מחפשת רעיון לבצק "עשיר"

מחפשת רעיון לבצק "עשיר"

היי אני רוצה לעשות בורקס ממולא בהודו טחון. הייתי רוצה שגם הבצק יהיה עשיר במשהו ולא סתם מלח, קמח (70% מלא, מ"ניצת הדובדבן") ושמן (לא שמה מרגרינה). מצד שני, בלי תוספות חלביות. יש רעיון?

riflex4

New member
מטבעות שוקולד - יעשיר מאד

כמובן שעדיף שקלים ממתכת אם בעושר עסקינן.

חשבתי על זה

אבל אם כבר, אז בכיוון של דולרים. ולא הייתי בטוחה איך הם יגיבו אחרי אפייה בתנור (האמריקאים הרגישים האלה, יו קנואו). בכל אופן, תודה.

אולי מה שאת צריכה זה בצק שמרים

המילה "בורקס" תמיד מובילה לחשוב על בצק עלים או פריך (מסודה/חומץ). אם את רוצה בצק שניתן לשים בו תוספות שונות אולי הכיוון צריך להיות סוג של לחמניה....(שמרים) מתכונים כאלו ראיתי ממולאים בבשר, בהחלט מנה ראויה בפני עצמה ומשביעה. יש גם מתכונים בוכריים של מילויים שונים אחרים. אני מצרפת תמונה לפחות בשביל ההתרשמות.. דונה

wan

New member
צרור נדודים -צרורות לחם - לחמניות מ

ממולאות... מה דעתך על מה שיש בקישור למטה? אפשר להכין מבצק לא חלבי..על בסיס של מים.ולהחליף לשמן את החמאה או המרגרינה... אני נותנת את הרעיון... אם נראה לך..יש עוד מתכון של לחם ממולא שהעליתי...תיכף אבדוק אם הוא פרווה.... ואעלה לך גם... נתן למלא כיד הדמיון...

ראיתי את הצרור הרגע - מדהיםםםםם

אין לי מילים... ממילא יצא שמך למרחוק, והיצירה הזו כאן (התמונה) חבל"ז אני המומית לחלוטין.. כל הכבוד דונה

wan

New member
תודה דונה ../images/Emo140.gif שמחה שמצא חן בעינייך

וואו

זה יפה מאוד! אבל מבחינת מה שביקשתי, סה"כ שאלתי על רעיונות מה להוסיף לבצק של קמח + מים כדי "להעשיר" אותו קצת. משהו מקביל ליוגורט ודומיהם שמוסיפים לבצק חלבי. כנראה שאין כזה דבר. תודה רבה בכל מקרה.

wan

New member
הי סמיילית....

זה לא מה שאני הבנתי מהבקשה..חשבתי שבקשת מתכון לבצק.. טוב מקווה שנתתי רעיון אם לא לך..אולי למישהו שיתכנן משהו... בהצלחה..

SilviaC

New member
WAN

I'm SPEACHLESS !!!!!!!! איך יוצא לך הבצק כל כך יפה ושמנמן בשוליים?

wan

New member
SilviaC הבצק אחרי העיצוב שלו../images/Emo140.gif

עובר התפחה....ואז השוליים גם תופחים. כשבעצם הפנים תפוס...מקבלים מן"קלוש" תפוח.... זה ממש קל הכנה...לא תורה גדולה...

