מחפשת קצה חוט

מצב
הנושא נעול.
מחפשת קצה חוט

מחפשת קצה חוט
אנחנו נשואים 12 שנה + 3 בנות. לאורך כל הדרך היו משברים בעיקר על רקע אלימות שלו. היינו גם אצל יועצי נישואים. תמיד רציתי להתגרש וויתרתי בגלל החשש מהעתיד ובגלל שהבטיח מליון הבטחות. בשנה האחרונה האלימות המילולית וההתעללות הנפשית היא בלתי נסבלת מבחינתי. סופית - אני רוצה גט. הוא מתנגד בכל תוקף. מה האפשרויות שעומדות בפני? למי לפנות? לפתוח תיק? אני לא רוצה לברוח מהבית- לאן אלך עם 3 קטנות? מצד שני- האם נורמלי להמשיך לגור יחד אחרי שפותחים הליכי גירושים? האם יש דרך לגרום לו לעזוב את הבית? תודה מראש. (אני לא מפה, הניק הוא סתם משהו מפעם)

איך מתחלים

מחפשת קצה חוט
אנחנו נשואים 12 שנה + 3 בנות. לאורך כל הדרך היו משברים בעיקר על רקע אלימות שלו. היינו גם אצל יועצי נישואים. תמיד רציתי להתגרש וויתרתי בגלל החשש מהעתיד ובגלל שהבטיח מליון הבטחות. בשנה האחרונה האלימות המילולית וההתעללות הנפשית היא בלתי נסבלת מבחינתי. סופית - אני רוצה גט. הוא מתנגד בכל תוקף. מה האפשרויות שעומדות בפני? למי לפנות? לפתוח תיק? אני לא רוצה לברוח מהבית- לאן אלך עם 3 קטנות? מצד שני- האם נורמלי להמשיך לגור יחד אחרי שפותחים הליכי גירושים? האם יש דרך לגרום לו לעזוב את הבית? תודה מראש. (אני לא מפה, הניק הוא סתם משהו מפעם)
איך מתחלים
כדאי לפנות לעורך דין לשיחת יעוץ ראשונית. אם הכנסתך נמוכה פני ללשכה לסיוע משפטי באזור מגוריך. יתכן שהתנהגותו של בעלך מאפשרת להוציא נגדו צו הגנה ולהרחיקו מהבית אך שוב- כדאי לברר זאת ביעוץ פרטני. קחי בחשבון שעזיבת הבית על ידך לא תפגע בזכויותיך הקניניות על הדירה ולפי מה שאת מספרת גם לא בזכותך למזונות.עייני בקישור המצורף. בהצלחה, עו"ד מור אוזרקובסקי

תשובה

מחפשת קצה חוט
תשובה
א. לא לפתוח תיק בלי לקבל יעוץ משפטי קודם לכן. את נמצאת בדיוק בשלב ההתחלתי בו חשוב שתדעי מהן זכויותייך מבחינה משפטית ובמה כרוך מבחינתך הליך הגירושין. לענין עזיבת הבית - אם הוא ממשיך להתנהג באלימות יש אפשרות להוציא נגדו צו הרחקה. מומלץ להתייעץ גם בנושא זה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה