיונות מצויינים. תודה רבה (!)

מהחלק הלבן הכנתי כאמור בצל כבוש ומהחלק הירוק הכנתי 2 פשטידות, וחלק הוספתי לקציצות קישואים + תפוחי אדמה + גזר מבושל מגורד.
 
למעלה