SilviaC

New member
WAN

זה פשוט מדהים!!!! באמת, בא לי לבכות מכמה שזה יפה ובטח טעים בטירוף. א-ל-ו-פ-ה!

wan

New member
לחם ממולא- בשר אפשר להכין לחמניות

או סהרונים ממולאים .בצורת סמבוסק... הבצק נעים לעבודה .. אפשר להמיר חלק מהקמח בקמח מלא..ואם יש צורך להוסיף מים... דמפלינג בשר ענק אפוי ו wan / מתכונים ו 08:36 | 09/10/04 דמפלינג או פאו - איך שתרצו אבל ענק. דמפלינג בשר ענק אפוי לחם ממולא כל טוב, שנראה בצורתו כמו הדמפלינג הסיני. מלאתי בבצל מכמה סוגים,סגול,אדום,ירוק,וגם כרישה לרוב... בשר טחון בקר ועוף. קצת חריף ופיקנטי. יוצא מעדן. נפרס כמו עוגה. הוגש עם מחמצים סיניים וטחינה. וכל הכבודה הזו הוגשה במסיבת "הרווקות" של בתי... שהייתה על טהרת הבצקים כפי שהיא וחברותיה בקשו. את אותו בצק מלאתי גם כלחמניות קטנות לתלישה ממגש גדול. הבצק מעולה ונוח לעבודה. נתן להכין ממנו לחמניות ממולאות או לא. ונתן למלא גם במלית צמחונית. דמפלינג ענק אפוי מתכון: תבנית עגולה מס 24 קפיצית. תלוי כמה דק אתם מרדדים. אני התאמתי לגודל התבנית. אפשר גם עיצוב חופשי . 400 גר קמח קמח רגיל ועוד לקימוח. 1.5 כפות שמרים יבשים. חצי כף משפר אפיה- אופציה אני מוסיפה.. 1 כוס מים פושרים – 200 מ"ל- אם צריך עוד להוסיף מעט כל פעם. ביצה וחצי לבצק (חצי ביצה טרופה נותרת שומרים לבירוש) 2 כפות שמן זית. 1 כפית מלח- מוסיפים בסוף הלישה. הכנת בצק: לשים את כל המרכיבים יחד. לבסוף מוסיפים מלח . לשים. מתפיחים להכפלה. בזמן זה מכינים מלית: מלית: 1 ק"ג מעורב של – בצל כרישה בצל סגול וירוק. או לבחירה מה שיש. 500 גר' בשר בקר ,אפשר לערבב עם עוף או רק מאחד מהם. 1 כפית כמון כפית שטוח ה מלח צ'ילי טרי קצוץ- אופציה 1 כפית פפריקה מתוקה פלפל שחור בנדיבות. 2-3 ביצים להוסיף בסוף אחרי שהתערובת התקרר.**** שמן זית לטיגון. שלב א: לטגן את תערובת הבצלים בשמן זית עד שרכים ומזוגגים- אפשר להכין זאת במחבת או סיר מכוסים...מתקבל מתקתק וטעים. להוסיף בשר ולטגן,לפורו. להוסיף תיבול. לקרר תערובת לחלוטין. **** להוסיף ביצים טרופות לערבב עם המלית- להוסיף תחילה 2-3 ביצים ולבדוק לא צריך להיות דליל מדי. שלב ב: עיצוב הדמפלינג: להוציא אויר מהבצק ללוש קלות. לתת מנוחה 10 דקות. לרדד לעיגול בקוטר גדול מהתבנית, השוליים ישתפלו החוצה. להבריש את תחתית הבצק בביצה. לפזר פירורי לחם בנדיבות. לפזר מלית לפזר מעליה עוד קצתת פירורים. לסגור את הבצק כמו צרור. או כמו קיפולי דמפלינג סיניים. להשאיר חור קטן באמצע כמו ארובה. למרוח בביצה. להתפיח להכפלה. למרוח שוב בביצה לפזר קצח ושומשום לפזר מעל פירורי לחם. מעל כל הדמפלינג. לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות. מקור: WAN למסיבת הרווקות של בתי.אוגוסט 2004

וואן איזה יופי של לחם, לא זכור לי

שראיתי את זה. ממש רעיון כביר

wan

New member
יהלומה בלחם אפשר להכין ממש ארוחה

שלמה....במיוחד כשיוצאים לפיקניקים... פתרון נהדר. פורסים או בוצעים ויש ארוחה בתוספת סלט...

למעלה