מחפשת פסיכולוג

מחפשת פסיכולוג

שלום, אם משהו יוכל לעזור לי - אני מחפשת פסיכולוג שחזר בשאלה (מחרדי) באזור ירושלים. אשמח ממש לקבל תשובה במסר. תודה.

גרא.

New member
דורותי בדרך הביתה,לא מוכר לי פסיכולוג חרדי

שחזר בשאלה.למיטב ידיעתי גם אין כזה בנמצא לפי שעה.לכן חשוב להזהר מכל מיני הצעות מפוקפקות,מאתרים מסחריים.פסיכולוגים חרדים,יש מאד מומלצים אם את חפצה.

Jאפאר

New member
ואני שואל: למה פסיכולוג חרדי שחזר בשאלה?

אולי הרצון שלך מגיע מכיוון שגם את היית בציבור החרדי והחלטת לחזור בשאלה? אם כך הוא המצב ולכן את מחפשת פסיכולוג שעבר מסלול דומה ויכול להבין לליבך...אז אני שם סימן שאלה גדול מעל הרצון הזה, למצוא פסיכולוג שעבר כזה מסלול או במילים פשוטות "מישהו שיבין אותך". אינני יודע אם תמצאי כזה. יש לא מעט פסיכולוגים דתיים, אני מכיר מישהו שחזר בשאלה אך הוא מהמרכז והוא מהציבור הדתי לאומי, כיפות סרוגות. אולם עלייך לחפש פסיכולוג טוב, מישהו עם המלצות ולאו דווקא אחד כזה שעבר מסלול דומה לשלך. כיוון שפסיכולוג טוב יכול לסייע לך גם אם לא חווה בדיוק את מה שאת חווית. כמובן שזכותך לחפש מישהו כזה בדיוק אך כאמור לדעתי זה ממש לא הכרחי. חשוב שתרגישי בטיפול שאת מקבלת סיוע, הבנה, את נותנת ביטחון, את מרגישה נוח לספר הכל... הרי לא כל מי שחווה משבר/שינוי בחייו ופונה לטיפול מחפש פסיכולוג שהתמודד עם אותו מצב בדיוק. הכי חשוב שתהיה מה שנקרא "כימיה", חיבור טוב עם המטפל. בהצלחה

אתה צודק כמבון - אבל העניין הוא -

העניין הוא שהייתי כבר אצל כמה וכמה פסיכולוגים טובים - חרדים וחילוניים, ופשוט לחילונים, לא היה להם את הכלים להבין אותי - לא היה להם את המושגים הכי בסיסיים של הציבור החרדי. ולעומת זאת לחרדים - היו אינטרסים שאני אהיה חרדיה - אפילו בלי היכולת לעשות כאילו לרגע שלא איכפת להם מה אני אהיה- העיקר שאהיה שלמה עם עצמי. אין להם את זה. והרגשתי שלא מבינים אותי. ותאמין לי, אני הרבה שנים מסתובבת בין פסיכולוגים, ומעולם - עד עכשיו - לא הרגשתי את הצורך העז שמישהו יבין אותי. - אפילו עוד לפני הפן המקצועי. תבינו אותי. עוד לא מצאתי, וזה ממש קשה. אני בהחלט מחפשת פסיכולוג טוב- ולכן אני לא אלך לראשון שאגלה שחזר בשאלה - בלי לברר עליו קודם. אבל אני חייבת מישהו שיהיה לו את הכלים להבין אותי. ובגלל שזה מישהו נדיר - עוד לא מצאתי אותו, אם בכלל... ולכן בינתיים אני לא הולכת לאף פסיכולוג כי חבל לי על הזמן, אני כבר יודעת מנסיון של כמה שאין להם כלים ומושגים להבין אותי. ככה זה. ואין מה להתווכח על זה. אולי לעולם לא אמצא...

Jאפאר

New member
הערה

אולי פסיכולוג דתי מהציבור הדתי לאומי (הכיפות הסרוגות) יתאים לך במקום לחפש בדיוק את מה שאת רוצה ולא לטפל... איש דתי או דתי לשעבר יוכל וודאי להבין הרבה יותר טוב גם אם הוא לא חי בקרב הציבור החרדי

גרא.

New member
דורותי בדרך הביתה,על רקע התגובות ,בעקר

החיפוש הממושך שלך במשך שנים את המטפל האולטימטיבי,ממליץ שתכנסי כאן בתפוז לפורום "יוצאים בשאלה",שהמשתתפים בו רובם ככולם הם צעירים/ות חרדיים לשעבר,שעברו או עדיין עוברים ומתמודדים עם המטהמורפוזה שלהם.פרט לעך שזו עשוייה להיות קבוצת תמיכה חמה ואמפטית עבורך.יתכן כי מי מהם יוכל להפנות אותך אל האחד או האחת שאת כל כך מחפשת.

תודה, אבל כבר הייתי שם

וחוץ מזה - אני לא חוזרת בשאלה... אז את התמיכה אני עדיין לא צריכה משם (מקבלת את זה מפורום חרדים בעל כורחם - אבל זה עדיין לא מדויק למצבי..) אני רק מחפשת משהו שיבין אותי ויוכל ללכת איתי במסלול, בהבנה.

גרא.

New member
דורותי בדרך הביתה,צר לי להודות,לא מבין מה את

בכלל מחפשת,מתקשה,להבין אותך ואת מניעייך.נקווה שתצליחי למצוא את האמת שלך,באיזה שהוא מקום.

