מחפשת עצה

Ricca

New member
מחפשת עצה

אני מחפשת יעד לטיול באוגוסט לשלושה שבועות, נכון זה קצר, אבל זה מה שאני יכולה להרשות לעצמי, התקציב יחסית מוגבל ולכן אני מניחה שזה צריך להיות מקום שהטיסה אליו זולה. בגדול נורא רציתי מזרח אירופה, אבל החברים מתנגדים, וההורים טוענים ששם זה הכי מסוכן, אז אם יש לכם טיעונים משכנעים כנגד אני אשמח לשמוע, וכמו כן הייתי רוצה לשמוע הצעות אחרות. אני מניחה שאוסטרליה ודרום אמריקה הם יעדי טיסה יקרים מידי.. מה עם אסיה? זאת בכלל עונה נורמלית לטוס לשם? תודה למשיבים.

jeshu

New member
את מדברת על תקציב ספרי לנו על התקציב והציפיות מהטיול - תרבות או טבע או שניהם וכו'.תחביבים שניתן לשלב וכו'.

Ricca

New member
או קיי

התקציב עד 6000 ש"ח המטרות טבע, אבל מכיוון הנופש (ים או אגם יכול להיות נחמד), אני לא מחפשת לטפס על צוקים או משהו כזה, אבל אין לי בעייה לישון בחוץ, אם עושים דברים כאלה. גם תרבות יכול להיות נחמד מהצד האקזוטי. בקיצור, לא מערב אירופה :). זה יהיה מאוד נחמד לשלב הפלגה, אבל אני מבינה שהדברים האלה די יקרים..

pazro

New member
לפני שנה טילתי בבולגריה, מדינה

יפיפיה, אנשים נחמדים, הרבה מה לעשות והכי חשוב התקציב 400$ לחודש לא כולל הטיסה. חצי טיול היה הליכה בהרים/טבע וחצי טיול יותר רגוע. בבולגריה יש רשת מדהימה של ביקתות ולכן גם ב8 ימי טיול עם ציוד על הגב לא ישנו בחוץ אפילו לילה אחד.

מזרח אירופה

בחודשים האחרונים התעסקנו כמה פעמים במזרח אירופה, אני חושבת שזה כייון מצויין, כדי לעשות חיפוש , כמו כן מה דעתך על טורקיה למשל? או יוון? אולי קניה? אני חושבת שיש הרבה אפשרויות.

Ricca

New member
:)

זאת אפריקה ירדה מהפרק וגם יוון, השמועות אומרות שהיורו משתולל. חשבתי על טורקיה, אבל זה לא מספיק אקזוטי בשביל החברה.

Blueyes2

New member
טורקיה לא מספיק אקזוטי????

מה בדיוק ביררתם על טורקיה?? גם אני בהתחלה חשבתי על מערב טורקיה כייצוג הולם למדינה אבל.. כל המזרח שונה לגמרי!! הייתי שם בספטמבר 2003 עם חבר שלי והיה מדהים ומאד אקזוטי בעיני ( והייתי בדר' אמריקה , אירלנד וכל אירופה כמעט ). נהננו מכל רגע מהנופים הפראיים , ההרים ומקורות המים הרבים. האנשים המזרח טורקיה מדהימים ובכל הזדמנות שהייתה להם הזמינו אותנו לתה./קפה/ארוחת צהריים .. חוץ מזה יש את דרום טורקיה התנכית , חבל קפדוקיה במרכז ועוד.. חבר שלי פרסם כאן מאמר , כדאי שתקראו. 3 שבועות עלו לנו 800 דולר כולל טיסה וממש לא התכלבנו
מקווה שתשקלו לנכון

sela v

New member
מזרח אירופה מסוכן?

צ'כיה? פולין? המזרח הרחוק הוא אזור גדול, וכולל הרבה מדינות. היית כבר אי פעם במדינת עולם שלישית? אם לא, אז לא הייתי נוסע לשם ל-3 שבועות.

Ricca

New member
ישראל נחשבת?

לא בדיוק הצלחתי להבין אותך.. אז כן מסוכן או לא? ואם לא הייתי במדינת עולם שלישי אז לא לנסוע למזרח אירופה? תפרט בבקשה..

sela v

New member
את אמרת שהוריך אמרו לך

שמזרח אירופה מסוכנת. אני לא חושב כמוהם, אלא אם הם חששו שתטיילי במדינות של בריה"מ לשעבר (לא כולל המדינות הבלטיות). מדינות מזרח אירופה שייכות לשוק האירופאי זה כמה חודשים, ואמרתי שאם לא היית במדינות עולם שלישי, לא הייתי נוסע לשם פעם ראשונה ל-3 חודשים, לפחות לא למדינות הגדולות כמו סין או הודו.

Ricca

New member
שלושה שבועות..

ואני דווקא הייתי בקטע של רוסייה, נורא בא לי. בכל מקרה מסוכן או לא, ההורים יתמודדו עם מה שאבחר, הבעייה היא שאני לא טסה לבד, ומזרח אירופה משום מה לא נשמע אקזוטי כמו דרום אמריקה או הודו או ניו זילנד לשותפים. אז אני מחפשת או דרך להוכיח להם שגם קרואטיה ואלבניה יכולות להיות חוויה, או למצוא יעד "רגיל" שמבחינת תקציב ומבחינת העונה יכול להיות רלוונטי.

נראה לי

שחבריך דיי צרי אופקים, בלי לפגוע חס וחלילה ואולי כדאי שתעשי חיפוש על מסלולים ואתרים במדינות מזרח אירופה ותראי עד כמה האזורים האלו יפהייפיים. כמו שכבר אמרתי, היו פה הרבה דיונים בנושא ואף קישורים. נסי לחפש הודעות על צ'כיה. וממש חבל לפסול את טורקיה...

Ricca

New member
ניסיתי.. לא משכנע אותם

מה לעשות, חברים זה חברים, אני בחרתי אותם ואיתם אני אתמודד :) בואו בכל זאת נחשוב על יעדים קונבנציונאליים לבני עשרים? מה עם אסיה? יש שם משהו שטוב לעונה הזאת?

Ricca

New member
ובכל זאת אסיה?

יש משהו שם שיכול להתאים מבחינת תקציב ועונה?

SPnage

New member
למזרח

התקציב מתאים לטיסה ושהייה ברמה טובה לשלושה שבועות. כל מדינה יכולה להתאים, תאילנד כמובן הבחירה הטריוויאלית בעיקר אם אתם רוצים קצת נופש ובטן גב, אין על האיים. אם אתם רוצים ממש לטייל ולא רק לנפוש אפשר לעשות את לאוס או בורמה (אם כי קצת לחוץ). אגב אפשרות אחרת היא אכן להיות ברוסיה, בשלושה שבועות אפשר לעשות את הרכבת הטראנס סיבירית, עם עצירות בדרך גם במונגוליה וסיום בביג'ין. אבל אני לא בטוח שהתקציב שלכם יספיק ובפרק הזמן הקצר תעשו למקומות האלה עוול, תגיעו עד לשם ולא תראו כלום...

Ricca

New member
מה לעשות.. לא לכל אחד יש חודשיים

לטייל. אמרו לי שתאילנד היא איומה באוגוסט, שצלילות למשל הן בלתי אפשרויות. את לאוס ובורמה אני אבדוק. תודה :)

למעלה