מחפשת רעיון

mayhaktana

New member
מחפשת רעיון

למתודות או איזשהו סיפור שקיים על התנהלות בזמן לחץ או לחץ בכללי כדי להעביר על זה שיעור ...אז אני צריכה רעיונות לפתיחה מעניינת ולא ארוכה. תודה:)

דוריק30

New member
מתודות

את יכולה לעשות משימות או טורנירים שחייבים לעמוד בהם בזמנים, כמו: להעתיק קטע של כמה משפטים מהלוח או הכתבה מהירה להרכיב פאזל להתלבש בכמה פרטי לבוש שתביאי לבנות משהו קטן- בית מגפרורים, מגדל מקלפים לענות על חידת גפרורים לענות על כמה שאלות בחשבון- ברמה בינונית להכין כמה משימות ביחד שקשורות לחיי התלמידים, אבל שהפעם צריכות להתבצע בפחות זמן מהרגיל: תרגילי חשבון, לצייר ציור, לכתוב את ה א'-ב' מהסוף להתחלה, ספורט- לרוץ עד לעץ ובחזרה. כמו התיזוזים בצבא
האם את מחלקת את הכיתה לקבוצות/זוגות או שכל אחד בנפרד? המשימות הן בהתאם את יכולה לתת משימה ולהגיד שיש להם זמן מוקצב לעשות את המשימה- נגיד 5 דקות- וכל הזמן להגיד עברו 3 דקות, נשארה דקה וחצי, עוד 30 שניות. האם אני בכיוון?

mayhaktana

New member
תודה רבה

אבל רציתי לכוון את זה להתמודדות עם לחץ כי המטרה היא לייעל את ההתמודדות עם הלחץ ואני לא יודעת איך..

דוריק30

New member
אולי...

אולי תעשי משימה יומיומית בלחץ של זמן ואז תני להם לחשוב ברגוע איך לייעל את עצמם/ איך להתכונן. ואחרי שהם יגבשו- כל אחד לעצמו- דרכים לפעולה תני להם את אותה המשימה עם אותו לחץ של זמן כשעכשו יש להם בידיים כלים לפעול ברוגע. את יכולה לשאול אותם מראש (בהנחה שזה אפשרי) כמה זמן לוקח להם להתארגן בבוקר והאם זה נעשה בתנאי לחץ. ואם לא בבוקר- אז שיעורי בית, חוגים, חברים- כל מה שיכול להעשות בלחץ. בשיעור הם יספרו מה הם עושים בלחץ של זמן, ואז אפשר למצוא פתרונות ולבדוק שוב בבית איך זה נעשה כשיש כלים. האם את רוצה לעשות משחקים, תחרויות? האם מדובר על מגוון סוגי הלחץ? לחץ חברתי, לחץ של זמן, לחץ מההורים, לחץ בלימודים? האם הפעילות היא בקבוצות או כל אחד לעצמו?

למעלה