../images/Emo45.gif החיפוש אחר מטפל שחזר בשאלה ממש מכשיל

אותך. עדיף להתמקד בכזה/כזו שפשוט תהיה מסוגלת להבין אותך. מושגים זה דבר שאפשר לילמוד. מה שחשוב זה לא מושגים, אלא רגשות, ורגשות הם אוניברסליים. בהצלחה.

אני מסכימה

שזה מה שהכי חשוב, ואם היה קיים מישהו שמבין אותי בלי קשר - בכיף הייתי הולכת אליו, אבל מנסיון, צריך את המושגים. 4 שנים אני עוברת בין פסיכולוגים. וזה לא עובד. רוב הזמן הולך על להסביר דברים פשוטים - וגם אותם לא מבינים מספיק. וגם הרבה פעמים מושגים שלי נשמעים אחרת למטפל, וזה גורם לאי הבנה, לדג': אמרתי לאחד שהתחזקתי (שחזרתי בתשובה) והוא הבין שעכשיו אני כאילו מתחלשת, או - אמרתי לו שקשה לי לעבור עבירות (יש מצוות ויש עברות) אז הוא אמר שזה באמת קשה לעשות דברים שבעיני זה עבריינות. בקיצור - אין תקשורת.

תקשיבי, אם תמצאי מטפל/ת שחזר/ה בשאלה

זה נפלא, אבל אם לא תמצאי, מה תעשי? תמיד יהיו מושגים, שיובנו אחרת ע" אנשים שונים, גם אם הם מאותו המגזר או הרקע. אז אם המטפל לא מבין מושג, אפשר להסביר לו/לה. את צריכה מטפל/ת שתהיה קשובה מספיק, ופתוחה מספיק, כדי ללמוד את עולמך, היא לא חייבת לבוא מאותו העולם. את צריכה להיות מוכנה להסביר לה/לו, ולסייע לה לגשר על הפערים. אם תתעקשי על קריטריון כמו זה שהגדרת, עליך להביא בחשבון את הסיכון, שתשארי ללא טיפול כלל. (כאמור, גם אם תמצאיי מטפל שחזר בשאלה, בכלל לא בטוח שהוא יהיה טוב, קשוב ותהיה לך איתו תקשורת). לכן אני הייתי ממליצה לך, במקביל לחיפוש מטפלת, גם להרהר על הקריטריונים שהצבת, ולנסות לאתגר את עצמך במחשבה אודות הדבר.

ברמה העקרונית

אני בהחלט מסכימה איתך, ברור שקיימת אפשרות להסביר וללמד את המטפל, אבל בפועל - מניסיון של הרבה שנים, והרבה כסף, בעיני - זו האופציה היחידה. כי - כמה שאנסה להסביר וללמד - זה לא זה. ויש התנגשויות וחוסר הבנה ככה זה. אתה צודק בשאלה שלך - אם לא תמצאי - מה תעשי? אז ת'אמת - אני פשוט לא אעשה. - מהסיבה הפשוטה שכבר - עשיתי. ואם אתה שואל - אז מה יהיה? בינתיים התשובה - לא יהיה, אני אמשיך להיקבר במיטה שלי ולראות האח הגדול, פחות אדם בעולם, מי יודע לאן הייתי יכולה להגיע... ותודה על האיכפתיות.

עוד אפשרות היא מטפלים חילונים העובדים

עם אוכלוסיה דתית וחרדית. יש למשל גם מטפלים/ות חילוניים/ות שמלמדים במכללות חרדיות. כמטפלת חילונית שעובדת גם עם דתיים וחרדים אני יודעת מה זה להתחזק ומה זה עברה מבלי להיות יוצאת בשאלה. אפשרות נוספת היא לפנות לטיפול שהוא לא רק ורבלי והעיקר בו הוא הבנה שלך את עצמך או תהליך שלך עם עצמך ולא הבנה מלאה של כל ניואנס וניואנס מצד המטפל/ת - למשל CBT, EMDR, SE,PE כתלות בסיבת הפניה שלך לטיפול מלכתחילה.

ההנחה הסמוייה

בבקשה הסצפציפית שלך היא שרק מישהו שחזר בשאלה יוכל להבין משהו שאת רוצה להביא לטיפול, ושחשוב לך שהמטפל שלך יהיה כזה שעבר את התהליך בעצמו כדי שהוא בכלל יוכל להיות מסוגל לטפל בך. זה כמו לבקש פסיכולוג שהיה בדיכאון, לטפל במדוכאים, כזה שעבר התעללות לטפל באנשים שעברו התעללות וכו'. ברמה עוד יותר אבסורדית זה כמו לבקש שהרופא שרושם לך תרופות ידע בדיוק איך הן פועלות כי הוא ניסה אותן בעצמו. ההנחה הסמוייה הזו מתנגשת עם הנחת העבודה של אנשי המקצוע שבהכשרתם לומדים לטפל בכל מיני אנשים שפונים לעזרה גם בלי לעבור ספציפית את אותה מסכת יסורים שהביאה את המטופלים מלכתחילה. זאת ועוד - לא תמיד יש ייתרון לסיפור חיים דומה בטיפול מכיוון שממקום של הזדהות קשה יותר לטפל. צריך אמפתיה, לא הזדהות כדי לעזור לך.

למעלה